Samsung Galaxy A8 2018 la review

Nu este cel mai nou terminal sosit la teste la GADGETARUL ROMAN dar este acea gama, pe care mi-ar placea sa o am in permanenta in panteonul personal de gadgeturi, pe care le utilizez, datorita faptului ca ma simt destul de stapan atunci cand ma aflu prin excursii, sa il utilizez fara probleme si emotii, ca il voi scapa pe jos, ca il voi pierde sau nu voi beneficia in acea retea de toate atributele functionale cu care Samsung ne-a obisnuit in ultimii ani.

38391776_2105538126125109_395006716283977728_o_2105538112791777

Nu este un flagship si nu se inscrie in categoria de lucruri deosebite, dar poate fi si un cadou extrem de util pentru cei dragi fara a avea vreo indoiala ca acesta nu va fi apreciat la adevarata valoare.  Smartphone-ul Samsung Galaxy A8 2018  sub Android 7.1.1 upgradabil la Android 8.0 Oreo, dispune de Infinity Display si o camera frontala duala de 16MP+8MP F1.9 si o camera principala de 16MP F1.7.  Camera duala frontala este alcatuita din doua camere separate, care ofera posibilitatea de a comuta intre cele doua, astfel incat sa se poata realiza tipuri diferite de poze selfie, precum  fotografii portret cu fundal foarte clar sau poze de tip close-up.  Mai mult, datorita functiei avansate de Focalizare Live, efectul bokeh poate fi reglat inainte sau chiar si dupa realizarea fotografiei, pentru a crea imagini de inalta calitate.  In ceea ce priveste filmarile, functia suplimentara de Filmare accelerata si tehnologia de stabilizare a imaginii digitale (VDis) garanteaza realizarea unor filmari de calitate, clare. dispune de o memorie RAM de 4GB si de o memorie interna de 32GB. Prin intermediul suportului pentru card microSD, utilizatoriii pot extinde capacitatea de stocare a dispozitivului cu pana la 256 GB si este primul dispozitiv din seria A compatibil cu Samsung Gear VR.  Smartphone-ul este disponibil pe negru si auriu.

Display-urile A8 de 5,6 inci si A8 + de 6 inci  sunt versiunile de mijloc ale modelelor Samsung S8 si S8 +. Daca va intrebati, oficial, aceste modele sunt numite A8 (2018) si A8 + (2018), deoarece Samsung a lansat deja un telefon Galaxy A8 in 2015, dar cu mult mai moderne cu siguranta sunt variantele de acum. In fiecare an caracteristicile emblematice de pe telefoanele Samsung din seria S se strecoara in gama A, iar acest an nu este diferit. Noile telefoane din seria A au un aspect de 18,5: 9 AMOLED Infinity Display. Pe modelele S8, S8 + si Note8, toate care folosesc si display Infinity, afisajul fiind curbat de-a lungul celor doua margini. Cu toate acestea, pe modelele A8 si A8 +, afisajul nu este curbat, se opreste doar la un cadru ca oricare dintre celelalte afisaje extra-inalte. Ca majoritatea telefoanelor Samsung mai noi, modelele A8 si A8 + au ambele cadre din aluminiu, cu sticla pe spate si fata. Aluminiu are un finisaj mat, comparativ cu finisajul lucios folosit pe S8 si Note8. O zona in care modelul A8 se caracterizeaza printr-un design superior se afla pe spatele telefonului. Dupa feedbackul negativ asupra pozitionarii scanerului de amprenta Samsung l-a mutat sub modulul camerei. Aceasta noua pozitie este instantaneu mai usor de utilizat, iar alinierea centrat pare mai placuta din punct de vedere estetic. Butonul de alimentare este in partea dreapta, in timp ce butonul de volum este in partea stanga. Spre deosebire de S8 si Note8, nu exista niciun buton dedicat Bixby, chiar daca Bixby este suportat.

Difuzorul este situat in partea dreapta, deasupra butonului de alimentare. Functioneaza mai bine atunci cand vizionati videoclipuri in orientare landscape. Astfel puteti sa pozitionati difuzorul in pozitia jos sau in sus, in functie de preferinte si nu exista niciun risc de acoperire a acestuia prin mentinerea laturilor. In partea de jos, aveti un port USB de tip C si o mufa pentru casti.

De remarcat  un display Super AMOLED cu un raport de aspect de 18,5: 9 si o rezolutie sporita de 2.220 x 1.080 pixeli. Aceasta are o densitate de aproximativ 441ppi, arata fantastic, iar scaderea rezolutiei prin comparatie cu S8 si Note8 intr-adevar nu este vizibila. Culorile sunt vii fara a fi suprasaturate, iar contrastul este profund, cu negru foarte intens. Setarea de luminozitate maxima este egala cu cea a modelului S8 si nu am avut probleme cu utilizarea ecranului in lumina puternica a soarelui. Mai jos aveti unboxingul pachetului de vanzare.

A8 utilizeaza procesor Samsung de la Exynos 7885 octa-core. Procesorul foloseste o configuratie neobisnuita care asociaza doua nuclee Cortex-A73 de 2,2GHz orientate pe performanta cu sase nuclee de eficienta Cortex-A53 de 1,6 GHz. Acesta este primul chip din seria Exynos 7 pentru miezurile Cortex-A73 orientate spre performanta sporita. A8 are memorie RAM de 4 GB, in timp ce A8 + devine usor upgradabil la memorie RAM de 6 GB. Ambele telefoane utilizeaza un GPU Mali-G71, care este acelasi GPU gasit in S8 si Note8.

Mai jos aveti masuratorile de performanta efectuate cu teste de bencmark: Antutu,  CPU-Z, Aida 64, 3DMark.

Această prezentare necesită JavaScript.

A8  este echipat cu o singura camera spate de 16 megapixeli cu o lentila cu deschidere f / 1,7. Are autofocus de detectare a fazei, dar nu are si stabilizare optica a imaginii.

Samsung ofera un mod de fotografiere “Pro”. Aveti posibilitatea sa reglati presetarile de expunere, ISO si balansul de alb, dar nu exista focalizare manuala, optiunea de viteza de declansare sau linii de retea pentru a va ajuta sa va compilati fotografia.

Calitatea imaginii este  buna, cu o retentie a detaliilor, un zgomot redus si semne minime de reducere a zgomotului. Culorile sunt precise si neutre. HDR este disponibil, ascuns in meniul Setari. Nu exista nici o optiune in modul Auto sau Pro pentru a o activa sau a dezactiva rapid. Modul HDR de pe A8 nu este cel mai bun  deoarece nu va face prea multe pentru a mari detaliile in umbre, desi va impiedica imprastierea unor zone luminoase.

Galaxy A8 vine cu o camera dubla in fata. Este un obiectiv de 16 megapixeli de 27 mm si o pereche de lentile de 16+8 megapixeli de 24 mm, fiecare având o deschidere f / 1,9. In timp ce obiectivul de 8 megapixeli are o lungime focala mai mare de 24 mm, nu este destul de larg pentru grupurile de selfie. Exista, de fapt, un mod “Wide Selfie” pentru asta, dar va cere sa panoramati camera  care poate fi un pic dificil in functie de modul in care va ocupati de telefon.

Mai jos am atasat o galerie foto cu imagini in diferite ipostaze din excursia din toamna din Grecia.

Visits: 1