Sony Alpha A6400 Aparat Foto Mirrorless 24.2 MP 4K de cu toamna la review

Anul 2019 a adus o toamna prelungita. Cum sa fi ratat o plimbare in parc atunci cand culorile si soarele te invita sa zeifici tot ceea ce iti incanta iesirea afara, din cotidianul de cele mai multe ori sumbru si desuet.

Bucuria mi-a fost oferita de aceasta data de un mirrorless de o calitate foarte buna, SONY ALPHA A6400 si iata-ma vanand aleile din parcul Herastrau si nu numai.

Sony A6400 este o camera mica APS-C usoara conceputa pentru fotografi si videografi care doresc sa maximizeze versatilitatea si calitatea imaginii fara a compromite performanta. Construit ca un rezervor, A6400 este una dintre cele mai bune camere cu autofocare acolo cu cateva specificatii cu adevarat frumoase. 11fps de filmare RAW continua, video 4k 100 Mbps si ecran de inclinare pentru selfie-uri sau vlogging. Aparatul foto ajunge sa fie mai usor in comparatie cu A6500 in timp ce are o baterie care dureaza aproximativ o zi intreaga.

Este mica, usor de utilizat si foarte receptiva si plina de viata. Cu alte cuvinte, nu are comenzi cu intarziere sau rate de actualizare a ecranului, iar autofocusul este bine sincronizat. Cu aceasta camera, Sony a luat tot ce este excelent in privinta indragitului A6300 si a adaugat alte cateva pentru a face o camera excelenta de tip mirrorless si, de asemenea, o alegere de top pentru video pro si vlogging. A6400 are un corp compact, asa ca este foarte confortabil de transportat toata ziua. Imbunatatirea autofocusului, un ecran LCD complet basculant si o gama ISO mai mare se traduc la o alegere excelenta atat pentru fotografie cat si pentru video in toate situatiile de lumina.

A6400 este cea mai recenta versiune a camerelor cu lentile interschimbabile in format APS-C. Este vorba despre o camera de 24,2 MP. Acesta este compact si usor, la aproximativ 400 g. Butonul de inregistrare video este asezat pe o parte, consider pozitionarea putin ciudata si nu foarte usor de gasit si de apasat.

Ecranul nu este inca complet articulat, desi un upgrade foarte binevenit este ca acum se inclina la 180 de grade, adica puteti face selfie-uri in timp ce va vedeti. Avand in vedere popularitatea vlog-urilor din zilele noastre, acesta este un avantaj urias pentru Sony A6400, deoarece puteti vedea singur in timp ce filmati videoclipul. Ecranul detecteaza si modifica automat orientarea atunci cand este inclinat complet. Totusi, am gasit mecanismul de inclinare un pic greu; nu se simte natural ca in cazul unui ecran complet articulat.

Am filmat cu focalizarea automata setata la un punct mobil. Cand am inclinat ecranul pentru a face clic pe un selfie si am readus ecranul in pozitia normala, am descoperit ca punctul flexibil se va termina in colt de fiecare data si se va concentra acolo. Am sfarsit atingand ecranul in timp ce faceam clic pe un selfie si a trebuit sa-l readuc inapoi de fiecare data, ceea ce a fost un pic enervant. In afara de aceste lucruri mici, camera este usor de transportat si are o forma potrivita.

Sony A6400 are acelasi senzor Exmor CMOS si foloseste procesorul BIONZ X pentru procesarea de imagini. De asemenea, are in mod similar 425 de puncte de detectare a fazelor si acelasi numar de puncte de detectare a contrastului. Viteza de focalizare automata pentru A6400 este cea mai rapida din lot la 0,02 secunde.

Gama ISO pentru aceasta este de la 100 pana la 32.000 (ISO extinsa pana la 102.400).

Camera poate filma la 116 JPG-uri (sau 46 RAW comprimate) la 11 fps in modul obisnuit, si cu fotografiere silentioasa pornita, poate filma la 8fps, ceea ce este de la 3fps pentru celelalte doua camere. Memoria tampon (cache) pentru aceasta este mai mare decat A6300, dar putin mai mica decat A6500.

Printre diferitele optiuni de focalizare automata disponibile, are urmarirea obiectelor, detectarea fetei, precum si Eye-AF. Este livrat cu un blit încorporat, cu diverse moduri de blit si un buton dedicat care il afiseaza.

Un plus excelent la modurile de fotografiere este S&Q (lent si rapid). Acest mod va permite sa inregistrati videoclipuri cu miscare lenta (cu pana la 5x mai lent) si videoclipuri cu miscare rapida (pana la 60 de ori mai rapid) fara a fi necesara o post procesare.

Are NFC incorporat, care poate fi folosit pentru a-l asocia cu telefonul prin intermediul aplicatiei Imaging Edge (anterior Play Memories), care poate fi utilizata pentru a controla functiile de baza ale camerei, pentru a transfera imagini si pentru a eticheta fotografiile dvs. cu ajutorul informatii despre locatie de pe telefon.

Puteti filma filme 4K in format XAVC S cu viteza mare de biti (100 Mbps), iar un plus este faptul ca, in afara de S-Log2 si S-Log3, A6400 accepta si profilul de imagine HLG, rezultand videoclipuri mai bune.

Exista, de asemenea, un contor incorporat care permite setarea unor intervale intre 1 si 60 de secunde pentru fotografierea continua pentru a crea un interval de timp.

Din pacate, spre deosebire de A6500, A6400 nu are stabilizarea imaginii pe 5 axe si depinde de stabilizarea integrata a obiectivului cu care este folosit.

O caracteristica pe care am observat-o este ca, in timp ce alocati functii butoanelor personalizate, butonul particular pe care incercati sa il programati se aprinde in portocaliu pe ecran, astfel incat sa stiti care este exact faptul ca atribuiti o functie.

Printre diferitele moduri de a face clic pe o imagine, au adaugat si obturatorul de zambet care detecteaza cand persoana zambeste si face clic pe fotografie in mod automat. Puteti seta nivelul de zambet la care va face clic camera. Are o durata de viata a bateriei de 410 fotografii (cand folosesc monitorul) si am obtinut o cantitate similara in timp ce o foloseam.

Bateria din camerele Sony poate fi incarcata doar in interiorul camerei (folosind ceea ce vine in cutie). Ar trebui sa cumparati incarcatorul separat pentru a incarca bateria extern.

Inregistrarea video interna este limitata la 8 biti si, din pacate, este si iesirea HDMI, spre deosebire de unii concurenti.

Slotul pentru carduri de memorie este pozitionat intr-un astfel de mod in linia A6000 incat face ca scoaterea cardului sa nu fie foarte usoara.

O caracteristica intuitiva care a fost adaugata, in special avand in vedere ca optiunile meniului sunt extinse, este ca, in cazul unor optiuni, puteti apasa butonul de stergere si pentru a obtine mai multe informatii despre ce va face exact setarea respectiva. Camera va arata in coltul din dreapta jos ori de cate ori este disponibila.

Aliniamentul Sony este poate cel mai bun dintre camerele mirrorless din jur si continua cu A6400. Focalizarea rapida si urmarirea rapida a obiectelor ajuta cu siguranta la fotografierea rapida. Calitatea depinde cu siguranta foarte mult de obiectivul pe care il utilizati, dar modul in care camera proceseaza imaginea ar fi aproape constanta. A6400 este disponibil cu doua optiuni de lentile pentru kit, iar cel pe care l-am avut a fost Sony E PZ OSS Sony E 18-135 f / 3.5-5.6.

Fotografiile in general nu aveau prea mult zgomot si detaliile erau bune. Gama ISO mai larga ajuta in aceasta privinta, iar la fotografierea la 3200 ISO s-a vazut cu foarte puțin zgomot.

In majoritatea situatiilor, focalizarea automata s-a concentrat exact si a fost rapida.

Obiectivul pe care il foloseam in aceasta recenzie este un obiectiv PZ (power zoom), adica are un buton de zoom dedicat. Puteti mari folosind inelul de pe obiectiv, precum si acest buton. Un lucru interesant pe care l-am observat este ca, in timp ce fotografiati pe DMF (Direct Manual Focus – focalizare automata, unde puteti efectua ajustari fine dupa ce focalizarea este blocata folosind inelul de focalizare, dupa blocarea focalizarii, inelul de focalizare va trece de la zoom. sa se concentreze instantaneu pentru a face modificari minore de focus.

A avea OSS (Optical Steady Shot) in obiectiv a ajutat, dar lipsa de stabilizare a fost vizibila in unele fotografii.

De asemenea, mi-a placut foarte mult capacitatea acestei camere de a filma panorame. Trebuie doar sa comutati la modul „Schimbare panorama” si camera va spune in ce directie trebuie sa o mutati. Apasati si lasati butonul declansator, apoi treceti doar spre dreapta. Aparatul foto mareste un pic, iar acest lucru poate compensa zgomotul care face camera sa se miste in sus sau in jos in timp ce se panorameaza.

Sony A6400 este o camera mirrorless foarte buna, cu o tehnologie excelenta de autofocus. De asemenea, are cateva functii fantastice, in special pentru videoclipuri. De asemenea, nu este grea, si acest lucru o face portabila.

Mai jos va las sa priviti albumul generat in urma excursiei prin parc si astept comentariile.

Views: 9