POCO F3 un midranger avantajos – review

POCO brandul desprins din Xiaomi din India, incepe sa fie terifiant pentru concurenta, in ceea ce priveste configuratia dar si materialele pe care acestia le pun la bataie pentru clientii din ce in ce mai numerosi. Jucatorii si prietenii media cu un buget, in special, vor dori sa puna Poco F3 in partea de sus a listei lor de dorinte. Pur si simplu nu ne putem gandi la un telefon mai capabil pentru banii acestia – nu cu un afisaj atat de receptiv si cu niveluri de performanta aproape emblematice, pare extrem de avantajos.

Daca imi spunea cineva acum o jumatate de an ca evolutia va fi atat de flash spre varful configuratiilor, nu as fi crezut acest lucru. Dar iata ca se poate, iar POCO F3 cu o denumire atat de scurta prin minune se arata ca un redutabil concurent pe segmentul sau. Marca POCO este adesea asociata cu performante la preturi ieftine si probabil aceasta este descrierea potrivita. Poco F3 este mai mult decat atat – este ca un flagship la preturi ieftine sau asa cum ar fi numit-o aceasta companie – un criminal flagship.

Durata de viata a bateriei este, de asemenea, puternica, cu Poco F3 capabil sa reziste unei zile de utilizare intensiva. Intre timp, furnizarea unui incarcator rapid de 33 W este cu atat mai generoasa, cat si mai rapida decat orice oferta actuala, chiar daca nu exista incarcare wireless.

Atunci cand l-am primit in teste prima oara am fost curios sa vad ce actualizare de software are. Si impresionat a fost sa primesc ultima varianta MIUI V12.0.5.0.RKHEUXM ce s-a dovedit stabila, chiar de la inceput, OS fiind bineinteles ultimul, Android 11.

Este cel mai puternic terminal al brandului, alimentat de procesorul Snapdragon 870 5G si CPU Qualcomm® Kryo™ 585, cu performante imbunatatite pana la viteza de 3.2 GHz. Impreuna cu un GPU ultra-rapid Qualcomm® Adreno™ 650, memoria LPDDR5 RAM si stocare UFS 3.1, configuratia acestui flagship garanteaza viteze si mai mari de citire si scriere a datelor si experiente remarcabile pasionatilor de jocuri. Performanta este imbunatatita prin incorporarea procesorului de 7nm si a tehnologiei LiquidCool 1.0 Plus, care ii permit telefonului sa livreze performante constante la nivel ridicat. Spre deosebire de majoritatea telefoanelor inteligente care au doua microfoane, POCO F3 este configurat cu trei microfoane si caracteristica Audio Zoom. Atunci cand se inregistreaza un video, cel de-al treilea microfon de pe spate ii permite terminalului sa faca ”zoom in” atat pe sunet cat si pe imagine, captand clar secvente audio indepartate si imbunatatind considerabil calitatea sunetului in timpul filmarii. In acelasi timp, motorul haptic liniar pe axa X furnizeaza vibratii scurte care completeaza experienta de divertisment.

Această prezentare necesită JavaScript.

In ciuda dimensiunilor sale, Xiaomi Poco F3 nu este prea greu si se potriveste bine in mana datorita spatelui rotunjit. Masoara o inaltime de 8,2 milimetri, care este putin mai mare decat cea specificata de producator de 7,8 milimetri. Acest lucru este marit cu inca 1,75 milimetri daca este inclus modulul camerei, motiv pentru care smartphone-ul se clatina pe suprafete plane fara carcasa husa. Toata sticla se combina pentru a crea un telefon greu de 196g, desi nu este excesiv de greu.

Calitatea constructiei place si suntem impresionati de dimensiunile decalajului uniform si strans. Aveti chiar acel finisaj super-reflectorizant, care atrage amprentele, pe care producatorii emblematici par sa-l indrageasca. Incercarile de rasucire nu produc zgomot sau scartait clar. Desi Poco F3 nu are o certificare IP, Xiaomi a echipat tava SIM cu o garnitura de cauciuc, ceea ce justifica protectia IP53, impotriva prafului si a stropilor de lichide. POCO foloseste Corning Gorilla Glass 5 atat pentru fata, cat si pentru spate. Cadrul metalic nu se conecteaza direct cu geamul afisajului, dar acesta din urma este inconjurat de un cadru suplimentar din plastic. In mod similar, butoanele fizice si capacul slotului pentru card sunt fabricate din plastic. Acele parti din plastic gazduiesc un senzor de amprenta, care este rapid si fiabil. Poco F3 are 3 grile de difuzoare, dar sunt utilizate doua si, prin urmare, trimite sunet stereo din partea de sus si de jos a telefonului inteligent.

Poco F3 este plin de caracteristici de top, incepand cu corpul sau frumos din sticla, cu un cadru robust din plastic. F3 are un ecran AMOLED de 6,67 inci cu reimprospatare de 120Hz, care devine frumos si luminos, cu o luminozitate maxima de 1.300 de niti, una dintre cele mai rapide platforme disponibile astazi – cip Snapdragon 870 5G, difuzoare stereo puternice cu Dolby Atmos, o configurare versatila a camerei triple si o baterie mare cu incarcare rapida. POCO F3 este disponibil in trei variante de culoare: Arctic White, Night Black cel sosit in teste la GADGETARUL ROMAN si Deep Ocean Blue si beneficiaza de Service Premium “6 luni garantie inlocuire display”.

Poco F3 nu ofera optiunea de a extinde spatiul de stocare prin intermediul unui card microSD, care ar trebui sa fie luat in considerare atunci cand se decide asupra configuratiei de stocare. Nu exista nici o mufa audio, dar cel putin un adaptor corespunzator pentru portul USB-C este inclus in cutie. Aceasta functioneaza conform standardului 2.0 si accepta OTG. Poco F3 este destul de complet cu Bluetooth 5.2, NFC si un blaster IR. Nici un LED de notificare nu este disponibil, dar este afisat mereu aprins.

Desigur am realizat si testele sintetice: AnTuTu, CPUZ, Aida64, 3DMark, GeekBench asa cum puteti vizualiza mai jos.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru a contine aceste componente de inalta performanta, Poco a echipat F3 cu un sistem de racire lichida pentru a disipa mai bine caldura si functioneaza destul de bine, deoarece dupa ce a trecut testul de performanta Antutu, temperatura nu crescuse cu mai mult de 7 ° C si nu am avut niciodata vreo senzatie neplacuta de caldura.

Poco F3 se bazeaza pe un procesor Qualcomm Snapdragon 870 pentru a oferi performante de nivel foarte ridicat, gasim acest CPU in alte telefoane, dar Poco F3 este, fara indoiala, cel mai accesibil dintre toate. Pentru partea grafica, Poco F3 foloseste un GPU Qualcomm Adreno 650 si, de asemenea, ofera performante la nivel inalt, iar combinatia cu CPU plaseaza Poco F3 printre cele mai populare telefoane, si mai puternice ale momentului. Argumentul pret / performanta a devenit, de asemenea, principalul argument de achizitie pentru acest Poco, probabil ca nu veti gasi un telefon atat de puternic.

Bateria are o capacitate usor sub medie, ceea ce este probabil si unul dintre motivele pentru a fi subtire si greutate mai mica. Daca ecranul este foarte luminos, va avea o influenta negativa asupra bateriei.

Poco F3 este echipat cu trei senzori pe spate:
– Senzor principal: Sony IMX 582
– Senzor unghi ultra larg: Sony IMX 355
– Senzor macro Samsung S5K5E9

Dincolo de aceste cateva caracteristici noi, fanii GCAM vor fi incantati sa afle ca GCAM functioneaza impecabil pe Poco F3. Nu am observat diferente mari de calitate intre aplicatia implicita si GCAM, dar posibilitatile de setari sunt mai numeroase in aplicatia Google si puteti face in special astrofotografie. Aplicatia foto implicita este limitata la un timp de expunere de 30 de secunde in care GCAM nu are nicio limita reala.

Sub lumina artificiala, Sony IMX 582 tinde sa subexpuna fotografiile, acest lucru se poate face cu modul pro (imaginea de la începutul paragrafului), unde este suficient pentru a creste timpul de expunere cu una sau doua crestaturi.

Modul AI tinde sa impinga albastrul putin prea departe, se poate vedea in aceste fotografii, dar si in fotografiile din exterior, unde cerul are o colorare artificiala, nu il folosesc aproape niciodata, deoarece rezultatul nu este cu adevarat previzibil si uneori este mai rau decat modul automat.

Senzorul de unghi larg produce si fotografii subexpuse sub lumina artificiala, claritatea este putin mai slaba. Sony IMX 582 este capabil sa capteze o multime de detalii si produce fotografii bine expuse intr-o lumina buna. Tinde sa piarda putina saturatie la nivelul de albastru, deoarece acolo unde cerul ar trebui sa fie albastru, se transforma spre cyan cu acest senzor. Culorile sunt usor prea calde, dar asta nu este chiar o problema atunci cand lumina este buna. In timp ce IMX 582 este un senzor bun. Senzorul Sony IMX 355 este interesant deoarece chiar daca are aceleasi defecte ca majoritatea senzorilor cu unghi ultra-larg (claritate la periferie, distorsiune, aberatie cromatica) ofera o saturatie de culoare mai mare decat senzorul principal. Fotografiile facute cu acest senzor vor aparea, prin urmare, mai colorate. Acest senzor functioneaza bine numai la soare, deoarece in alte conditii va pierde rapid detaliile si va produce fotografii de calitate slaba.

Galeria foto realizata in timpul testelor ramane la aprecierea voastra.

Views: 3