Sony Alpha A5000 un aparat foto mirrorless pe gustul meu la review

Sony Alpha A5000 a sosit intr-un moment foarte potrivit, la vernisaj, si anume atunci cand doamna Stela Vesa tocmai expunea de Ziua Femeii la Biblioteca Nationala “Primavara Muzelor“. A fost cea mai potrivita alegere intrucat eu aveam nevoie de un aparat cat mai profesionist cu care sa fiu cat mai obisnuit, sosit dupa testarea lui Sony A5100, dar care totusi sa poata sa fie cat mai adecvat iluminarii de interior si poate totusi pentru culegerea unor instantanee pe care trebuia sa le execut neobservat de catre subiectele cautate in special vizualizand prin displayul rabatabil.

Fireste mai intai am studiat aparatul pe tote partile pentru a sti cu ce am de a face si a-mi da seama cat de repede ma voi adapta pentru ca practic l-am primit cu numai cateva ore inainte:

Robust, elegant si compact, A5000 se adreseaza fotografilor amatori cat si fotografilor profesionisti care nu vor sa transporte un aparat mare si greu si vor sa aiba cat mai putine batai de cap atunci cand se afla la un eveniment. ILCE 5000 in denumirea sa tehnica s-a dovedit a ma ajuta in situatiile dificile. Sigur a fost usor de utilizat in special datorita pozitionarii perfecte a comenzilor care nu te lasa sa faci confuzii atunci cand ai un aparat Sony in mana, toate fiind la locul lor si firesc de atins. Mi-a placut si culoarea argintie a carcasei ceea ce ii dadea un titlu de noblete fata de negrul standard al majoritatii aparatelor foto dar totusi cu aceiasi rezistenta la murdarie sau zgariere ca si acestea.Sony A5000 l-am testat cu obiectivul compact 18-55 mm, care desi standard m-a ajutat atat cat am avut nevoie pentru fotografiile mele de amator. Desigur fiind obiective interschimbabile la acest model si daca as fi avut de unde sa probez si alte obiective nu mi-ar fi parut chiar atat de rau. Dar sa fim rabdatori cu tehnologia si sa asteptam ca toate sa vina la timpul lor. Obiectivul fiind destul de luminos m-a ajutat sa pun in valoare frumoasele nuante de culoare ale tablourilor pictoritei realizatoare de minuni Stela Vesa asa cum mi-am dorit mai mult, un adevarat spectacol de lumina si culoare.

Asa cum ati putut vedea aparatul a mers foarte bine la acest eveniment intrucat calitatile foto s-au putut remarca in mod deosebit ce e drept si datorita subiectelor atinse cu care nu te intalnesti chiar in fiecare zi.

Ne putem uita ce Specificatii tehnice au contribuit. Nu pot spune ceva deosebit in comparatie cu un DSLR insa destul de bine in comparatie cu alte mirrorless-uri pe care le-am mai testat pe aici.

Producatorul a optimizat foarte bine consumul de energie al aparatului foto. Autonomia oferita de acumulator este buna, aproximativ 420 imagini realizate conform standardului CIPA.

Aparatul de tip mirrorless vine cu un senzor mare, iar imaginile de mai sus vorbesc singure despre calitatea imaginii oferite. Posesorii de tableta sau smarphone vor aprecia faptul ca pot avea acces foarte rapid la imaginile de pe card in special datorita conxiunilor Wifi sau NFC cu care actualmente sunt inzestrate o serie de aparate de generatie noua.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: