SeedBlink vizează o finanțare Seria A de 3 milioane de euro pentru a se extinde în Europa. Platforma vrea să listeze minimum 150 de startup-uri și să atragă 30.000 de investitori individuali până la finalul 2022

  • Runda va fi deschisă pentru investitori în 27 mai, ora 10.00 AM
  • Evaluarea pre-money: 12 milioane de euro
  • Extindere în UE din T4 2021
  • 5 mil. euro obținute prin SeedBlink de startup-uri de la înființarea platformei
  • Target: modelarea viitorului tehnologic al Europei si democratizarea accesului la investiții în companii private tech inovatoare din Europa

SeedBlink, platforma de investiții în start-up-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa, vizează să obțină 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting. Listarea va fi pe propria platformă, în 27 mai 2021, de la ora 10.00 AM, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro.

Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro.

SeedBlink este o platformă care democratizează accesul la investiții în stadii timpurii pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusive.

15 milioane de euro obținute prin SeedBlink de la înființare

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022” afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.

Extindere în UE începând din T4 2021

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al acestui an prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Intenția SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile. De asemenea, managementul își dorește ca în următoarele trei luni să constituie un Advisory Board cu specialiști seniori din regiune.

“Până de curând, ne-am poziționat ca o platformă de equity crowdfunding pentru startup-uri de tehnologie, dar am identificat mai multe oportunități. Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital. De asemenea, ne dorim ca fondatorii să găsească resurse și mentori într-un singur loc. Pe scurt, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa”, adaugă Andrei Dudoiu.

Managementul SeedBlink își propune totodată să deservească un public mai larg cu produse și servicii. Printre acestea se numără crearea unei piețe secundare, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.

Visits: 0