realme 11 Pro un midrange rafinat – review

Atunci cand am primit pachetul de testing de la realme am trait sentimentul unui deja vu de acum cativa ani de la un brand celebru, cu tot foarte multi MPx in camera din spate si cu un design izbitor de asemanator, cum a fost Nokia Lumia 1020 cu numai 41 MPx. Cu toate acestea realme 11 Pro mi-a facut impresia unui midrange rafinat, un design premium realizat la realme Design Studio in colaborare cu fostul designer Gucci, Matteo Menotto.

Noul Realme 11 Pro 5G este al doilea in linie dupa Realme 11 Pro+ 5G. In timp ce ambele dispozitive au asemanari izbitoare, 11 Pro este o alternativa prietenoasa cu bugetul. Terminalul are un aranjament cu o camera dubla din spate in loc de o configuratie cu trei camere, are o camera frontala cu rezolutie mai mica si accepta incarcare rapida de 80 W in loc de capacitatea de 100 W gasita in varianta Pro+. De obicei, smartphone-urile de buget si de gama medie sunt cunoscute ca sacrifica designul si construiesc pentru a gazdui alte caracteristici. Exista doar cateva telefoane pe piata care se concentreaza mai mult pe aspect, iar Realme 11 Pro este unul dintre ele. Terminalul se simte confortabil de tinut si nu se simte greu, desi cantareste aproximativ 191 g. De asemenea, nu pare gros, desi are o grosime de aproximativ 8,7 mm datorita designului sau curbat. Receptorul nu are doar un spate curbat, ci si un afisaj curbat in fata. Partea din spate este dominata de o insula circulara gigantica a camerei, care ii confera un aspect premium. Tasta de pornire și comutatorul de volum sunt plasate pe marginea dreapta. In timp ce slotul pentru card SIM dual, orificiul pentru microfon principal, portul USB – C si grila difuzorului principal pot fi gasite in partea de jos. In cele din urma, partea de sus are doar o grila secundara pentru difuzor si un alt orificiu pentru microfon.

realme 11 Pro 5G arata identic cu Realme 11 Pro+ 5G si este posibil sa nu le puteti deosebi la prima vedere. Modelul Pro are „camera OIS 100MP” scris pe modulul sau de camera, in timp ce Pro+ are textul „camera OIS 200MP”. In afara de textul acestui modul de camera, nu exista alta modalitate de a deosebi aceste smartphone-uri. Fie ca este vorba de dimensiuni, porturi, finisaj sau optiuni de culoare, ambele dispozitive urmaresc la fel. Ofera o senzatie buna in mana cu finisajul sau. Varianta Pro are si un afisaj curbat de 6,7 inci, 120 Hz, cu o rezolutie de 1080×2412. Rata de reimprospatare de 120 Hz asigura o defilare lina, in timp ce rata de esantionare la atingere de 360 ​​Hz ofera interactiuni tactile foarte receptive. Cu o adancime de culoare de 1,07 miliarde de culori si o gama de culori 100% DCI-P3, reproduce culori bogate si precise. Realme 11 Pro este certificat Widevine L1, permitandu-i sa difuzeze continut in rezolutie FHD. Geamul dublu ranforsat de 0,65 mm asigura durabilitate si protectie impotriva zgarieturilor si a deteriorarilor accidentale. Aveti cinci moduri de culoare si, implicit, vine cu activarea „Vid”. Daca va plac culorile reale, puteti opta fie pentru modurile „Natural” fie „Cinematic”. Pe de alta parte, daca doriti culori mai puternice decat profilul implicit, puteti selecta „Brilliant”.

Specificatii realme 11 Pro

  • Ecran de 6.7 inch, rezolutie 1080 x 2412 pixeli, AMOLED, HDR10+, 120Hz, 950nits luminozitate peak
  • SoC MediaTek Dimensity 7050
  • Memorie: 128GB/8GB RAM, 256GB/8GB RAM, 256GB/12GB RAM, 512GB/12GB RAM
  • Camera foto principala 100MP, f/1.8, 26mm, OIS, PDAF, 2MP macro f/2.4, filmare 4K la 30FPS, 1080p la 30, 60, 120 sau 480FPS.
  • Camera frontala de 16MP, f/2.5, 25mm
  • Conectivitate: Bluetooth 5.2, aptX HD, Wi-Fi 6, NFC, USB C 2.0, senzor de amprenta optic in ecran
  • Baterie de 5000mAh cu incarcare rapida la 67W

Ecranul devine suficient de luminos sub lumina directa a soarelui si foarte slab intr-un mediu intunecat. Reducerea luminii PWM de 2160 Hz mareste si mai mult experienta utilizarii telefonului in diferite conditii de iluminare, fara a va solicita ochii.

Rata de reimprospatare comuta automat intre 60 Hz, 90 Hz si 120 Hz, in functie de continutul de pe ecran, fara lag. De asemenea, puteti forta panoul sa se reimprospateze fie la 60 Hz, fie la 120 Hz.

Respingerea palmei pentru ecranul curbat este foarte buna, deoarece rareori m-am confruntat cu atingeri accidentale. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca accepta HDR10, HDR10+ si HLG, panoul nu poate reda continut HDR pe platformele de streaming, cu exceptia YouTube.

Echipat cu chipset-ul Dimensity 7050 5G, acesta este dotat standard cu 12GB RAM si 256GB de stocare interna. Pentru a spori si mai mult experientele robuste si de inalta calitate, este inclusa o baterie de 5000mAh cu incarcare la 67W SUPERVOOC, interfata realme UI 4.0 si difuzoare stereo cu tehnologie Dolby. Asigurand o performanta fluida si eficienta. CPU-ul sau, construit pe procesorul TSMC 6nm, consta dintr-o configuratie octa-core care poate atinge viteze de pana la 2,6 GHz. Aceasta combinatie de putere de procesare avansata permite multitasking fara intreruperi si executarea rapida a sarcinilor. Pentru a imbunatati capacitatile de procesare grafica, Realme 11 Pro incorporeaza GPU-ul Mali-G68. Smartphone-ul ofera doua optiuni RAM: 8 GB si 12 GB. De asemenea, accepta RAM dinamica, permitand utilizatorilor sa extinda memoria RAM utilizand o parte din spatiul de stocare al telefonului. Dispozitivul este disponibil cu stocare de 128 GB sau 256 GB.

Pentru a evalua configuratia ca de obicei am utilizat cele mai populare teste sintetice: CPU-Z, Geekbench, Device Info, PCMark, AnTuTu pe care le puteti vedea mai jos in prezentare.

realme 11 Pro 5G poate realiza fotografii la 100MP, abordeaza un zoom fara pierderi de calitate pana la 2x, are modul Auto-Zoom si functiile Super NightScape Mode si Street Photography Mode 4.0. realme 11 Pro 5G dispune de Super OIS la nivel hardware, pentru a creste viteza de resetare a obiectivului cu 40%, astfel incat sa se obtina imagini clare in majoritatea situatiilor de miscare si creste foarte mult capacitatea de procesare a datelor pe secunda prin suplimentarea anti-shake, indiferent daca este utilizat pentru a face fotografii sau videoclipuri. Poate creste foarte mult capacitatea anti-shake cu 180%, iar rata de productie cu 100%. Dispune de un senzor primar OIS de 100MP cu o deschidere de f/1.8 si o unitate portret de 2MP cu o deschidere de f/2.4. La lumina zilei, senzorul primar capteaza culori echilibrate, are o gama dinamica buna si produce imagini satisfacatoare de 12 MP. Camera face o treaba buna de a pastra detaliile intacte si in conditii de lumina scazuta.

Are un mod de noapte pentru a reduce zgomotul, dar acest lucru tinde sa netezeasca detaliile. Camera principala accepta un mod de inalta rezolutie de 100 MP, dar sacrifica intervalul dinamic. Modul portret separa efectiv subiectele de fundal, creand un efect bokeh natural. Camera frontala de 16 MP capteaza selfie-uri acceptabile cu detalii bune si nuante ale pielii in conditii bine iluminate, in timp ce performanta sa in conditii de lumina scazuta este medie, cu o usoara supra-ascutire. Mai jos aveti exemplificarea expunerilor pe diferite conditii de iluminare.

Acest dispozitiv are, de asemenea, o putere a bateriei de 5.000 mAh, care ofera energie suficienta pentru a mentine terminalul sa functioneze pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, spre deosebire de incarcatorul de 100 W din modelul sau de top, varianta Pro vine cu un incarcator de 67 W. Incarcatorul poate furniza o incarcare completa de la 0 la 100% in decurs de o ora.

Pentru indragostitii de unboxing am pus si procesul de despachetare a elementelor constitutive

Visits: 0

Lasă un răspuns