Routerul Dual Band Wireless Mercusys AC12 AC1200 la review

Oamenii isi doresc deviceuri utile, performante si in special ieftine. Dar de obicei pretul si performanta nu se prea intalnesc la infinit.

MERCUSYS este calat pe gama de routere Dual Band (2.4 Ghz si 5 Ghz) Wireless mai ieftine, dar in niciun caz mediocre. Acest atribut de a cumpara din magazin sau online un device si de a-l pune imediat la treaba, fara batai de cap si fara specialisti, este o caracteristica din ce in ce mai intalnita in lumea routerelor actuale. Si iata ca si MERCUSYS s-a aliniat trendului cu acest Mercusys AC12.

Dintre caracteristicile de pe site-ul MERCUSYS:

  • Suporta standardul 802.11ac
  • Beneficiati de jocuri online si streaming online cu Wi-Fi cu banda dubla de 1200 Mbps
  • 4 Antene externe cu care extindeti acoperirea wireless
  • Accesul la reteaua de oaspeti ofera acces Wi-Fi sigur pentru oaspetii care isi impart reteaua de acasa sau de birou
  • Instalare usoara – pagina web intuitiva va ghidează in cateva minute in procesul de configurare

Cat despre aspectul pachetului de vanzare observam ca MERCUSYS isi pastreaza culoarea atractiva rosie, speculand afinitatea gamerilor si a sexului frumos catre aceasta culoare, si practic sarind in ochiul cumparatorului atunci cand acesta se perinda prin magazine. Avantajul este ca nici nu poate fi sarit din priviri tinand cont de dimensiunile cutiei, acolo unde in interior regasesti ceea ce este necesar: routerul, manualele de utilizare, incarcatorul de priza cu iesire CC de 9V la 0,85 A ce ofera o functionare in parametrii de consum bun, dar si cablul Ethernet de conectare la reteaua WAN cu care operatorul patrunde la tine in locuinta, in cazul meu Telekom.

Aspectul exterior al routerului tocmai scos din cutie este unul interesant si minimalist tinand cont de dimensiuni: 222mm x 140mm x 32mm fiind unul dintre cele mai subtiri testate de catre mine intr-un review. Cele patru antene 4 x 5dBi omni directionale, sunt de asemenea impresionante prin castigul de 5 dBi per bucata, aducand o emisie <20dBm, ceea ce reprezinta garantia ca semnalul WiFi se va regasi prin oricare colt de locuinta fara a mai cauta unghiuri propice.

In afara de utilizarea naturala pe o suprafata plana, pe capacul de spate sunt prevazute si cele doua degajari, as putea spune clasice, pentru agatarea in pozitie verticala pe perete. Poate ar fi fost necesar sa regasim in cutie si sistemul de prindere, pentru a evita o iesire din casa pentru cateva maruntisuri care sunt si ieftine, dar fara care agatarea poate da niste batai de cap. In rest cablul Ethernet este un pic cam scurt si presupune o situare a routerului MERCUSYS intr-o pozitie cat mai apropiata de deviceul operatorului cu intrare WAN in apartament dar si proximitatea unei prize electrice pentru a alimenta routerul. Sunt doua cerinte pentru care iti vei usura munca de instalare la mai putin de 5 minute. Apoi daca detii dispozitive mobile vei avea parte de sistemul plug & play si cu grad recunoscut de securitate WPA-PSK / WPA2-PSK si functionalitati WDS bridge. Ratele maxime ale semnalelor se vor situa in standardele: 11ac: pana la 867Mbps (Dynamic), 11n: pana la 300Mbps (Dynamic), 11g: pana la 54Mbps (Dynamic), 11b: pana la 11Mbps (Dynamic).

Iar daca doresti sa utilizezi iesirile de cablu Ethernet. Conexiunile rapide sunt livrate prin 4 porturi  Ethernet incorporate: un port WAN si patru porturi LAN.

Conectarea se va putea realiza prin utilizarea unei aplicatii la adresa: http://mwlogin.net si instalare usoara in trei pasi urmarind instructiunile pas cu pas de pe pagina web intuitiva astfel:

  1. Creati o parola de conectare unica
  2. Alegeti-va serviciul de internet si introduceti informatiile necesare
  3. Numiti reteaua wireless (SSID) si parola

Routerul dual-band livreaza viteze de pana la 300 Mbps in banda de 2.4 GHz pentru activitati uzuale, respectiv 867 Mbps in banda de 5 GHz pentru gaming online si streaming video HD fara intreruperi.  De asemenea, tehnologia 2×2 MIMO pentru cresterea eficientei transmisiei wireless intre mai multe dispozitive, functia de control parental ce ofera parintilor posibilitatea de a restrictiona accesul copiilor pe anumite site-uri.

Am efectuat si cateva capturi date de masuratorile de viteze respectiv nivele de semnal langa router dar si la distanta cu obstacole de grosime cum ar fi doi pereti si doua usi, izolatoare de semnal, iar rezultatul mi s-a parut peste media routerelor testate de mine pana acum.

Views: 1