Producătorul de roboți MiR anunță MiR Insights, o platformă cloud care permite companiilor să analizeze operațiunile roboților mobili autonomi

Platforma monitorizează distanța parcursă, misiunile finalizate, rata de utilizare a fiecărui robot sau cum este influențată activitatea roboților de schimbările din fabrică

Mobile Industrial Robots (MiR), lider în producția de roboți mobili autonomi (AMR), anunță MiR Insights, o platformă cloud care permite proprietarilor de flote să urmărească și să analizeze operațiunile roboților mobili autonomi pentru a le îmbunătăți performanța. Aceasta oferă informații precise despre flotele de roboți MiR, ceea ce va permite îmbunătățirea performanțelor, creșterea timpului de funcționare a roboților și o depanare mai eficientă, cu o rentabilitate mai bună (return of investment).

MiR Insights furnizează date despre eficiența flotei de roboți într-o anumită perioadă (ca număr de misiuni și timp de executare), oferă informații dacă în fabrică există zone specifice în care roboții întâmpină provocări recurente sau despre cum este influențată eficiența roboților de schimbările implementate recent în fabrică.

În plus, software-ul permite proprietarilor de flote să acceseze și să partajeze cu ușurință datele tehnice pentru o depanare mai rapidă și mai eficientă.

„MiR Insights oferă utilizatorilor flotei de roboți o înțelegere mult mai bună a performanței roboților și a modului în care aceștia interacționează în spațiu. Această cunoaștere va permite clienților noști să își îmbunătățească constant modul de exploatare a roboților și să crească rentabilitatea investiției”, a declarat Walter Vahey, președintele MiR.

Date despre distanța parcursă, misiunile finalizate și zonele cu acoperire WiFi slabă

În MiR Insights există tablouri de bord care monitorizează distanța parcursă, misiunile finalizate și rata de utilizare a fiecărui robot. Totodată, se pot urmări activitatea roboților în timp și în spațiu, zonele cu acoperire WiFi slabă și potențialele blocaje de trafic al roboților.

MiR Insights este găzduit pe Microsoft Azure și este utilizat în legătură cu MiR Fleet, software-ul de gestionare a flotei MiR. MiR Insights citește datele de la MiR Fleet, dar nu interferează cu operațiunile flotei sau cu controlul individual al roboților și nici nu ajustează setările flotei. Interfața de date este foarte flexibilă, cu opțiuni de vizualizare a datelor, precum și cu o interfață API pentru portarea datelor brute în vederea utilizării în sisteme externe. MiR Insights este proiectat pentru a susține o evoluție continuă a performanței pe baza experienței clienților, toate acestea fiind axate pe îmbunătățirea operațiunilor flotei AMR.

Baza instalată de roboţi mobile autonomi va creşte constant cu 30-40% în următorii ani, ajungând în 2027 la peste patru milioane de unităţi, conform companiei britanice Interact Analysis.

Clienții MiR pot beneficia de MiR Insights din trimestrul al doilea al acestui an.

Views: 0

Lasă un răspuns