Routerul Tenda RX9Pro AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6

Testarea de routere face parte constanta din activitatea mea. De aceasta data aflati ce puteti obtine pentru bani bine calculati de la routerul WLAN Tenda RX9 Pro AX3000. In plus, exista Wi-Fi 6 cu pana la 2976 Mbit/s, WPA3 si un procesor rapid care vor raspunde mai bine disponibilitatilor actualizate ale retelelor de operator.

Streamingul in 4K este deja standard, exista milioane de videoclipuri 4K si 8K pe YouTube pe care le poti viziona, jocurile online sunt foarte populare in acest moment si poti descarca sau viziona direct filme cu de inalta calitate si rezolutie. In zilele noastre, majoritatea oamenilor folosesc smartphone-uri, laptopuri, PC-uri, console etc., iar cand toata aceasta tehnologie este conectata wireless la Internet, routerul tau poate avea dificultati cu atat de multe conexiuni in acelasi timp.

Unul dintre principalele avantaje ale Wi-Fi 6 si ale routerelor precum Tenda TX9 Pro AX3000 este ca noul standard wireless poate oferi o latime de banda mai mare unui numar mai mare de dispozitive, in timp ce decalajul ar trebui sa fie cat mai mic posibil.  RX9 Pro dispune de 4 module FEM cu sisteme independente de amplificare a semnalului si de 4 antene externe dual-band omnidirectionale de 6 dBi pentru extinderea acoperirii si optimizarea utilizarii spectrului de banda si eficientei de comunicare. Desigur, tehnologia 802.11ax este evenimentul principal aici, dar Tenda a primit si altele care ar trebui sa stimuleze experienta generala pozitiva cum ar fi modulele OFDMA (inseamna ca daca ai multe becuri inteligente in casa, mai multe televizoare smart, laptop-uri, tablete, telefoane, reteaua Wi-Fi va fi mai putin solicitata, astfel ca experienta de utilizare va fi una superioara), MU-MIMO si FEM. Prezenta tehnologiei BSS, daca locuiti intr-o zona aglomerata cu multe retele wireless diferite de acasa sau de la birou, aceasta tehnologie va reduce interferenta, ceea ce poate spori performanta generala a propriei retlele. RX9 Pro incorporeaza WPA3, cel mai nou standard de securitate Wi-Fi, care sporeste protectia in cazul tentativelor de spargere a parolei, atacurilor fortate si asigura utilizatorilor o siguranta mai mare in retelele Wi-Fi deschise.

Tenda RX9 Pro AX3000 este montat intr-o cutie mare si robusta, astfel incat dispozitivul este bine protejat. In interior, veti gasi routerul in sine, un adaptor de curent alternativ, un cablu plat UTP si cateva manuale.

Designul routerului se adreseaza cu siguranta segmentului de jocuri. Desi RX9 Pro nu este deosebit de atragator, carcasa neagra, plata, cu marginile curbate arata ca o statie spatiala. Carcasa este confectionata convenabil din plastic simplu, mat. Un LED frontal indica starea de functionare ce poate fi si dezactivat sau temporizat. Fantele de ventilatie din lateral si de jos asigura circulatia si racirea. Deoarece routerul este destul de usor si nu exista picioare cauciucate, acesta tinde sa alunece inainte si inapoi atunci cand greutatea cablurilor trage de el. Alternativ, sinele mici pot fi folosite pentru montarea pe perete ceea ce pare a fi mai indicat. Patru antene mari de 6dBi sunt situate pe lateral si pe spate. Imbinarile flexibile permit aproape orice orientare si ofera libertate de instalare, chiar si in rafturi joase. Pe spate veti gasi conexiunile de retea formate dintr-un port WAN de 1000 Mbit/s si trei porturi LAN de 1 Gbit/s. Conexiunile prin cablu sunt entry-level, desi principala critica este lipsa unui port USB. Un buton pentru functia WPS a ajuns si in spate. Accentul se pune, fara indoiala, pe Wi-Fi, unde este oferit standardul actual Wi-Fi 6 IEEE 802.11ax cu latime de canal de 160 MHz si MU-MIMO (2×2). In 5 GHz, sunt posibile pana la 2402 Mbit/s, plus 574 Mbit/s peste 2,4 GHz. In total, teoretic 2976 Mbit/s fara cablu. WPA3, un standard actual, asigura si securitatea necesara.

Instalarea este usoara – dupa ce ati conectat routerul la computer sau laptop cu un cablu LAN puteti introduce urmatoarea adresa in browser: 192.168.1.1 (sau 192.168.0.1). Dupa aceea, aveti acces la setarile routerelor. In mod asteptat, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa schimbati parola implicita pentru accesarea routerului. Desigur, meniurile sunt asemanatoare cu cele care se gasesc la alte routere de la aceeasi marca. Puteti modifica si regla atat de multe setari. Nu trebuie sa fii un expert pentru a face acest lucru. Trebuie doar sa setezi o parola Wi-Fi si poti lasa majoritatea setarilor pe automat. Utilizatorii avansati pot profita de avantaje precum unificarea sau impartirea retelelor de 2,4GHz si 5GHz, latimea de banda a canalului poate fi, de asemenea, ajustata, iar programul Smart Wi-Fi poate fi util daca nu doriti copiii sa foloseasca reteaua wireless. in timpul noptii. Puteti face cateva lucruri simple, cum ar fi resetarea, repornirea si jurnalul de sistem, aceste actiuni pot fi executate prin aplicatia mobila Tenda, astfel incat sa nu fie nevoie sa fiti acasa pentru a va accesa routerul. aveti control asupra unor elemente suplimentare, cum ar fi jurnalul de sistem, unde puteti vedea mai multe date despre retea si puteti executa lucruri simple, cum ar fi repornirea, resetarea sau puteti face backup la setarile actuale, astfel incat sa nu fie nevoie sa configurati totul din nou dupa o resetare. Gestionarea de la distant aeste si ea disponibila, dar cea mai buna modalitate de a face acest lucru este sa utilizati aplicatia mobila Tenda, care va permite sa aveti un control decent atunci cand sunteti in miscare.

Configurarea acestuia este usoara, mai ales in cazul in care te vei folosi de aplicatia mobila dedicata de la Tenda. Software-ul este intuitiv si ofera nenumarate functii, precum „blacklist”, pentru a bloca anumite dispozitive nedorite de la a se conecta la retea, precum si un feature de control parental. Avem o multime de dispozitive in biroul nostru: smartphone-uri, laptopuri, console, PC-uri, ceasuri inteligente si alte obiecte gadget care pot folosi reteaua Wi-Fi. Cand am conectat toate aceste masini la router, totul a fost bine in ceea ce priveste conexiunea. Jucand jocuri, rasfoind diferite site-uri web, vizionarea videoclipurilor YouTube 4K – putem face toate aceste actiuni in acelasi timp fara a avea probleme de conexiune sau intarziere. Acest lucru este posibil datorita procesorului dual-core care poate gestiona mai multe conexiuni in acelasi timp.

  1. Desigur am realizat si testele doveditoare de semnal in micutul meu apartament de numai 50 mp dar cu destule obstacole pentru semnal. Mai sus in preajma routerului

2. Aici la vro 5m cu doua usi inchise.

3. Semnalul si viteza au scazut afara in parcarea din fata blocului.

 Obtineti o rata de date mare, cel putin in apropierea routerului, iar intervalul s-a dovedit a fi mai mult decat satisfacator, chiar daca rata de date scade tot mai mult aici. Interfata cu utilizatorul a fost convingatoare si datorita structurii si performantelor ridicate. Cu modul AP, poate extinde foarte usor reteaua existenta, daca se doreste. Faptul ca exista doar trei porturi Gbit este irelevant in intervalul de pret, la fel si carcasa din plastic foarte simpla, nu foarte stabila. Tenda RX9 Pro AX3000 este o recomandare pret/performanta pentru o acoperire WiFi 6 rapida si extinsa. 

Hits: 29

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: