Samsung se poziționează ca lider în zona brevetelor 5G

Compania este recunoscută drept lider în industrie în ceea ce privește numărul de brevete 5G deținute

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că s-a clasat pe primul loc la numărul de brevete 5G esențiale (Standard Essential Patent – SEP[1]), conform unui studiu, realizat de IPlytics[2], o firmă de cercetare de piață din Berlin, compusă din economiști, oameni de știință și ingineri. Rezultatele au fost publicate într-un raport recent al IPlytics: „Cine conduce în cursa brevetelor 5G? O analiză a domeniului brevetelor esențiale 5G (SEPs) declarate și contribuțiile standardelor sale.”

De asemenea, Samsung a ocupat locul doi în alte două categorii importante: numărul de familii[3] de brevete 5G acordate[4] și active[5] și numărul de familii de brevete acordate și active cu cel puțin unul acordat de EPO (European Patent Office) sau USPTO (United States Patent and Trademark Office).

Anul trecut, Samsung a fost lider în zona brevetelor 5G ca urmare a activităților de cercetare și dezvoltare a standardelor și tehnologiilor 5G.

Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, precum chipset-uri, radiouri și componente esențiale de rețea. Prin cercetarea și dezvoltarea continuă, Samsung contribuie la evoluția industriei de rețele 5G cu un portofoliul ce cuprinde produse de top, de la rețele RAN și Core complet virtualizate, la soluții de rețele private și tool-uri de automatizare ce se bazează pe AI. Compania oferă în prezent conectivitate 5G sutelor de milioane de utilizatori din întreaga lume.

[1] „Un brevet care protejează tehnologia esențială pentru un anumit standard”, raportul Comisiei Europene – „Stabilirea abordării UE a brevetelor esențiale standard”, p1, noiembrie 2017.

[2] „IPlytics a stabilit „ rata esențială ”prin crearea unui set de date aleatoriu de 1.000 de familii de brevete declarate 5G (acordat OEB / USPTO) și maparea acestuia la specificațiile 5G”. [Online]. Disponibil: https://www.iam-media.com/who-leading-the-5g-patent-race-patent-landscape-analysis-declared-seps-and-standards-contributions

[3] “o colecție de brevete care acoperă același conținut tehnic sau similar [Online]. Disponibil: https://www.epo.org/searching-for-patents/helpful-resources/first-time-here/patent-families.html

[4] „un brevet acordat de cel puțin unul dintre oficiile de brevete”, raportează IPlytics – „cine conduce cursa de brevete 5G”, p5, noiembrie 2019.

[5] „în stare activă, ceea ce înseamnă că nu a expirat, nu a fost revocat sau expirat”, raportează IPlytics – „cine conduce cursa de brevete 5G”, p3, noiembrie 2019.

Hits: 5

%d blogeri au apreciat: