Se poate sa ai o camera buna chiar si pe un midrange – Nokia 8.1 la review

Cum va mai spuneam anterior. Poti avea o camera buna chiar si pe un midrange, atat timp cat producatorii isi aleg o colaborare benefica impreuna cu un traditionalist cu experienta in rafinarea lentilelor si al monturilor optice, si acolo unde exista produse profi pe piata asa cum este in cazul Zeiss.

Aceasta echilibrare este posibila atat timp cat sunt mai multi ani de colaborare impreuna, chiar de atunci cand Nokia era o corporatie in primii 10 in lume. “Sangele apa nu se face” si acum cand brandul finlandez s-a reintors tot la taticii lui finlandezii nu poate fi decat o finaltate extrem de buna pentru utilizatori.

Nokia 8.1 face parte de asemenea, din aceasta obisnuinta cu care brandul si-a castigat publicul de partea sa in ceea ce priveste seriozitatea si eficienta unui produs ce este inscriptionat pe carcasa. Nokia – HMD Global & Zeiss sunt doua companii progresiste in domeniile lor iar parteneriatul acesta a demonstrat mereu ca este sustinut.

Cu toate acestea terminalul nu este un flagship, asa cum putem sa vedem in specificatii, dar isi face foarte bine instructiunile zilnice.

Sunteti obisnuiti cu vizualizarea pachetului de vanzare si nici de aceasta data nu voi face rabat.

Designul Nokia 8.1 este mult mai apropiat de Nokia 7.1 decat de Nokia 8 si, ca si predecesorul sau, a fost fasonat dintr-un singur bloc de aluminiu, cu marginile taiate cu diamant si cu un finisaj cu doua tonuri cu un accent cromat punctand laturile dispozitivului. Afisajul are o nota larga care permite Nokia 8.1 sa prezinte un afisaj de 6,18 inchi, in ciuda faptului ca are un sasiu mai mic decat predecesorul sau. un ecran de calitate excelenta, cu un unghi de vizionare bun, un contrast excelent si o luminozitate foarte mare atunci cand situatia o cere. Nokia continua sa utilizeze cadrul metalic anodizat cu dublu ton de culoare. Acum este mult mai subtil, dar, de asemenea, arata clasic datorita spatelui din sticla 2.5D care este rotunjit la margini, care, pe langa faptul ca este un magnet de amprente, face telefonul cam alunecos, similar cu ecranul din fata. Cadrul metalic este rotunjit, atat in ​​jurul colturilor, cat si in jurul marginilor. Acest lucru, combinat cu ecranele de sticla, face din 8.1 un smartphone cu adevarat alunecos, daca nu prevezi si o carcasa de protectie.

Ecranul formatat de 6,18 inchi are o rezolutie FHD + si este acoperit de sticla Gorilla.  In lumina stralucitoare de dupa-amiaza, ecranul Nokia PureDisplay pastreaza culorile intacte si lizibile, nu este nevoie sa aruncati o privire cum se intampla cu majoritatea celorlalte smartphone-uri din acest segment, deoarece nivelurile de luminozitate sunt mai mult decat adecvate pentru a aborda acest tip de iluminare. De asemenea, ofera suport HDR 10, care ar trebui sa furnizeze culori mai bogate si un contrast mai bun. Nokia 8.1 este usor diferit atunci cand vine vorba de raportul de ecran. Are o dimensiune mai mica 19: 9, ceea ce o face perfect proportionala pentru navigarea pe Internet si jocuri. In plus va puteti indrepta in meniu Setari> Afisaj> PureDisplay si alegeti de fapt profilul de culoare dinamic In modul implicit al telefonului (care regleaza culoarea, contrastul si luminozitatea conform utilizarii) sau Vivid (saturatie superioara) sau Cinema (care adauga o nuanta galbena este mai usor si mai confortabil pentru ochi atunci cand vizionezi videoclipul). Daca preferati culori cu aspect natural, puteti selecta profilul de culoare de baza.

Butonul de alimentare si butonul de volum sunt amplasate in partea dreapta, in concordanta cu celelalte modele Nokia. Si se simt foarte rezistente.

Senzorul de blocare a amprentelor, situat la spate, este umplut cu acelasi geam ca si restul corpului, dar este evidentiat printr-un cerc subtire cromat care il face usor de localizat la ridicarea telefonului. Un conector USB-C reversibil care accepta incarcarea rapida. Mufa pentru casti este in partea din stanga sus a dispozitivului.

Optiunile de conectare includ o configuratie dual SIM cu standby dubla care suporta benzile 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b / g / n / ac, Bluetooth 5.0 si GPS / AGPS + GLONASS + Beidou. La marginea inferioara, se afla un port USB de tip C (2.0), iar mufa pentru casti de 3.5 mm este situata la marginea superioara. Dispozitivul are, de asemenea, un radio FM.

In interiorul carcasei, exista un SoC de 10 nm cu Qualcomm Snapdragon 710 , care este asociat cu o memorie RAM de 4 GB si spatiu de stocare de 64 GB (extensibil panala 400 GB prin intermediul tavitei SIM hibride). Nokia 8.1 nu ar trebui să aiba nevoie de  mai mult, avand in vedere ca ruleaza Android 9 Pie (Android One) cu toate optimizarile de performanta. GPU-ul Adreno 616 va functiona fara probleme la setarile implicite, dar se va incalzi la redarea la cele mai inalte setari. Acest lucru este putin peste medie cand vine vorba de smartphone-uri din clasa sa. Testele de Benchmark: Antutu, Aida 64, CPU-Z, 3D Mark, Geekbench 4 va vor putea arata o masura.

Această prezentare necesită JavaScript.

Rularea Android, experienta utilizatorului a fost placuta fara a aduce bloatware ca majoritatea smartphone-urilor din acest segment de obicei oferite.

Interfata se simte fluida. Exista cateva personalizari minore ale interfetei Android, in afara de selectorul de profil de culoare mentionat. Puteti atinge dublu pentru a trezi dispozitivul, glisati tn jos pe cititorul de amprenta pentru a trage in jos tava de notificari si chiar apasati butonul de alimentare de doua ori pentru a lansa camera.

Apelurile au fost clare si nu am vazut niciun apel abandonat chiar si in retelele supra aglomerate. Calitatea audio a castilor incorporate a fost decenta si lipsite de bas furnizand un sunet bogat, echilibrat.

Aplicatia camerei include, de asemenea, un nou mod Pro care poate fi accesat prin deplasarea in sus a butonului declansator (cand este tinut vertical) oferind comenzi manuale (ISO, Viteza obturator, Focalizare manuala, Balans de alb) pentru cei care doresc mai mult control in timp ce fotografiaza.

Rezultatele au un bun echilibru intre detaliu si saturatia culorii, in special in conditii de lumina buna. In comparatie cu concurentii, intr-un punct de pret similar, Nokia 8.1 functioneaza bine la lumina scazuta. Performanta la lumina slaba merita mentionata ca fiind unul dintre cele mai puternice puncte ale camerei Nokia 8.1. Suntem obisnuiti sa vedem camerele cu raza medie de actiune, care arata promitatoare atunci cand sunt testate in lumina buna doar pentru a esua lamentabil cu prea mult zgomot de imagine intr-o camera slab luminata. Nu este cazul pentru camera principala a telefonului Nokia 8.1, care ofera o multime de detalii in conditiile in care ne asteptam la rezultate necorespunzatoare.

Telefoanele Nokia de marca au dat greutatea lor atunci cand vine vorba de modul Portret, iar Nokia 8.1 nu face exceptie. Marginile subiectului sunt bine definite si rareori arata artificial. Camera de selfie are un senzor de 20 de megapixeli cu tehnologie de pixel binar (patru pixeli sunt combinati intr-unul). Scopul acestui proces este de a renunta la zgomot, pastrand in acelasi timp detaliile. Rezultatul sunt imaginile care are rezolutie mai mica, adica pierd detaliile atunci cand sunt marite, dar sunt mai stralucitoare decat chiar ochii pot detecta. Selfies  aplicatia perfecta pentru aceasta tehnologie, deoarece luminozitatea generala este mai importanta decat detaliile.

Camera este de asemenea capabila sa inregistreze imagini video de rezolutie de 4K la 30 de cadre pe secunda. Aceasta este situatia in care stabilizarea optica a imaginii intra intr-adevar pe cont propriu, prin scaderea miscarii camerei video de inalta rezolutie, de multe ori sufera.

Nokia 8.1 vine cu o baterie de 3500 mAh, capacitate care nu suna enorm. Dar reuseste sa livreze peste o zi de utilizare datorita eficientei energetice excelente a procesorului si a sistemului de operare Android One.

Bateria adaptiva, gasita in sectiunea “Baterie” a setarilor de sistem, este o modalitate remarcabil de eficienta de a va valorifica la maxim incarcarea. Este un instrument inteligent care invata modelele de utilizare si limiteaza scurgerea bateriei de fundal pentru aplicatiile pe care le utilizati mai rar.

Ecranul este de departe cea mai mare scurgere de energie a bateriei. Dar puteti sa acumulati mai mult daca lasati luminozitatea afisajului pe Auto si evitati sa o mariti daca nu aveti nevoie.

In timp ce ar putea sa lipseasca unele caracteristici premium, cum ar fi rezistenta la apa si incarcarea wireless, este absolut cel mai bun exemplu al unui telefon midrange pe care l-am testat pana acum.

Visits: 0