Prima etapă a competiției de hacking DefCamp: 1.000 de participanți din 97 de țări

Competiția DefCamp Capture the Flag și-a desemnat finaliștii, după etapa de calificări online desfășurată în perioada 22-23 septembrie. S-au înscris aproximativ 1.000 de participanți din 97 de țări, iar organizatorii estimează peste 3.800 de jucători unici.

Prima fază a constat în 24 de ore de competiție intensă, timp în care echipele au fost provocate să identifice și să exploateze vulnerabilități în mai multe sisteme informatice și aplicații pregătite de organizatori. Problemele acoperă aproape în întregime spectrul de cunoștințe esențial pentru un specialist în securitate cibernetică, de la exploatarea aplicațiilor web sau a unor servicii informatice până la criptografie, steganografie, limbaje de programare, rețelistică, securitate pe Blockchain, criminalistică informatică etc.

 Untitled

Primul loc a fost ocupat de echipa P4 din Polonia, care a dominat competiția, urmată de HackingForSoju din Suedia, care participă pentru a patra oară la concursul organizat de DefCamp. Echipa Cblc din Rusia ocupă a treia poziție în top. Din România s-au calificat două echipe în topul celor 15 finaliste.

Majoritatea vizitelor pe site-ul oficial al concursului au venit din România, SUA, Coreea de Sud, Rusia și China, acumulând peste 43% din traficul total. Au participat 135 de echipe din România, 117 din SUA și 110 din China, iar cele mai multe puncte au fost adunate de România (16.148 de puncte în total, 50 de echipe), Rusia (7.149 de puncte, 33 de echipe) și Franța (6.465 de puncte, 21 de echipe). În total, au fost trimise 1.873 de rezolvări corecte și 3.885 de încercări eșuate.

Cei 3.800 de utilizatori unici au petrecut în medie 15 minute pe site și au revenit de aproximativ 3 ori pe parcursul evenimentului. Cele 10 probleme dedicate categoriei Juniorilor au fost rezolvate de 1.073 de ori, iar prima a fost rezolvată în doar 11 minute și 12 secunde de la startul competiției.

Finala concursului se va desfășura la București, în cadrul conferinței DefCamp de pe 8-9 noiembrie. 15 echipe fruntașe se vor întrece pentru câștigarea marelui titlu și pentru premii în valoare de peste 3.000 de euro. Mai mult decât atât, participarea la Finala D-CTF permite echipelor să întâlnească speakerii renumiți care urcă pe scenă și să interacționeze cu cei peste 1.500 de vizitatori așteptați.

Finala concursului va fi găzduită în zona Hacking Village din cadrul DefCamp, iar premiile vor fi acordate de Orange Romania și IP Exchange (IPSX).

Evenimentul DefCamp este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” – CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal. DefCamp 2018 se bucură de sprijinul Ixia, Keysight Business, SecureWorks și Intralinks în calitate de parteneri Platinum și se desfășoară cu susținerea IPSX, Bit Sentinel, TAD Group, Enevo, Crowdstrike, CryptoCoin.pro, Siemens, Alef, UiPath si Kaspersky Lab.

București, 25 septembrie 2018 – DefCamp

Views: 0