Routerul Wi-Fi Tenda F9 cu acoperire totala de 600 Mbps la review

In ultima vreme Gadgetarul Roman a pornit sa testeze mai multe modele de routere WiFi de la Tenda pentru a-si forma o idee despre diferentele practice si teoretice intre mai multe modele ale aceluiasi producator. Si a ajuns la concluzia ca diferenta de pret este acoperita si de performanta. Adica la diferente mici de tehnologie, veti avea diferente mici de pret, in sensul cresterii.

Va aduc aminte ca din gama routerelor de buget, dar totusi performante am mai scris review-uri astfel: FH456: aici, N300: aici. Practic cu acest review veti putea sa faceti comparatie intre acestea si sa puteti sa concluzionati mai usor.

Parerea mea este ca acesta din review-ul curent, adica F9, este cel mai performant si totusi la un pret accesibil, chiar daca este un router pentru acasa, fara prea multe pretentii din partea utilizatorului.

F9 este un router wireless care va ajuta sa configurati rapid conexiunile prin cablu si fara fir la domiciliu. Dispune de patru antene externe si ofera o rata de transmisie wireless de pana la 600 Mbps.

Am realizat un tabel cu cele mai importante caracteristici ale produsului pentru a va informa despre ce produs este vorba.

Si de aceasta data va prezint unboxingul pentru a sti la ceea ce va veti astepta atunci cand veti achizitiona pachetul de vanzare.

F9 Beamforming + este functia care imbunatateste gama Wi-Fi si stabilitatea, si ajuta foarte bine la acoperire dar mai putin la viteza, beneficiind de banda N, ce ne da o viteza de pana in 100 Mbps pe internet.
Cand uitati contul de banda larga si parola, puteti utiliza functia de Conectare la Broadband si migrarea parolei pentru a copia contul de banda larga si parola vechiului router direct in F9.
Tenda F9 accepta gestionarea de la distanta a aplicatiei Smartphone APP, si astfel puteti sa va administrati dispozitivul oricand si oriunde. Aplicatia va poate alerta cand dispozitivele neidentificate se conecteaza la retea si puteti adauga utilizatorii necunoscuti intr-o lista neagra prin telefonul Smart APP.

Pana la acesti pasi de utilizare va invit sa observati cat de usor se poate conecta acest Home router, fara prea multe detalii de specialitate.

Si daca va veti incurca, desigur Tenda va ajuta prin manualele de utilizare, pe care le veti regasi in cutie, si pe care nu este nicio rusine sa le consultam, pentru ca a citi si invata, inca, nu este umilitor pentru nimeni.

Trebuie doar sa acceptam, ca inca nu le cunoaste nimeni pe toate, in detaliu, si practic si la facultate, te invata sistemul, sa stii sa cauti, atunci cand te ratacesti in desisul solutiilor, de a rezolva o problema, oricat de simpla ni s-ar parea.

In principiu este simplu sa gasim o priza de alimentare la 220 Vca si cu ajutorul cablului RJ45 sa reutilizam conexiunea WAN, pe care o regasim trasa in casa de catre operatorul zonal, la care suntem arondati, prin abonament. Ca de fiecare data carcasa poate fi atarnata pe perete, sau sa ii regasim o pozitie apropiata sursei WAN si eventual a prezumtivilor consumatori de retea LAN. In rest ceilalti din reteaua Wifi vor fi mai putin pretentiosi in ceea ce priveste construirea unui cablaj.

Iar solutia aceasta cu reteaua Wifi de pana la 600 Mbps este de preferat si mai usor de implementat, pentru ca nu presupune o investitie suplimentara de cabluri, mufe si batai de cap, si e cu atat mai flexibila in dispunerea in interiorul unei constructii.

Este bine sa cunoastem si semnificatia led-urilor indicatoare de pe partea frontala.

Apoi singura placere care mai ramane este sa deschidem anvergurile antenelor cu un castig foarte bun, omnidirectionale High-Gain de 6dBi, si sa le gasim o orientare foarte buna, incat sa putem acoperi cat mai bine unghiurile defavorabile.

Acum pentru ca i-am gasit o pozitionare cat mai buna am trecut la masuratorile obisnuite de retea cu care v-am informat prin celelalte review-uri: speedtest in noua infatisare si Wifi Analyzer downloadabile de pe Google Play.

Puteti vedea ca prin comparatie cu variantele anterioare de routere am capatat si o viteza Wifi mai apropiata maximum proiectat, dar si o amplitudine cu vreo 30% mai mare decat originalul trimis de reteaua fixa de la Telekom. Cu toate acestea pentru o incapere mica ramane de preferat conexiunea de fibra optica SAGEMCOM, de la Telekom, pentru ca asigura o viteza mult mai buna. Insa in situatia in care ne multumeste limita de 100 MBps, cu siguranta posibilitatea de a construi o retea Wireless pare cu mult mai tentanta. Pentru a construi o retea de streaming pentru gaming sau acoperirea zonelor moarte unde poate ne-am dori sa punem un Smart TV in sistem UHD, sau ne dorim un management mai bun al retelei wireless cu drepturi si useri cu siguranta F9 poate fi o solutie. Daca veti dori sa patrundeti si in managementul acestui router care nu cred a fi interesanta pentru cineva care nu a achizitionat routerul si doar doreste sa se informeze, va las linkul ajutator al manualului de pe pagina chinezilor pentru a intra: aici.

Views: 7

Lasă un răspuns