SoftOne Cloud ERP sprijină retailerii de telefonie mobilă

Pe fondul unei concurențe tot mai mari pe piața de retail telecom și a presiunii venite din partea vânzătorilor online, un grup de retaileri a ales o soluție de business management de ultimă generație, pentru îmbunătățirea performanței și a eficienței operaționale.

IQBOX, IQFIX și Cosmos Mobile au ales să folosească soluția Soft1  ERP, oferită de SoftOne, în operaţiunile curente, beneficiind astfel de o mai mare flexibilitate și o reacție rapidă la schimbările de pe piață.

“Telecom este un domeniu în care aplicațiile din portofoliul SoftOne aduc o valoare uriașă în zona operatională, financiară și nu numai. În cazul de față vorbim despre un grup de trei companii vizionare, care reprezintă un model pentru piața din România și care acționează complementar, dar au activități diferite întrucât operează în domenii diferite, fiecare cu specificul său. Toate trei folosesc acumSoft1 ERP iar implementarea soluției noastre nu a întârziat să aducă beneficii semnificative managementului, operatorilor din magazine și, cel mai important, clienților finali. Rolul nostru rămâne în continuare acela de a susține mediul de business din România, în special piața de IMM-uri pentru a ajunge la cel mai înalt nivel de automatizare și fluidizare a fluxurilor, dar și pentru a genera o creștere sănătoasă și sustenabilă”, spune Alexandra Lucescu, Commercial Director al SoftOne România, cel mai important furnizor ERP în Cloud din România și membru al Grupului Olympia.

Această colaborare reușită a început în urmă cu câțiva ani, când Cosmos Mobile a implementat această platformă puternică menită să sporească eficacitatea umană prin intermediul unei game extinse de tehnologii inovatoare, cum ar fi Inteligența Artificială, soluții de Machine Learning sau Business Automation.

“Pe măsură ce afacerea Cosmos Mobile a crescut, am extins colaborarea cu SoftOne pentru IQBox și IQFix, aceasta fiind o decizie de business firească. Soluția oferită ne permite să vedem și să analizăm toţi indicatorii relevanți pentru activitatea noastră, să luăm decizii în conformitate cu aceștia și ne asigură acces la informații în timp real, transformându-ne într-o companie orientată spre rezultate și care își bazează activitatea pe date concrete ”, a declarat Lefteris Koklas, general manager IQBox.

În urma acestei implementări, IQBox -a eficientizat costurile operaţionale şi cu mentenanţa cu 72%  în primul an. Managementul companiei a avutacces în timp real la informații legate de toate operațiunile de vânzare și posibilitatea de a genera rapoarte complexe de vânzări la nivel de produs, zonă, magazin. Toate acestea au permis optimizarea operațiunilor, fapt ce s-a reflectat atât în economie de timp, cât și în creșterea gradului de satisfacție a clientului.

Printre companiile care utilizează produsele SoftOne se numără branduri binecunoscute pe piața românească, cum ar fi: Teilor Fine Jewellery, Calif: kebab-boutique, Plafar, Simegeria Luca, Hippoland România, Oscar Downstream, Leonardo și multe altele.