Soluția NFV comercială de la Enea și Lanner
Enea împreună cu Lanner Electronics Inc prezintă în cadrul Mobile World Congress o soluție NFV comercială, varianta Proof-of-Concept (PoC – demonstrație de fezabilitate). Soluția este construită pe o platformă OPNFV (Open Platform for Network Functions Vitualization) și este disponibilă atât pentru sisteme hardware x86, cât și ARM, bazate pe modelul COTS. Tehnologia asigură costuri mai mici și un consum redus de energie, oferind clienților o opțiune arhitecturală mai bună.
În prezent, vCPE este unul printre cele mai dezbătute subiecte legate de NFV. Enea și Lanner vor demonstra capacitatea unică de combinare a arhitecturilor hardware la standul Enea – 6H21, Hall 6 – din cadrul Mobile World Congress.
Modelul PoC demonstrează modul în care NFV ajută la distribuția funcționalităților și a fluxurilor de date către periferia rețelei, unde poate rula pe hardware mai puțin performant, astfel încât să nu congestioneze rețeaua.
Enea va rula platforma software de virtualizare a rețelei pe un server în sediul central care stabilește și inițiază un apel video între două tablete; o tabletă este conectată la un dispozitiv Lanner x86, iar cealaltă la un dispozitiv ARM. Demo-ul scoate în evidență modul în care datele circulă între două dispozitive eficiente vCPE, fără a pune presiune suplimentară pe nodurile din rețea. În cadrul acestui proiect, a lucrat și o echipă de trei ingineri din Enea România: Ștefan Curelea, Radu Buzea și Bogdan Lăzărescu, sub coordonarea lui Gabriel Codrean.
București, ROMÂNIA, 28 februarie 2017 – Enea
Views: 1