Sony Interactive Entertainment îl numește pe Hermen Hulst în funcția de Head of Worldwide Studios

Sony Interactive Entertainment (SIE), compania din spatele brandului PlayStation, a anunțat promovarea lui Hermen Hulst, de la studioul Guerilla, în funcția de Head of Worldwide Studios (WWS). Din această postură, Hermen Hulst va gestiona și va conduce activitatea de game development a celor 14 studiouri parte a Worldwide Studios. Compania a anunțat și că Shuhei Yoshida va prelua conducerea noii inițiative care se va concentra pe colaborarea cu dezvoltatorii externi independenți.

„Hermen este unul dintre cei mai de succes și mai respectați lideri din industria jocurilor video. Este un susținător pasionat al echipelor pe care le conduce și înțelege modalitățile prin care talentul creativ poate fi stimulat, pentru construirea unor experiențe memorabile”, a declarat Jim Ryan, președinte și CEO al Sony Interactive Entertainment. „Worldwide Studios reprezintă o divizie-cheie pentru viitorul succes al companiei și trebuie să respectăm promisiunile pe care le-am făcut gamerilor, creând conținut original, spectaculos și unic, caracteristic PlayStation. Nu am nicio îndoială că Hermen poate conduce echipele noastre spre livrarea constantă a unor experiențe convingătoare și diverse”.

Hulst este co-fondatorul studioului Guerilla, cu sediul în Amsterdam, și cel mai recent a ocupat funcția de Managing Director. Studioul este cunoscut mai ales pentru franciza Killzone, care a debutat în 2004 pe PlayStation 2, dar și pentru celebrul Horizon Zero Dawn, care s-a lansat în 2017 pe PlayStation 4. Sub conducerea lui Hulst, Guerilla a continuat să inoveze și a dezvoltat Decima, un motor grafic lansat în 2013 și folosit pentru producerea mai multor titluri, printre care și mult-așteptatul Death Stranding, al Kojima Productions. Sony Computer Entertainment a achizițioant Guerilla în 2005. Angie Smets, Jan-Bart von Beek și Michiel van der Leeuw vor prelua rolul lui Hulst în cadrul Guerilla, într-o structură triplă de conducere.

„Am lucrat îndeaproape cu PlayStation și cu întreaga familie Worldwide Studios încă din 2001 și am un mare respect și o desăvârșită admirație pentru talentul creativ și ideile ambițioase cultivate în această rețea de studiouri din Statele Unite, din Europa și din Japonia”, a declarat Hulst, Head of Worldwide Studios. „Sunt mai mult decât încântat că am oportunitatea de a conduce o echipă atât de talentată și de inspirată, a cărei misiune principală este aceea de a crea jocuri uimitoare pentru fanii PlayStation”.

Sony Interactive Entertainment a anunțat și lansarea unei noi inițiative a companiei, condusă de veteranul PlayStation, Shuhei Yoshida, concentrată pe susținerea dezvoltatorilor externi care lucrează la construirea unor experiențe noi și neașteptate pentru comunitatea de gaming. Fiind în colaborare directă cu Jim Ryan, Yoshida va renunța la rolul său în cadrul WWS pentru a se concentra pe comunitatea extrem de diversă a developerilor independenți, asigurându-se că aceștia dispun de instrumentele, tehnologiile și serviciile necesare pentru a ajunge cu succes la marea comunitate de gameri PlayStation.

„Sunt încântat să anunț că Shu Yoshida va conduce această nouă inițiativă. Toată lumea știe cât de pasionat este Shu atunci când vine vorba despre jocurile realizate de creatori independenți – ei sunt o parte extrem de importantă în industrie și fac portofoliul nostru de conținut să fie atât de special pentru pasionații de jocuri video. Aceste exerciții inedite de creativitate merită toată atenția, iar un campion precum Shu se va asigura că întreaga organizație SIE conlucrează pentru a interacționa cât mai eficient cu dezvoltatorii independenți, prin susținerea și celebrarea contribuției lor la platformele PlayStation”, a adăugat Ryan.

București, 08 noiembrie 2019 – Sony Interactive Entertainment (SIE)

Hits: 27

%d blogeri au apreciat: