Samsung Electronics începe producția primului SSD M.2 NV Me PCIe din industrie

Samsung Electronics Co., Ltd., lider global în tehnologia memoriilor avansate, a început producția în masă a primului SSD NVMe* PCIe cu versiunea M.2 pentru PC-uri. Samsung este primul jucător din industrie care a început livrarea SSD-urilor NVMe pe piața PC-urilor. Noul model SM951-NVMe dispune de cele mai bune specificații tehnologice, are un consum extrem de redus de energie în modul standby și este cel mai compact SSD NVMe de pe piață.

M.2 NVMe SSD_nickel

„Noul SSD NVMe va permite ca laptopurile sa fie mai rapide, mai subțiri și să aibă baterii mai rezistente și va accelera, în același timp, adopția SSD-urilor NVMe pe piața,” a declarat Jeeho Baek, Senior Vice President, Memory Marketing, Samsung Electronics. „Samsung va fi mereu cu un pas înaintea celorlalți membri din industrie, oferind o gamă variată de SSD-uri de ultimă generație, care le oferă utilizatorilor o experiență de utilizare mai rapidă prin aceste unități de stocare rapide și extrem de eficiente energetic.”

Samsung a introdus, încă din ianuarie, o versiune AHCI PCIe 3.0 modelului SSD SM951, iar acum a adăugat o versiune NVMe pentru un portofoliu de SSD-uri complet. Acest fapt este urmarea unei alte introduceri în premieră a SSD-urilor NVMe de 2,5 inci pe piață în 2013.

Noul SSD SM951 NVMe are o performanță de citire și scriere de date de până la 2.260 MB/s, respectiv 1.600 MB/s, datorită tehnologiei inovatoare Samsung. Aceste specificații sunt cele mai avansate din industrie, având viteze de trei și patru ori mai mari decât un SSD M.2 SATA, ale cărui transferuri de date se realizează la 540 MB/s, respectiv 500 MB/s.

Unitatea de stocare atinge viteze atât de rapide folosind patru benzi (PCIe Gen 3.0 x4) de 8 Gbps pentru flux de date simultan. Acestea permit o rată de transfer de date de 32 Gbps și un transfer maxim de 4GB/s, oferindu-i acestui SSD un avantaj major față de SSD-urile M.2 SATA, care pot transfera date doar până la 600MB/s.

M.2 NVMe SSD

Modelul SM951-NVMe procesează operațiile random de citire la 300.000 IOPS (Input Output Per Second), de două ori mai rapid decât modelul echivalent AHCI, care are o viteză de 130.000 IOPS și de peste trei ori mai rapid decât SSD-ul SATA, cu viteza de 97.000 IOPS.

Integrând toate caracteristicile modelelor M.2, grosimea unității de stocare nu trece de 4 milimetri (maximum 3,73 mm cu cipuri integrate pe ambele părți). SSD-ul cântărește doar 7 grame, adică doar o zecime din greutatea unui SSD de 2,5 inci și vine în versiunile de 512GB, 256GB și 128GB.

În plus, modelul SM951-NVMe a preluat consumul redus de energie în standby al modelului L1.2 (care permite circuitelor de mare viteză să fie oprite atunci când laptopul este în sleep mode), precum sunt stabilite de către PCI-SIG, după standardele PCIe. După modelul L1.2, consumul de energie al lui SM951 este redus drastic, la sub 2mW, reprezentând aproximativ 97% reducere din cei 50mW consumați în folosirea unei unități L1 (cel mai folosit model cu consum redus de energie).

În viitor, Samsung plănuiește să integreze tehnologia inovatoare 3D V-NAND în gama de SSD-uri NVMe, pentru și mai multă performanță. Samsung va continua să introducă noi modele pe piața de SSD-uri avansate pentru a veni în întâmpinarea cererilor utilizatorilor, consolidându-și astfel poziția pe piața de SSD-uri premium și inovând pentru extinderea segmentului de unități de stocare.

*NVMe, NVM Express (Non-Volatile Memory Express) este o interfață de control optimizată, extrem de performantă, scalabilă cu o interfață raționalizată și set de comenzi creat pentru segmentul B2B care folosește SSD-uri PCIe.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.nvmexpress.org.

București, 23 aprilie 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd.

Visits: 0

Lasă un răspuns