Samsung anunță portofoliul complet de produse și soluții comerciale 5G

Samsung Electronics a prezentat portofoliul său de soluții end-to-end și produse de telefonie mobilă5G pentru 2017. Printre produsele prezentate s-au numărat și dispozitivepentru acces la conexiune wireless fixă, o stație de bază radio 5G (cu unitate de acces 5G), infrastructură pentru următoare generație de produse de rețea și multe altele. Portofoliul comercial de produse 5G al Samsung este susținut de tot mai multe studii, dar și de expertiză de bazăși cunoștințe solide, având în vedere faptul că există deja versiuni pre-comerciale ale echipamentelor respective care sunt analizate în toată lumea.

5G-FWA-E2E

„Samsung s-a concentrat pe cercetarea și dezvoltarea de servicii 5G timp de aproape o jumătate de deceniu, iar aceastălansare de portofoliu reprezintă punctul culminant al unei perioade caracterizate de foarte multămuncăși mult angajament”, a declarat Paul Kyungwhoon Cheun, Executive Vice President and Head of Next Generation Communications Business Team. „Dat fiind faptul că produsele noastre 5G sunt deja aproape să fie lansate în faza pre-comercialăîn Statele Unite, începem să vedem și primele dovezi ale potențialului pe care îl au noile noastre servicii 5G – va fi interesant să urmărim cum vor evolua, în funcție de cum înaintăm cu lansarea acestora.”

La marginea rețelei

În timp ce Samsung a fost pentru mult timp un furnizor de produsepentru acasă de tip femto 3G și LTE, router-ul compact pentru locuințe 5G de la Samsung (Customer Premise Equipment sau CPE) reprezintă explorarea unor noi teritorii – de la extinderea rețelei de telefonie mobilăpână la instalarea unui rețele wireless fixe. Router-ul 5G va oferi conectivitate directăși simplă la rețeaua fără fir, prin simpla plasare a router-ului lângă o fereastră care este aproape de stația de bază radio 5G. O rată de transmitere a datelor de până la 1Gbps va permite furnizorilor de servicii să dimensioneze rețelele care oferă o alternativă atractivă pentru implementările FTTH, adesea costisitoare.

Stația radio 5G în sine este o extensie naturală a celulelor mici LTE de astăzi, concepute pentru a fi instalate într-o configurație densă care permite rețelei să aibă o capacitate foarte mare. Sistemul suportă spectrul de 28GHz mmWave – o frecvență comună pe piețele 5G de top – și este capabil să furnizeze până la 10Gbps între dispozitive, în raza sa de acoperire. Cu un accent pe dimensiuni compacte și instalare ușoară, Samsung își propune să facă implementări de rețea 5G care să consume mai puține resurse, comparativ cu instalările de celele mici LTE de astăzi.

O rețea de bază complet virtualizată

Ca punct de control centralizat și direcție pentru traficul de rețea, rețeaua centrală joacă un rol critic, iar infrastructura de ultimă generație a rețelei Samsung oferă un salt semnificativ din punct de vedere al performanței și flexibilității, în conformitate cu cerințele și exigențele de utilizare a conexiunii emergente. Cu trecerea la o arhitectură bazată pe software, nucleul virtualizat capătă abilitatea de a împărți în mod flexibil resursele de rețeași chiar funcții individuale de rețea, cu scopul de a menține o eficiență operațională de vârf. Un exemplu în acest sens este abilitatea de a permite traficul mare de internet pentru a ieși din rețeaua furnizorului de servicii și a fi mai aproape de utilizator, reducând potențialul de congestie din cadrul rețelei operatorului, în același timp putând duce la îmbunătățirea răspunsului de serviciu pentru utilizatori.

Capabilități de gestionare a rețelei la nivel larg

Trecerea rețelei la o arhitectură virtualizată sau bazată pe software aduce un grad mai mare de complexitate în gestionarea diverselor sisteme, precum și la nivelul de configurare și de trafic. Prin exploatarea sistemelor de operare și de întreținere (MANO) și localizarea sistemelor virtuale de management (EMS), Samsung se poate asigura că fiecare componentă a rețelei rulează la eficiență maximă, și în deplină coordonare cu rețeaua globală. Sistemele de management ale rețelei sunt proiectate pentru a face față complexității arhitecturii de ultimă generație, oferind în același timp operațiunile de rețea de personal cu controale intuitive, pentru a gestiona furnizarea de servicii și performanțele rețelei.

Lansarea comercială

Având deja versiuni pre-comerciale pentru aceste produse și soluții cu operatorii din SUA, Coreea și Japonia, portofoliul de produse Samsung 5G reprezintă ultima etapăîn adoptarea serviciilor 5G de către industrie. Profitând de experiența proiectelor de test programate pentru acest an, noul portofoliu de produse 5G de la Samsung va susține primul val de implementare a rețelelor 5G comerciale pentru a asigura lansarea de noi servicii și dezvoltarea unor noi scenarii de utilizare în noua eră a conectivității. Mergând mai departe, Samsung se va concentra pe extinderea portofoliului de 5G, cu suport pentru conectivitate sub 6GHz 5G, portofoliul Samsung putând fi ușor adaptat standardelor 3GPP.

București, 28 februarie 2017 –Samsung Electronics

Hits: 6

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: