Scaunul de gaming de la Trust GXT 707R RESTO GAMING CHAIR – RED la review

Pare un lucru neobisnuit si este in premiera pe blog, review-ul unui scaun de gaming.

Dar asa rosu si realist construit, de o robustete recunoscuta Trust GXT 707R RESTO GAMING CHAIR – RED face o reprezentare artistica a accesoriilor de gaming, cu care Trust inzestreaza pe cei care au ales sa competitioneze, in timpul turnirurilor de gaming. Chiar si in cele romanesti.

Cel mai edificator despre cele afirmate poate fi cum tinerii se concentreaza asupra jocurilor la Comic Con 2018, chiar la standul Trust. Parca se intrevede cate un zambet sagalnic, pe varful buzelor. Pare la fel de usor ca mersul pe bicicleta prin parc. Pentru ca odihna activa nu poate lipsi atunci cand trunchiul, picioarele, coloana se aseaza confortabil.

Scaunul de gaming ergonomic reglabil proiectat pentru ore in sir de sesiuni confortabile de gaming, asa cum apare in fisele de catalog. Este unul bine inzestrat, pentru ca are mai toate atuurile pentru ca gamerul sa se simta liber, comod si concentrat la ceea ce este mai important.

Caracteristicile cheie care fac definitia acestui scaun:

  • Complet rotativ la 360°
  • Suporturi de brate reglabile pe inaltime, in interior si in exterior
  • Ridicare cu gaz clasa 4 pentru reglarea inaltimii
  • Spatar reglabil la 90˚
  • Sezut inclinabil cu posibilitate de blocare.
  • Cu perne lombare si pentru gat amovibile si reglabile incluse
  • Cadru metalic solid si robust
  • Roti duble durabile, cu miscare lina

Trust fiind o marca de incredere, ofera garantie originala cumparatorului, daca l-a achizitionat de la un comerciant autorizat. Punand raul inainte, produsul Trust este garantat în conditiile acestei garantii impotriva defectelor de fabricatie pentru o perioada de un 1 an, de la data achizitionarii initiale, daca este achizitionat de la un comerciant oficial. In Europa, exista o perioada de garantie minima legala de 2 ani pentru fiecare produs vandut. In cazul unui defect, puteti returna produsul catre comerciant cu descrierea defectiunilor, dovada valabila a achizitiei si toate accesoriile. In timpul perioadei de garantie, veti primi un produs de inlocuire de la distribuitor, daca este disponibil. Mi se par niste conditii de garantie foarte curajoase tinand cont de nervul cu care uneori gamerul ataca o confruntare. Nu la multi producatori de scaune vei putea regasi astfel de conditii temerare. Dar uite ca se poate.

Pentru ca sunt o persoana cam sedentara, scaunul rosu de la Trust, mi s-a parut, extrem de potrivit pentru dimensiunile mele corporale, pentru care nu sunt chiar atat de mandru.

Oamenii, proiectantii olandezi, s-au gandit, inca de la inceput, ca personaje, care pot ajunge la 150 kg vor trebui sa beneficieze de tot confortul si comoditatea scontata. Mi s-a  parut ambitioasa aceasta gama de utilizatori pana la 150 kg, stiind ca poate nici macar scaunele directoriale nu ar putea acoperi in general, pana la 120 kg. Acest lucru spune cate ceva despre robustetea materialelor si a constructiei in sine. Da, acest scaun poate sustine cu succes, reprezentanti din toata populatia planetei, cu exceptia unui numar foarte redus procentual, care cu siguranta sunt bolnavi si nu pot sa stea pe un scaun. Nu este usor de conceput/realizat un astfel de scaun universal. Dar uite ca acesta exista.

Una dintre ideile mele trasnite si care tine in principal de absenta unui studio a fost sa scot pentru pictorial scaunul in fata blocului pentru a vizualiza mai bine detaliile constructive. Vecinii nu m-au intrebat ce fac si totul a decurs cum mi-as fi dorit.

Pentru ca acest review nu este pentru oameni pretentiosi va pot spune ca acest scaun nu este de o conceptie extrem de sofisticata prin parghii multiple de reglaj. Si cu toate acestea poti intalni unul dintre cele mai mobile device-uri de gaming, pe toate axele, utilizand elemente mecanice finisate extrem de inspirat. Spun acest lucru pentru ca nu am mai intalnit pana acum un scaun de gaming care sa aiba bratele laterale de sprijin reglabile pe inaltime si care totusi sa nu fie legate de corpul scaunului. Este un mecanism care este extrem de robust, prins in cate doua suruburi, chiar si pentru cel mai musculos in bicepsi, tricepsi, etc. Butonul intalnit chiar dedesuptul acestor manere are destui pasi de reglaj intermediari, incat sa se potriveasca pentru orice lungime/greutate de brat si sa isi efectueze cu succes cele mai neprevazute operatiuni de sprijinire in timpul jocului.

M-a mai impresionat scheletul scaunului de culoare neagra, vopsit cu simt de raspundere, durabil, in culoare neagra, sprijinit extrem de simplu pe un lift pe gaz, ce se termina prin cinci brate suport cu roti de plastic rezistent, de un diametru destul de rezonabil. Numarul minim de suruburi dar foarte bine realizate calitativ, tratate in ateliere pentru rezistenta la forfecare, sustim foarte bine esafodajul. Spun acest lucru, pentru ca am avut curiozitatea inginereasca sa mai strang unele dintre suruburile cu cap inbus, de prindere. Iar treaba asta nu am facut-o cu intensitatea unei mangaieri. Mecanismul cu gaz este ajustabil si fixabil printr-o parghie dedicata, cu pasi potriviti asigurand o inaltime fiziologica preferata pentru picioare, incat acestea sa nu oboseasca, sau sa gatuiasca alimentarea cu sange, ducand la amortirea acestora.

Daca este vorba de oboseala, Trust a mai prevazut inca o parghie, pe care nu am mai intalnit-o nici la producatorii de scaune directoriale. Si anume plierea spatarului pana la 90 de grade unghiulare, ceea ce poate asigura usor orizontalitatea coloanei vertebrale, in anumite pauze / timpi morti din timpul jocului. Si de ce nu, chiar si o repriza de somn. Am facut si eu acest experiment si chiar se doarme foarte bine, intrucat una dintre cele doua pernute rosii cu care vine acest scaun se situeaza in zona cervicala, iar sprijinul capului se realizeaza complet. Iar cea de a doua perna se situeaza in zona lombara. Practic acestea par cele mai solicitate zone atunci cand zabovim ceva mai mult timp in „pozitia de atac”. Tapiteria in negru si rosu mi s-a parut extrem de bine realizata si rezistenta prin prizma vandalizarilor mai mult sau mai putin accidentale.

Partea de sezut este la fel de rezistenta si are o inclinare astfel incat sa nu gatuiasca partea anterioara a picioarelor si totusi sa la odihneasca, fiziologic, tinand cont si de partea de umplutura, care este moale pe un suport rigid, totusi, care preintampina solicitarile mecanice neprevazute din timpul jocului. Spatarul este de asemenea umplut si rigid dand impresia ca te situezi intr-un scaun de carting, prin protectia aplicata coloanei si a capului.

Sincer, mai am obiceiul sa imi atarn/odihnesc picioarele sprijinite inspre in sus. Si cu toate acestea scaunul Trust s-a dovedit rabdator cu toate pozitiile solicitante, cum ar fi si aceasta in care scriu acest review. Aceasta pozitie mi-a macinat majoritatea scaunelor, fie ele de consistenta metalica sau nu. Devoratorul de scaune mi s-ar potrivi de minune. Faptul ca ma simt foarte bine in el ma face sa pot sa si scriu despre el in acest fel.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: