Sa mai cumparam si o baterie

Lumea ii spune generic baterie, desi, stim cu toti, ca este formata din cateva celule de acumulatori. Mai precis reincarcabili, pentru ca in timpul exploatarii, isi pierd capacitatea, iar, energia electrochimica, ce a fost consumata, prin conectarea la un laptop, s-a consumat. Si aceasta energie se poate regenera de un numar limitat de cicli de incarcare / descarcare.

Baterie laptop. Acumulator Laptop. Baterie Notebook

Aici sta de altfel tot secretul unui consumabil atat de cerut, bateria de laptop, atunci, cand sunt foarte sigur, ca, nu veti putea respecta intocmai pragurile de incarcare/descarcare ale unui acumulator. Pentru ca teoria electrochimica este foarte frumoasa pe hartie, insa, respectarea intocmai, este imposibila. Asta este bine sa tineti cont atunci, cand cumparati baterii de la Power Laptop.

Desi, multi ar spune ca va vor vinde baterii foarte bune, este bine sa aveti in vedere anul de fabricatie. Cu cat este mai recenta, data de fabricatie, durata de viata va putea fi prelungita, intre limite de timp cu mult mai bune. Cu toate acestea niciun fabricant nu poate garanta o durata exacta de utilizare, intrucat, cel ce va folosi laptopul, va avea in permanenta tendinta de a tine laptopul in incarcator, si inevitabil acumulatorul isi va pierde obisnuinta de a putea fi incarcat la un nivel maxim de incarcare, si, ulterior de a fi descarcat la un nivel minim de descarcare, in acest mod stricandu-si nivelele energetice, la care energia electochimica a acumulatorului poate sa aiba o repetitivitate, si bineinteles a-si pastra parametrii electrici in timp.

Ce trebuie sa inteleaga un utilizator obisnuit din toata aceasta teorie ar fi sa incerce sa urmareasca in permanenta indicatorul de incarcare/descarcare de pe displayul laptopului, si sa fie cat mai ordonat atunci, cand il incarca.

E clar ca utilizatorul trebuie sa aiba o ordine matematica in tot ceea ce face, si de asemenea, sa reduca pe cat posibil consumul nejustificat de energie atunci, cand nu este neaparat nevoie. Si aici ma refer la display, conexiune internet precum si alte procese ce ruleaza in backgroundul functionarii laptopului. Tot ce este inutil trebuie eliminat, pentru a putea sa-i facem o viata frumoasa laptopului.

Si daca ma intrebati, atunci cand bateria isi pierde capacitatea in timp, este bine sa mai cumparam si o baterie, pentru a putea sa ne facem o viata cat mai frumoasa alaturi de prietenul zilnic. Succes la cumparaturi!

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: