SAMSUNG NXmini mirrorless util in orice imprejurare la review

Cand esti blogger simti mereu nevoia de exprimare vizuala a evenimentelor pe care le traiesti. Cei de la SAMSUNG parca mi-au ghicit necesitatile cu acest NXmini. Nu m-au gresit in nicio ipostaza pentru ca ei sunt conectati cu utilizatorii chiar daca domeniul foto nu este cel in care exceleaza, pentru ca nu au istoric. Cel putin in ceea ce priveste interfetele utilizator nu ai ce sa le reprosezi, fiind chiar unul dintre punctele forte. NX Mini are un senzor de 1 inch, asa ca este rezonabil sa te astepti la o calitate a imaginii pentru a fi superioara la ceea ce ai captura cu un point-and-shoot tipic.

Ce sa mai zici cand performantele unui mirrorless le regasesti intr-un aparat ultraslim & light asa cum scriu cei de la SAMSUNG pe ambalaj, usurel si manevrabil cat pentru o mana gingasa de femeie, insa nefacand rabat de la calitate. Din contra impresia facuta a fost calitatea intr-un mod extrem de usor de utilizat, adresabil atat pentru incepatori dar si catre cei mai invatati, obisnuiti cu ceva dintre reglajele unei fotografii care trebuie sa iasa ok in orice conditii de culegere. Samsung NX Mini este un astfel de aparat foto, foarte compact si destul de performant avand în vedere dimensiunile sale reduse.

Designerii si inginerii de la NX Mini au facut o munca uimitoare la integrarea diferitelor sectiuni; merita cu adevarat o medalie pentru estetica. Dar cand vine vorba de chestiuni practice, cele trei butoane (declansare, de power on/off si WiFi Direct link), care sunt la acelasi nivel cu suprafata sunt dificil sa se diferentieze fara sa te uiti in mod expres. Scrisul negru pe partea de sus a aluminiului este greu vizibil iar butoanele sunt destul de mici. Iti trebuie ceva antrenament pentru a reusi sa le folosesti asa cum trebuie. Pe o nota pozitiva, compartimentul mic pe partea de sus a camerei permite utilizatorilor sa adauge un flash (NG 7 la 100 ISO si 24mm), care vine in pachet ca un plus fata de blitul încorporat (NG 4.9 la 100 ISO și 24mm). Sincronizarea blitului este 1/200. Un alt tur de forta estetica si de inginerie, avand in vedere cat de subtire este aparatul de fotografiat este ca proiectantul a fost capabil sa dea lui NX Mini un touchscreen care se rabatează la 180 ° pentru selfie. Buna treaba!

Samsung NX Mini are un senzor CMOS de 20,5 megapixeli cu dimensiune de un inch, similar cu cele gasite pe compactele de top, dar mai mic decat cele de pe aparatele mirrorless mai mari. Obiectivul din pachet este unul de 9-27mm (24-73mm în format clasic), iar diafragma are o deschidere de f/3.5-5.6. Dispunand de conectivitate Wi-Fi si NFC, astfel ca transferul fotografiilor pe internet sau pe alte dispozitive compatibile se poate face intr-un mod foarte simplu, fara cabluri este exact ceea ce trebuie unui blogger atunci cand vrei sa transmiti in direct de la locul evenimentului in timp cat mai real. Nu numai ca puteti selecta modul (Auto, PASM) de pe telefon, dar, de asemenea toate tipurile de setari suplimentare cum ar fi sensibilitatea ISO, diafragma, viteza obturatorului, balansul de alb, calitatea imaginii, etc. Nici una dintre cele mari nu le-au lasat pe dinafara. Asemenea, puteti trimite imagini de la aparatul de fotografiat la telefon. Singurul dezavantaj al aplicatiei este ca este nevoie de putin mai mult pentru a trage si de a salva fiecare fisier, astfel incat sa nu se poate face fotografii la fel de repede.

De data aceasta, Samsung comercializeaza un senzor APS-C CMOS care l-a folosit pe toate camerele sale lentile interschimbabile in ultimii doi ani,  senzor 1 produs de Sony de 20,3 megapixeli. Este o victorie strategica pentru Sony, precum si pentru utilizator, care, in schimb ajunge sa se bucure de o calitate remarcabila a imaginii.

Senzorul Samsung NX MINI 1 straluceste inca o data, cu calitatea superba a imaginii si acumulatorul de 2330mAh va oferi sesiuni de fotografiere extrem de lungi. Acesta camera subtire si eleganta este o alegere excelenta la moda care exceleaza in preluarea de selfie si afisarea lor pe retelele sociale.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: