Smartphone-urile Nokia trec la Android 10: Nokia 8.1 primește primul cea mai recentă actualizare a Android  

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță actualizarea la Android 10 pentru smartphone-ul Nokia 8.1, respectând promisiunea de a oferi o experiență de utilizare care se îmbunătățește constant. Fiind primul smartphone Nokia care primește cea mai recentă actualizare a sistemului de operare – și primul telefon cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 710 care primește acest update – Nokia 8.1 va beneficia de cele mai recente inovații AI, mai multe opțiuni de accesibilitate, comenzi intuitive și mai mult control asupra datelor personale.

Fiind primele care au primit actualizarea la Android Oreo și mai apoi la Android Pie, smartphone-urile Nokia sunt din nou în topul celor mai rapide actualizări, la Android 10[1]. Cu un palmares impresionant și un record al actualizărilor lunare de securitate și ale sistemului de operare pentru întreg portofoliul, utilizatorii Nokia beneficiază de o experiență de utilizare mereu nouă de-a lungul întregului ciclu de viață al telefonului. Conform unui studiu recent, Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones, Counterpoint Research a subliniat faptul că telefoanele Nokia s-au remarcat ca fiind singurul brand care a livrat actualizări rapide ale sistemului de operare și de securitate, iar prin actualizarea la Android 10, smartphone-urile Nokia intră din nou în acest top.

„Promisiunea noastră cu privire la actualizările de software vizează cele mai bune experiențe pentru toți utilizatorii – chiar dacă aceștia folosesc un smartphone entry level sau unul vârf de gamă. Am promis o actualizare rapidă la Android Oreo și Android Pie pentru întreg portofoliul și ne dedicăm și acum să oferim actualizări rapide și în cazul Android 10, începând cu Nokia 8.1, urmând ca în decursul următoarelor luni să oferim acest update și pentru restul telefoanelor din portofoliul nostru. Nokia 8.1 este primul smartphone Android cu platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 710 care primește Android 10, așadar am setat un nou precedent. Dorim să fim primii și în cazul actualizărilor la Android 10 pentru telefoanele cu alte procesoare cheie. Acest lucru implică eforturi dedicate pentru a ne asigura că fanii Nokia beneficiază de cele mai bune experiențe de utilizare. Desigur, nu am putea să respectăm această promisiune fără ajutorul tuturor celor care participă la programul beta labs, care se implică și contribuie activ la conturarea celei mai bune experiențe de utilizare, o experiență care se îmbunătățește constant. Ne propunem așadar ca până în prima parte a anului 2020 întreg portofoliul Nokia să ruleze Android 10,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Utilizatorii Nokia 8.1 vor beneficia de o gamă largă de noi funcții Android 10, precum:

  • Gesture Navigation: smartphone-ul Nokia a devenit mult mai ușor, rapid și intuitiv de controlat datorită operațiunilor prin gesturi tactile.
  • Smart Reply: răspunsuri și mai inteligente în cadrul mesajelor, nu doar formulări, ci și acțiuni pentru utilizatori.
  • Privacy Controls: mai mult control asupra datelor personale într-un singur loc și al accesului la informațiile cu privire la locație de către aplicații – acces constant, în timpul utilizării sau acces blocat.
  • Focus mode: blocarea aplicațiilor care distrag atenția utilizatorilor, atunci când aceștia doresc să se concentreze (poate fi testat în Beta)
  • Family Link: parte a setărilor de Digital Wellbeing, ajută părinții să seteze reguli digitale de bază pentru întreaga familie.

[1] Actualizările variază în funcție de piață și operator.

București, 15 octombrie 2019 – HMD Global

Hits: 39

%d blogeri au apreciat: