Range Extenderul Tenda Wi-Fi6 AX1800 A27 acopera cu semnal locuinta – review

Ce te faci atunci cand routerul distribuitorului de internet nu iti bate cu semnal Wi-Fi in toata locuinta datorita puterii reduse, care nu ajunge asa cum trebuie la destinatie, datorita obstacolelor constructive sau chiar fizice? Solutiile actuale sunt diverse si depind de cat de bine doresti sa iti acoperi locuinta. Sau poate daca vrei sa mai dai si pe la vecini!? Standardul Wi-Fi 6 (840 x 81 x 850) a fost adoptat in esenta pentru nevoia tot mai mare de viteza a conexiunii fara fir, dar doar un singur router sau punct de acces poate oferi acoperire de inalta calitate in zone mari, cum ar fi o casa mare sau un apartament mare cu pereti mari si compartimentari din beton armat. Tenda a introdus un nou repetor de mare viteza A27, care reduce potentialul acestei retele wireless si conecteaza dispozitive la distanta prin Ethernet si chiar organizeaza o retea mesh. Tenda A27 permite extinderea semnalului Wi-Fi puternic si stabil in toata casa sau biroul cu WiFi 6 activat, puteti transmite in flux, juca, lucra si multe altele fara intreruperi.

Extenderul Tenda A27 poate oferi internet prin cablu catre un PC, smart TV, consola sau orice alt astfel de produs avand in vedere ca portul RJ45 este de tip Gigabit (10/100/1000 Mbps), asigurandu-va ca aveti cea mai buna conexiune, indiferent unde va aflati, ofera viteze de pana la 1201 Mbps pe banda de 5 GHz si 574 Mbps pe banda de 2,4 GHz.

Cum vine aceasta solutie impachetata puteti vedea mai jos.

A27 este un prelungitor de gama Wi-Fi 6 conceput pentru case mari. Creste semnificativ viteza Wi-Fi in comparatie cu extensiile Wi-Fi 5. Cele doua antene dual-band cu castig mare de 5dBi pot creste acoperirea Wi-Fi. A27 dispune de functia Wi-Fi +, care poate construi mai bine o retea mesh pentru intreaga casa cu routere Wi-Fi Tenda si routere mesh care accepta si functia Wi-Fi+. Partea radio a dispozitivului este construita dupa 2 scheme diferite; fizic este realizat cu un incarcator tipic in stil de antena si este facut pentru a servi repetoare Wi-Fi intr-o priza normala. Consumul nu depaaeste 11 wati.

A27 accepta, de asemenea, o pagina de setare pop-up automata si este echipat cu un indicator LED extern inteligent, care poate imbunatati considerabil experienta de setare a utilizatorului. In plus, A27 are un port Ethernet gigabit extern care este utilizat pentru conexiunile prin cablu de la smart TV, PC, set-top box, PS4 si alte dispozitive, facand A27 mai flexibil de utilizat. Tenda au decis intr-o maniera rezonabila ca dispozitivul sa mute granita zonei de acces, asa ca repetorul ar trebui sa foloseasca antene externe. A27 foloseste antene cu banda duala cu un castig de 5dB. Aceasta permite companiei sa vorbeasca despre extinderea zonei initiale Wi-Fi 6 la o suprafata impresionanta de 500 mp cu un singur repetor.

Dupa finalizarea configurarii, indicatoarele LED inteligente va pot ajuta sa gasiti cea mai buna locatie pentru semnalul Wi-Fi si sa imbunatatiti calitatea extensiei semnalului.

Un indicator LED color face usoara diagnosticarea problemelor Wi-Fi. Albastrul indica functionarea normala, galbenul indica faptul ca dispozitivul trebuie mutat mai aproape de routerul principal. Rosu inseamna mult mai departe unde ruleaza reteaua, dar pierderea vitezei de conectare poate deveni cruciala. Indica un esec complet. Tenda A27 selecteaza, de asemenea, intervalul Wi-Fi si canalul acestuia ca raspuns la conditiile de propagare a semnalului. Se poate conecta si cu un buton WPS. A27 poate functtiona si ca o retea mesh. Fiind un repetor 802.11ax activat, A27 nu accepta doar metodele familiare WPA2/WPA2-PSK, ci si noul WPA3.

Despre performantele obtinute de mine in timpul utilizarii puteti vedea mai jos in testul de viteza.

De asemenea va stau la dispozitie cu diferite masuratori efectuate in apartament prin conectare la extender cu aplicatia Wifi Analyzer.

Hits: 8

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: