ROTSA, organizație care reprezintă interesele startup-urilor de tehnologie din România, se extinde la Constanța prin organizarea Founders Club, serie de evenimente dedicată antreprenorilor 

Romanian Tech Startups Association (ROTSA), organizație care reprezintă interesele startup-urilor de tehnologie din România, se extinde la Constanța prin organizarea seriei de evenimente dedicată antreprenorilor, Founders Club. Prima ediție va avea loc marți, 16 iulie, de la ora 18:00.

Evenimentul va avea loc la Azuma Beach (strada Tabla Buții, nr 2A), iar cei care își doresc să participe, se pot înscrie aici.

Founders Club este o serie de evenimente lunare care au fost lansate în 2023, iar până acum au fost organizate evenimente în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Seria de evenimente evidențiază practicile exemplare și poveștile de succes ale start-up-urilor locale care se extind global. În cadrul evenimentelor sunt facilitate conexiunile dintre fondatori și colegi din alte businessuri, consilieri, investitori, parteneri tehnologici, inovatori din companii locale și autorități publice. 

Evenimentul Founders Club de la Constanța este organizat de ROTSA, cu sprijinul comunității Start-up CT și EIT Digital, Startup Reaktor și Techcelerator.

Speakerii acestui eveniment sunt Cristina Țoncu – cofondator și manager de programe la Techcelerator; Adrian Chirilov – fondator AppSeed și George Farauanu – cofondator Start-up CT, care va fi și moderatorul evenimentului.

Cristina Țoncu este cofondator și manager de programe la Techcelerator, cel mare program de accelerare din România pentru startup-uri de tehnologie. Ea a lucrat până acum cu peste 20 serii de programe de startup-uri și aproximativ 400 companii care au reuşit să obțină în total finanţări de aproape 13,5 milioane de euro.

Adrian Chirilov este fondatorul AppSeed, companie alumnus Techcelerator din prima cohortă (2018), o soluție care generează aplicații web care permite oricărui client să aleagă ușor o temă vizuală și să o aplice unei aplicații software complete, dar flexibile, în doar câteva minute, îmbunătățind considerabil timpul de dezvoltare de la proiectarea vizuală până la implementarea aplicației.

George Farauanu este cofondator Start-up CT, o comunitate adresată antreprenorilor care își doresc să construiască un start-up și caută resurse educaționale, formări, mentorat sau acces la finanțare. În trecut acesta a fost cofondator Confidas, start-up care a participat la programele de accelerare organizate de  Techcelerator.

“De aproximativ 15 de ani lucrez cu startup-uri și proiecte care au nevoie să crească și să se finanțeze, iar cei șase ani la Techcelerator și ROTSA au însemnat colaborarea cu aproximativ 400 de companii. Dacă toți acești ani au însemnat lucrul îndeaproape cu antreprenori din orașele care atrag mereu investiții – București, Cluj, Timișoara și Iași – mă bucur că prin Founders Club, ROTSA face primii pași și în Constanța, un oraș care a fost în mod clasic cunoscut ca având o economie mai degraba sezonieră, dar care începe să atragă tot mai mult finanțări de durată”, a afirmat Cristina Țoncu, cofondator și manager de programe la Techcelerator. 

“Extinderea ROTSA la Constanța și seria de evenimente Founders Club reprezintă o etapă care va fi foarte utilă antreprenorilor din Constanța și din zonă, având în vedere că observăm tot mai mult interes pentru a lansa startup-uri, în special start-up-uri tech, iar toți acești fondatori au nevoie de sfaturi, informații, conexiuni. Această inițiativă a ROTSA care poate fi susținută de mediul universitar și de alte organizații de business va fi un important punct de start pentru mulți antreprenori la început de drum într-o perioadă în care orașul nostru crește semnificativ, datele România Property Club, arătând că la Constanța vor fi investiții de aproximativ 9 miliarde de euro în următorii patru-cinci ani”, a spus George Farauanu, cofondator Start-up CT.

Programul Evenimentului:

18:00 – 18:30: Primire & Networking

18:30 – 20:00: Discuție interactivă cu Cristina, Adrian și George

20:00: Networking

De asemenea, cei interesați să își împărtășească povestea de antreprenoriat în sesiunile viitoare, pot contacta organizatorii pentru a explora oportunitățile de colaborare pe adresa contact@startupct.ro

Views: 6

Lasă un răspuns