Samsung Electronics dezvăluie noile monitoare Odyssey OLED, Smart Monitor și ViewFinity pentru 2024

Noile monitoare OLED sunt protejate împotriva efectului de burn-in cu noua tehnologie Samsung pe cea mai recentă serie Odyssey OLED

Funcțiile inteligente susținute de AI oferă o experiență de divertisment îmbunătățită pe Smart Monitor M8, în timp ce noile modele ViewFinity permit o mai bună eficiență la locul de muncă

București, România – 4 iunie 2024 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi lansarea globală a seriilor de monitoare Odyssey OLED, Smart Monitor și ViewFinity de anul acesta.

Aceste modele noi și îmbunătățite adună la un loc toate caracteristicile pe care utilizatorii și le doresc – precum și unele la care nu se așteaptă – pentru a oferi experiențe noi, indiferent de modul în care aceștia folosesc monitoarele. Seria Odyssey aduce cu sine o experiență OLED superioară; seria Smart Monitor amplifică plăcerea de utilizare cu funcții de divertisment mai avansate, plus Smart Monitor M8 powered by AI; iar gama ViewFinity crește conectivitatea pentru a oferi un spațiu de lucru complet.

„Noile noastre serii de monitoare oferă o gamă largă de opțiuni utilizatorilor din întreaga lume și creează experiențe mai bune, indiferent de modul în care aceștia aleg să le folosească. De la revoluționarul monitor de gaming Odyssey OLED la experiențele multi-device ale seriilor Smart Monitor și ViewFinity, Samsung rămâne angajat în redefinirea pieței și în livrarea tehnologiilor de ultimă generație către utilizatori de pretutindeni”, a declarat Hoon Chung, Executive Vice President of Visual Display Business, Samsung Electronics. 

Seria Odyssey OLED: performanță vizuală de excepție cu protecție împotriva efectului de burn-in

Gama Odyssey OLED 2024 îmbogățește portofoliul Samsung de performanțe OLED de nouă generație cu noul Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G6 este un monitor de 27” cu rezoluție QHD (2560 x 1440) care suportă un raport de aspect de 16:9. Rata sa de reîmprospătare de 360Hz și timpul de răspuns de 0.03ms GtG îi ajută pe utilizatori să țină pasul cu un mod de joc alert.

Odyssey OLED G6 este echipat cu Samsung OLED Safeguard+, o nouă tehnologie ce protejează împotriva efectului de burn-in al ecranului. Această tehnologie este prima din lume care previne burn-in-ul prin aplicarea unei pompe de căldură, prin pulsație, pe monitor. În plus, sistemul Dynamic Cooling evaporă și condensează un agent de răcire pentru a difuza căldura de cinci ori mai eficient decât metoda veche cu foaie de grafit, prevenind arderea prin reducerea temperaturii la interior. Monitorul detectează automat imaginile statice, precum logo-urile și barele de activități, reducându-le luminozitatea pentru a oferi un alt mijloc de prevenire a arderii.

OLED G6 oferă o calitate de neegalat a imaginii OLED cu o luminozitate de 250 nits (standard) în timp ce FreeSync Premium Pro menține GPU-ul și panoul de afișaj sincronizate pentru a elimina tremurul, întârzierea ecranului și fragmentarea imaginii.

Noua tehnologie OLED Glare Free de la Samsung păstrează, de asemenea, acuratețea culorilor și reduce reflexiile, menținând în același timp claritatea imaginii pentru a asigura o experiență de vizionare imersivă chiar și la lumina zilei. Stratul de acoperire cu reflexii reduse, conceput special pentru OLED, depășește compromisurile între strălucire și reflexie datorită unui nou strat de acoperire dur și unui model de acoperire a suprafeței.

Monitorul are un design metalic super subțire care oferă o identitate distinctă, în timp ce Core Lighting+ îmbunătățește experiențele de divertisment și de gaming cu iluminare ambientală care se sincronizează cu ecranul. Mai mult, suportul ergonomic face ca sesiunile lungi de gaming să fie mai confortabile, datorită  înălțimii reglabile, dar și suportului de înclinare și rotire.

Noile monitoare Odyssey OLED reprezintă următorul pas în extinderea leadership-ului Samsung pe piața monitoarelor OLED. Lansarea lor vine după ce Samsung a atins poziția de vârf în vânzările globale pe piața monitoarelor OLED la doar un an de la lansarea primului model OLED. Această realizare subliniază ascensiunea rapidă a Samsung în peisajul competitiv al monitoarelor OLED, reafirmându-și totodată angajamentul de a diversifica gama de monitoare de gaming cu modele care valorifică tehnologia OLED proprietară a companiei.

Smart Monitor M8: procesare AI pentru redare video și audio de înaltă claritate

Seria Smart Monitor îmbunătățită aduce o experiență completă de tip multi-device într-un singur hub pentru divertisment mai inteligent și o productivitate crescută. Modelele din 2024 includ M8 (modelul M80D), M7 (modelul M70D) și M5 (modelul M50D).

Smart Monitor M8 de 32” 4K UHD introduce noi funcții alimentate de AI, cu procesorul NQM AI care duce experiențele de divertisment la un nivel superior. Scalarea AI aduce conținutul de rezoluție mai mică aproape de 4K și Active Voice Amplifier Pro folosește AI pentru a analiza zgomotul de fundal din spațiul înconjurător pentru a optimiza dialogul în conținutul utilizatorului. Modul Audio 360 este disponibil pe M8, care se asociază cu Galaxy Buds pentru a crea un mediu sonor imersiv. Camera SlimFit încorporată face, de asemenea, ușoară realizarea apelurilor video prin aplicații mobile cu Samsung Dex.

O noutate pentru întreaga gamă de Smart Monitoare este Workout Tracker care se asociază cu Galaxy Watch pentru a permite afișarea datelor de sănătate în timp real pe ecran chiar și în timpul rulării de conținut. Acest lucru eficientizează mai mult urmărirea obiectivelor de antrenament și poate face exercițiile mai plăcute.

Aceste noi caracteristici îmbunătățesc funcționalitatea deja de excepție a seriei Smart Monitor. Aplicațiile Smart TV și Samsung TV Plus oferă acces instantaneu la o gamă largă de servicii de streaming și conținut live fără a fi nevoie de pornirea unui PC sau de conectarea la alte dispozitive.

M7 este disponibil în dimensiuni de 32” și 43” cu rezoluție 4K UHD (3840 x 2160), o luminozitate de 300 nits (standard) și un timp de răspuns gray to gray (GtG) de 4ms. M5 este disponibil în dimensiuni de 27” și 32” cu rezoluție FHD (1920 x 1080), o luminozitate de 250 nits (standard) și un timp de răspuns GtG de 4ms.

Seria ViewFinity: maximizarea creativității și ușurinței de utilizare

Optimizate pentru profesioniști din diverse domenii și construite prin intermediul unor practici responsabile, cele mai recente monitoare ViewFinity includ ViewFinity S8 (modelele S80UD și S80D), ViewFinity S7 (modelul S70D) și ViewFinity S6 (modelele S60UD și S60D).

Monitoarele ViewFinity îmbunătățite pentru 2024 contribuie la eforturile de reciclare prin utilizarea a cel puțin 10% plastic reciclat și prin evitarea aplicării de spray-uri chimice pe componentele din plastic. Ambalajul folosește adeziv în loc de capse pentru o demontare mai ușoară.

Suportul Easy Setup se montează rapid cu un singur click, fără a necesita alte instrumente adiționale, făcând instalarea și utilizarea monitorului ViewFinity extrem de simple și rapide. Fiecare monitor ViewFinity 2024 suportă HDR10 și afișează 1 miliard de culori, asigurând o reprezentare exactă a culorilor, și integrează funcții de Intelligent Eye Care certificate TÜV-Rheinland pentru a reduce oboseala ochilor în timpul perioadelor lungi de lucru.

Modelul ViewFinity S8 oferă opțiuni de ecran de 27” și 32”, fiecare cu rezoluție 4K UHD (3840 x 2160), o rată de reîmprospătare de 60Hz și o luminozitate de 350 nits (standard). De asemenea, acestea dispun de un hub USB pentru conectivitate ușoară și un suport ajustabil pe înălțime. Modelul S80UD include un nou comutator KVM pentru conectarea și comutarea facilă între două dispozitive de intrare diferite, precum și un port USB-C care permite utilizatorilor să încarce dispozitive cu până la 90W.

Modelul ViewFinity S7 este disponibil în opțiuni de 27” și 32”, fiecare cu rezoluție UHD 4K (3840 x 2160), o luminozitate de 350 nits (standard) și o rată de reîmprospătare de 60Hz. Modelul ViewFinity S6 este disponibil în opțiuni de 24”, 27” și 32”, fiecare cu rezoluție QHD (2560 x 1440), o rată de reîmprospătare de 100Hz și o luminozitate de 350 nits (standard), incluzând un hub USB și un suport ajustabil pe înălțime. Modelul S60UD include, de asemenea, un comutator KVM integrat și un port USB-C (încărcare de până la 90W).

Pentru mai multe informații despre gama de monitoare Samsung 2024, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.

Specificații

Seria Odyssey OLED

Model

G60SD

Display

Dimensiune ecran

27” / 16:9 / Plat

Panel

OLED

Luminozitate (standard)

250 cd/m2

Rată reîmprospătare

360Hz

Rezoluție

2560 x 1440

Tipul de strălucire

OLED Glare Free

Timp de răspuns

GtG 0.03ms

Interfață

Interfață

2 HDMI (2.1), 1 DP (1.4), 

3 USB 3.0 (1 sus, 2 jos)

Funcții

Smart

Boxe încorporate

Sync Tech

AMD FreeSync Premium Pro

Protecție ardere ecran

Da (Samsung OLED Safeguard+)

Design

Stand

HAS/Înclinare/Rotire/Pivot/VESA

Views: 4

Lasă un răspuns