realme 12 avem si performante la pretul accesibil – review

De cativa ani sunt consumator de device-uri realme si in continuare raman uimit de posibilitatile lor tehnologice realizate in scurt timp si accesibilitate foarte buna pentru utilizatori. Asa incat de multe ori stau sa ma gandesc oare de unde atat de mult talent al proiectantilor / producatorilor, care sustin deja un brand recunoscut si la noi in Romania printre entuziasti.

realme 12 5G se mandreste cu platforma Dimensity 6100+ 5G, cu o arhitectura pe 6nm si procesor cu opt nuclee pentru a satisface cerintele utilizatorilor. Suportand retele 5G si integrand o antena Array Matrix, utilizatorii se pot bucura de o conectivitate stabila si de mare viteza. Cu optiuni de memorie de pana la 8GB RAM si 256GB de stocare, este asigurata o activitate multitasking fara intreruperi.

realme 12 5G este echipat cu o camera foto principala de 108MP cu zoom 3X care ofera o claritate exceptionala a imaginii. Caracteristica sa principala este ecranul FHD+ Sunlight Display, care ofera un spectru de culoare de 16,7 milioane de culori si o rezolutie de 2400*1080. Luminozitatea maxima a ecranului atinge valoarea de 950nit si asigura o vizibilitate clara in orice conditii de iluminare. In plus, o camera selfie de 8 MP ofera moduri de fotografiere versatile, inclusiv suport pentru inregistrare video 1080P/30fps.

Preluand o parte din designul modelului realme 12+ 5G, acesta este disponibil in doua culori: Woodland Green si Twilight Purple, oferind un aspect si o senzatie premium. Dincolo de aspectul estetic, acesta ofera o eficienta remarcabila cu un consum redus de energie, fiind echipat cu o baterie de 5000mAh si incarcare SUPERVOOC de 45W. Astfel, utilizatorii se vor bucura de o utilizare prelungita, fara griji legate de durata de viata a bateriei, limitari ale spatiului de stocare sau scaderi de performanta, redefinind asteptarile de la un smartphone din gama medie.

AI Air Gestures de la realme reprezinta un progres semnificativ in tehnologia de interactiune cu utilizatorul, oferind o experienta de utilizare mai accesibila si mai intuitiva. realme s-a concentrat in mod constant pe tehnologia AI, avand echipe dedicate de cercetare si dezvoltare pentru a-si imbunatati produsele cu functii bazate pe AI. O premiera este si butonul de power dinamic.  realme 12 ii poate ajuta pe utilizatori sa personalizeze butonul de pornire pentru a accesa rapid diverse functii, cum ar fi modul avion, lansarea rapida a portofelului si comenzi rapide pentru aplicatii terte, raspunzand astfel diverselor scenarii zilnice.

Designul realme 12 seamana cu varianta „Plus”, dar fara spatele din piele vegana. realme 12 are un finisaj mat in jurul spatelui, cu margini plate si lucioase. Desi este relativ mai confortabil de tinut, este posibil sa nu ofere o prindere sigura fara adaugarea unei carcase. Am primit pentru revizuire varianta de culoare Twilight Purple, care arata destul de atragatoare in setarile din lumea reala. Cusatura artificiala verticala si modulul de camera circulara din spate usor proeminenta adauga la atractivitatea generala a smartphone-ului. Smartphone-ul are un scaner de amprenta montat lateral, care este precis si relativ rapid pentru a debloca dispozitivul. Rockerul de volum impreuna cu butonul de pornire pot fi gasite in partea dreapta, iar in partea de jos In ceea ce priveste I/O, smartphoneul are un port USB Type-C pentru incarcare si transfer de date, plasat intre o grila pentru difuzoare si o mufa pentru casti de 3,5 mm. Pe partea frontala, realme 12 este echipat cu un afisaj cu perforare de 6,72 inchi, cu o varietate LCD, care are rezolutie FHD+, o rata de reimprospatare de 120 Hz si 950 nits de luminozitate maxima. In partea de sus, veti gasi celalalt difuzor, un microfon secundar si slotul pentru card dual-SIM si un slot microSD care ocupa al doilea SIM. In ceea ce priveste dimensiunea, realme 12 5G masoara 165,6 x 76,1 x 7,7 mm si cantareste 188 g. Nu este cel mai usor sau mai subtire telefon de acolo, dar nu este tocmai greu sau voluminos. Se potriveste bine in buzunar chiar daca am si alt smartphone cu mine. Totusi, trebuie sa spun despre cadrul metalic al realme 12 5G este un magnet de amprente. Dar daca faci parte din, sa zicem, 99% din populatie care utilizeaza huse pentru smartphone, husa transparenta gratuita care vine direct din cutie este o solutie usoara. In Sunburst Dial, veti gasi patru lentile circulare, un blit LED in partea de sus in centru si o marca pentru camera OIS la mijloc. De asemenea, este un lucru important de mentionat ca, desi imi place foarte mult designul camerei mari ale realme 12 5G, poate fi deranjant atunci cand folosesc telefonul in orientare peisaj. Degetele ating in mod natural camerele. Desi nu este atat de incomod, s-ar putea sa trebuiasca sa stergeti lentilele mult mai mult decat credeti ca ar trebui.

Panoul de afisare frontal accepta o functie Rainwater Smart Touch, capabila sa raspunda la atingere atunci cand este apa pe el, mainile transpirate in timpul antrenamentului sau dupa spalarea mainilor. realme 12 este durabil, avand un rating IP54 care poate rezista particulelor de praf si stropilor de apa. Retineti ca daca telefonul are rezistenta la apa, sfatuiesc utilizatorii ca nu este scufundabil sub apa.

realme 12 5G primeste un ecran de 6,72 inchi, care este putin mai mare decat cel gasit pe realme 12+ 5G. Totusi, nu este un panou AMOLED precum cel gasit pe varianta mai scumpa. Totusi, obtineti un panou LCD cu rezolutie FHD+ (1920 x 1080 pixeli) si o rata de reimprospatare de 120 Hz. realme 12 5G accepta, de asemenea, pana la 800 nits de luminozitate a ecranului. Poate merge mai departe la 950 nits atunci cand modul „Extra Brightness” gasit in setarile afisajului este activat. Acest lucru face ca afisajul sa fie usor de vizualizat chiar si in aer liber. Textul de pe ecranul mare este clar si asigura citirea. Ofera o experienta de vizionare grozava la acest pret – fie ca vizionati in mod excesiv Netflix, fie in timpul unei sesiuni maraton de gaming. Realme 12 5G ofera un sunet stereo surprinzator de bun datorita difuzoarelor sale duble, inclusiv a unei casti imbunatatite care actioneaza ca un al doilea canal. Are, de asemenea, o mica deschidere pe marginea superioara pentru ca sunetul sa iasa, ceea ce ajuta la echilibrarea celor doua canale.

realme 12 este alimentat de SoC MediaTek Dimensity 6100+ asociat cu pana la 8 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare extensibil de utilizator. Pornind de la rezultate sintetice de mai jos: AIDA64, Devinfo, 3DMark, PCMark, Geekbench, CPUZ putem echivala performanta in lumea reala a smartphone-ului.


In ceea ce priveste software-ul, Realme 12 vine preincarcat cu Realme UI 5.0 bazat pe Android 14. Sertarul de aplicatii pare putin aglomerat cu recomandari de aplicatii si aplicații terte parte preinstalate. Cu toate acestea majoritatea acestor aplicatii, cum ar fi Amazon, LinkedIn si Agoda sunt utile, laudandu-se cu milioane de descarcari. Daca aceste aplicatii nu va sunt utile, ele pot fi eliminate. Pe langa aceasta, software-ul ofera mai multe optiuni de personalizare pentru a modifica smartphone-ul dupa preferinte. Realme a 
promis ca va oferi doi ani de actualizari ale sistemului de operare pentru smartphone. O alta caracteristica notabila este Mini Capsule 2.0, care este o animatie in forma de capsula pe crestatura camerei frontale, care afisează informatii, inclusiv starea incarcarii si a bateriei, utilizarea datelor si mementouri pentru evenimente. Ofera si controlul redarii muzicii, care a functionat bine atunci cand ascultam muzica prin Bluetooth pe stereo, auto.

Sistemul de camere din spate al lui realme 12 5G este probabil cel mai mare punct forte. Senzorul de imagine principal Sony LYT-600 de 108 de megapixeli cu stabilizare optica a imaginii este un performer remarcabil, captand imagini cu detalii impresionante, culori vibrante si gama dinamica decenta. In timp ce reglarea culorilor inclina spre un aspect mai saturat, este un stil pe care multi utilizatori, in special cei care il distribuie pe retelele sociale, il vor aprecia. Modul Portret se mentine singur cu detectarea marginilor si reproducerea tonului pielii acceptabile pentru aceasta gama de pret, in timp ce fotografia cu lumina scazuta beneficiaza de un mod Noapte capabil care reduce eficient zgomotul fara a sacrifica prea multe detalii. Modul Street este o caracteristica notabila pentru pasionatii de fotografie. Accesat cu usurinta glisand spre stanga pe interfata camerei, ofera un spatiu dedicat pentru a experimenta diferite perspective si stiluri. Distanta focala reglabila de 26 mm si 52 mm ofera flexibilitate pentru capturarea diferitelor scene — de la fotografii cu unghi larg pana la portrete mai intime. Selfie-urile de la camera frontala de 8 megapixeli sunt decente, cu suficiente detalii pentru partajarea sociala. Inregistrarea video este utila, in special pe camera principala, cu suport pentru rezolutie 1080p la 30 fps atat pe camerele din fata, cat si pe cele din spate. Este suficient de bun pentru clipuri rapide si vloguri. Galeria foto de mai jos sta drept demonstratie.

realme 12 5G are un chipset MediaTek Dimensity 6100+ sub capota cuplat cu 8 GB RAM si 256 GB stocare. Telefonul a reusit sa ruleze gaming  fara probleme la setari grafice medii, fara niciun decalaj. Mai mult, telefonul gestioneaza destul de bine temperaturile si nu a dat semne de incalzire chiar si atunci cand am conectat incarcatorul si am continuat sa-l folosesc. 8 GB de RAM sunt suficienti pentru cazurile de utilizare de zi cu zi, iar telefonul poate gestiona mai multe aplicatii simultan ca o briza. Mai mult, isi gestioneaza si bateria destul de bine. Bateria de 5.000 mAh, la incarcare completa, cu aproximativ doua ore de redare video, aproximativ o ora de joc si aproximativ doua ore de fotografiere continua, mai avea inca aproximativ 60 la suta din incarcare. Cu alte cuvinte, bateria ar trebui sa tina cu usurinta o zi pentru majoritatea dintre noi. In plus, suportul de incarcare SuperVOOC de 45 W inseamna, de asemenea, ca telefonul se incarca destul de repede. Ca de obicei AccuBattery intareste cele afirmate.

Si nu in ultimul rand pachetul de vanzre mi se pare mult mai complet decat al celor cu pretentie de mari branduri. Pana la urma conteaza foarte mult si grija pentru utilizatori si nu numai campaniile de marketing.

Views: 83

Lasă un răspuns