Repeaterul dualband WiFi Gigabit, range extender Tenda A18, AC1200 la review

Cred ca destui utilizatori de componente IT@C si-ar dori device-uri, care odata intrate in prize sa isi faca singure treaba, fara a mai trebui deranjate. Cred ca extenderele Wifi se inscriu cu brio in aceasta categorie, in special ca acestea sunt inteligente. Pot fi gestionate direct de pe smartphone si configurate atat ca: Range Extender cat si ca Access Point.

A18 repetor WiFi AC1200 dual-band (2,4 GHz/5 GHz) dedicat caselor cu doua etaje, vile si case cu mai multe camere, cu o suprafata de peste 120 de metri patrati. Ofera o viteza de transfer de pana la 300 Mbps pe o banda de 11n si o rata a datelor de 867 Mbps pe banda 11ac. Cu doua antene externe omnidirectionale, A18 poate oferi o acoperire WiFi mai mare, precum si o viteza extrem de rapida a datelor, satisfacand aplicatii cum ar fi redarea videoclipurilor HD 1080P, jocuri online multiplayer masive si descarcarea de mare viteza. Cu ajutorul Expertului de configurare si a actualizarii, veti avea nevoie doar de trei pasi pentru configurarea repetorului, care este usor de utilizat. A18 functioneaza, de asemenea, bine cu routere WiFi de alta marca disponibila pe piata.

Nu stiu ce ti-ai mai putea dori, decat sa mergi la hypermarketul de proximitate, sa cumperi un device accesibil ca pret, si cu toate acestea puternic atat ca viteza cat si acoperire, sa-l pui in priza si sa uiti de acesta. Acest extender iti va usura munca de utilizator de retea Wifi de apartament, pentru capabilitatile sale de marire a ariei de acoperire prin toate ungherele casei tale. Uneori si pe aleea din jurul acesteia, fara ca peretii sa mai constituie bariere de nepatruns pentru semnalul primit de la routerul de apartament. Fireste acest lucru este viabil daca vei incerca un semnal radio, remodeland lobii campului electromagnetic, pe care il poti primi de la routerul de proximitate. Ghidat de culoarea semnalului LED, puteti gasi cu usurinta cea mai buna pozitie pentru repetor in functie de mediul de retea real. Albastrul indica o conexiune buna, iar rosu indica o conexiune necorespunzatoare.

In plus daca nu aveai, vei putea primi securitate prin conexiunea WPS, cu user/parola asa cum este indicat de catre toate forurile de specialitate atunci cand emiti/receptionezi din eter.

Daca priviti in galeria foto veti vedea ca “micul robotel cu doua antene” de dimensiuni 80 x 58 x 48 mm, practic un adaptor de priza de 9V / 0.8A , consuma 2.8W in standby, iar in functiune 5.2W are un design placut ochiului.


In pachetul de vanzare vei regasi numai extenderul si manualele de utilizare & certificatul de garantie. De aceasta data cablul UTP, RJ45 va trebui sa ti-l asumi daca iti doresti acest lucru. Dar sincer in configuratia mea de test nu am mai avut nevoie.

Desi cu siguranta prima oara ii vei gasi un loc bun la o priza, pe langa routerul de apartament, in cazul meu Routerul de fibra optica Wifi de la Telekom, SAGEMCOM, care nu are o acoperire radio atat de mare, si care cu siguranta se bucura de colaborarea cu un astfel de partener micut si vizibil numai prin software-ul de gestionare. Repeaterul WiFi Gigabit AC1200 Tenda A18 functioneaza bine cu routerele optice cu dubla banda. Routerele obisnuite 11AC functioneaza prost la penetrarea peretelui in banda de 5 GHz. Cu A18 pentru a repeta reteaua WiFi de 5 GHz, rata de transmisie a datelor pe banda de 5 GHz poate ajunge pana la 867 Mbps, oferind o redare completa la banda optica de 100 Mbps.  A18 aduce o experienta rapida de internet la domiciliu.

Pentru exemplificare am aratat mai jos cativa din pasii de configurare exact dupa manualul de utilizare pe care il puteti regasi aici.

Asa cum ati vazut mai sus am facut teste atat in banda de 2,4 GHz codificata TENDA_EXT cat si pe cea mai buna TENDA_5EXT de 5 GHZ care nici nu prea are concurenta zilele acestea din cauza ca nu prea exista in zona mea routere de 5 GHz. Se poate vedea si faptul ca amplitudinea semnalelor de pe extender este aproximativ aceiasi cu cea de pe routerul originar SAGEMCOM de unde extenderul preia semnalele cu care se realizeaza acoperirea.

Extenderul a batut foarte bine chiar de la etajul doi al blocului in care locuiesc pana in parcare si de aceea am crezut ca mai exemplicativ ar fi sa fac cateun selfie cu balconul si diagrama de amplitudine al semnalului receptionat de la etaj.

  • Exact la 5m de balcon
  • La vreo 20 m de balcon

In timpul celor doua masuratori in banda de 5 GHz am fost sa ma si tund, ceea ce spune multe si despre stabilitatea conexiunii. Pentru identificare in grafic conexiunea mea securizata se numeste Telekom-6yqRr5_5EXT si micutul meu se bate la egal cu echipamentele montate de UPC pe scara.

Visits: 0

Lasă un răspuns