Realitatea virtuală, utilizată în tratarea problemelor de vedere la Infosan, după o investiție de 20.000 de euro
- Terapia vizuală folosește VR și poate îmbunătăți acuitatea vizuală cu până la 30%
Infosan, singurul spital privat de oftalmopediatrie din România, a introdus în portofoliul său un nou serviciu medical inovator, bazat pe realitatea virtuală – terapia vizuală. Aceasta se adresează atât copiilor, cât și adulților diagnosticați cu strabism, ambliopie (ochi leneș) sau dificultăți de vedere binoculară.
Valoarea totală a investiției pentru noul serviciu se ridică la 20.000 euro și a constant în amenajarea unei încăperi dedicate terapiei vizuale în cadrul Spitalului Infosan și tehnologii de ultimă generație, care maximizează eficiența tratamentului.
„Lucrăm în permanență să ne asigurăm că pacienții noștri au acces la cele mai inovatoare tratamente din piață, cu rezultate demonstrate. Suntem încrezători că acest nou serviciu va ajuta echipa noastră medicală să obțină îmbunătățiri ale acuității vizuale pentru afecțiuni precum ambliopia. Dezvoltată în SUA și utilizată pe scară largă și în Europa de Vest, terapia vizuală se bazează pe utilizarea unei căști pentru realitate virtuală, care permite antrenarea ochilor să lucreze împreună într-un mediu controlat de terapeut și supravegherea atentă a medicului”, a declarat Rareș Ciubotaru, Director Executiv Infosan.
În prima etapă, Infosan se așteaptă la cereri pentru terapia vizuală din partea pacienților adulți care au suferit de ambliopie sau strabism în copilărie și își doresc o îmbunătățire a vederii, dar și mamele copiilor care doresc să beneficieze de avantajele tehnologiei de ultimă oră care completează metodele de tratament clasic. Aceasta soluție vizează tot aparatul vizual și în principal cortexul cerebral. Există tehnici complexe de terapie vizuală care aplicate corespunzător, pot schimba viețile pacienților cu ambliopie (ochi leneș).
„Terapia vizuală vine în completarea metodelor de tratament clasice, fără a le înlocui. Ea facilitează dezvoltarea vederii la copii și oferă o speranță de îmbunătățire a vederii la adulți, care până acum nu exista. În cazul copiilor, dacă afecțiunea este depistată la timp și tratamentul urmat cu rigurozitate, conform prescripției medicului, rata de succes poate avea chiar o recuperare totală a vederii. Pentru adulți, terapia vizuală oferă șansa unei îmbunătățiri a acuității vizuale cu până la 30%, ameliorând semnificativ percepția mediului înconjurător”, a explicat Dr. Andreea Ciubotaru, Director medical al Spitalului Infosan și Vicepreședinte al Societății Române de Strabologie și Oftalmopediatrie.
Primele rezultate ale terapiei vizuale apar chiar după prima săptămână de tratament la clinică, unde se obțin creșteri ale acuității vizuale a pacienților de la 5% la 20%, în funcție de gradul ambliopiei și alte aspecte legate de pacient.
Prin introducerea acestui nou serviciu medical, Spitalul Infosan extinde posibilitățile de tratament puse la dispoziția pacienților și își consolidează poziția în avangarda instituțiilor medicale din Europa
Views: 5