SAMSUNG Galaxy Watch Active la review
Compact, elegant si sportiv, Samsung ofera un produs care arata grozav si cu siguranta starneste oftatul celor care sunt indragostiti de acest fenomen.
Pe langa acesti profesionisti ai miscarii, mai exista si chibiti ca si mine, pe care un astfel de device il face sa renunte la transportul in comun si sa isi aleaga un alt drum perpedes spre casa, atunci cand scapa de la job, si este foarte necesar sa paraseasca grijile zilnice atunci cand se apropie perioada de odihna nocturna.
Recunosc, pe mine aceasta competitie, cu mine insumi, monitorizat de un device, cat mai aproape de ritmul normal de viata, mi-a imbunatatit si activitatea de la job. Pentru ca am devenit mai receptiv si mai concentrat. Pentru ca, simt ca organismul meu a devenit mai oxigenat in urma miscarii, si mai rapid/eficient in raspunsuri la orice stimuli. E clar ca efortul porneste de la mine dar un suport moral este intotdeauna binevenit.
Pana la urma viata din fata calculatorului este artificiala, iar organismul nostru, inca departe de principiile roboticii, si mult mai apropiat de excese, care se indreapta cu siguranta spre imbolnavire. Acolo ma inscriu si eu, chiar daca in subconstient stiu, ca sunt viciat de realitatile vietii, si, poate nu fac tot ceea ce este necesar sa ies din acest marasm. Insa, intotdeauna exista un nou inceput!
Precum stiti deja GADGETARUL ROMAN este si va ramane deschis oricaror experimente noi care sunt capable sa ne schimbe modul de viata. Cu siguranta SAMSUNG este unul dintre brandurile care urmaresc o viata altfel. Si practic au si reusit, uimindu-ne in fiecare an cu noile directii descoperite pentru imbunatatirea vietii.
Eu l-am primit ca niciodata, sigilat si plin de viata, iar prima intalnire a fost exact asa cum ma asteptam.
Galaxy Watch Active este disponibil in afara de negru si in alte culori: argintiu, trandafiriu si verde si este compatibil cu diferite bratari.
Asa cum stiti ultimul smartwatch testat de mine pe blog a fost: Galaxy Watch aici.
Comparativ cu Galaxy Watch noua versiune Active este destul de mic. Carcasa are o dimensiune de sub 40 milimetri si are o grosime de 10,5 milimetri. Acest lucru este extraordinar pentru un smartwatch cu monitor de ritm cardiac si echipament complet de senzori. Carcasa bine realizata a smartwatch-ului Samsung are curele de ceas normale cu o latime de 20 milimetri, astfel incat sa puteti combina Galaxy Watch Active cu o gama nelimitata de benzi. Fara curea, ceasul sport cantareste o greutate de 25 de grame. Cu curelele Samsung, este de 46 de grame. Calitatea fabricantului este inca o data atestata AndroidPIT. Una dintre trasaturile distinctive ale ceasurilor Samsung in ultimii ani a fost cadranul rotativ, ceea ce face ca functionarea placuta sa nu se faca intotdeauna in jurul ecranului mic, AMOLED, 1,1 inci cu o rezolutie de 360 x 360 pixeli, cu lizibilitatea buna in medii luminoase. Galaxy Watch Active nu are un astfel de cadru. Aici totul este controlat prin intermediul ecranului tactil si al celor doua butoane din partea dreapta. Un alt punct bun, Galaxy Watch Active este certificarea IP68 si chiar este bine protejat impotriva apei si a prafului. Poate rezista la o presiune de pana la 5 ATM si poate fi folosit de utilizator in timpul sesiunilor de dus, baie sau inot.
Daca sunteti interesati de fetele de cadran prestabilite de producator am pus cateva exemple mai jos.
Daca doresti ceva schimbari in ceea ce inseamna personalizarea Galaxy Watch Active si nu numai, cu siguranta este necesar sa umbli prin Google Play pentru a instala aplicatiile SAMSUNG inclusiv prin conexiuni NFC, Bluetooth, care sunt extrem de stabile si se actualizeaza chiar de la prima conectare.
Samsung a ales pentru software-ul sistemul de operare in-house Tizen. Nu are atat de multe aplicatii ca Wear OS, dar cele mai importante functii pentru viata de zi cu zi sunt la bord. Chiar daca ceasurile Tizen pot fi utilizate in principiu cu toate smartphone-urile Android, se simt in mod special acasa, in combinatie cu un smartphone Galaxy si in cosmosul serviciilor Samsung.
Pe de alta parte, daca detineti un smartphone de la un alt brand, configurarea nu mai este asa de simpla. Va trebui sa descarcati trei aplicatii diferite si apoi sa descarcati o actualizare a ceasului conectat inainte de a va putea bucura in cele din urma de Galaxy Watch Active.
In schimb, puteti naviga prin meniuri fara a utiliza aplicatia de pe smartphone glisand degetul in partea de jos a ecranului. Acest tip de navigatie este foarte bun, desi modul de operare in care este inclus cadranul trebuie sa recunosc este mai bun. Din fericire, exista doua butoane fizice pe partea laterala: butonul de sus va permite sa va intoarceti in timp ce butonul de jos va permite sa accesati pagina de pornire.
Mai jos aveti o mica navigare prin meniurile ceasului inteligent.
Ceasul conectat functioneaza in parteneriat cu aplicatia Galaxy Wearable, dar si cu Samsung Health pentru urmarirea datelor. Din prima aplicatie, puteti gestiona mai multe elemente, cum ar fi cadranele, parametrii, vibratii, notificari.
Desigur, puteti primi toate notificarile pe incheietura mainii si puteti raspunde direct la multe aplicatii, inclusiv la aplicatii de e-mail. Este posibil sa alegeti propozitii predeterminate sau sa dictati raspunsul utilizand microfonul ceasului conectat. Google Maps, care permite sa urmariti instructiunile de la incheietura pana la destinatia dorita.
Ceasul poate inregistra performanta utilizatorului in 40 de exercitii diferite si detecteaza automat pana la sapte sesiuni de antrenament diferite. Poate fi folosit si pentru monitorizarea si optimizarea somnului.
In ceea ce priveste performanta, procesorul Exynos 9110 cuplat cu 0,75 GB de memorie RAM si 4 GB de stocare sunt suficiente pentru a oferi o experienta mai mult decat fluida.
Bateria sa de 230 mAh ii permite sa dureze o zi si jumătate in cazul utilizarii intensive. Daca monitorul GPS si monitorul cardiac nu sunt activate permanent, pot trece doua zile fara a fi nevoie sa incarcati ceasul.
Incarcarea se face cu incarcatorul Samsung de 5W sau direct prin Galaxy S10 cu caracteristica de incarcare inversa Wireless Power Share. Incarcarea fara fir nu este ceea ce ati numi foarte rapida. Permite, in medie, 2h30 sa progreseze de la 0 la 100%.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.