Piele înroșită? Ia măsuri cu Raniseptol® arsuri SOS spumă!

Experiența expunerii la soare poate fi plăcută și benefică în multe feluri, cum ar fi producerea vitaminei D și îmbunătățirea stării de spirit. Cu toate acestea, o expunere excesivă are și părțile ei negative, pentru că poate duce la arsuri solare și poate cauza daune semnificative pielii.

Arsurile solare sunt consecința expunerii prelungite și neprotejate la radiațiile ultraviolete emise de soare, care deteriorează celulele pielii, cauzând inflamație și roșeață. Simptomele arsurilor solare pot varia de la roșeață ușoară și senzație de arsură până la umflături, bășici și chiar descuamarea pielii. Cu toții ar trebui să evităm expunerea la soare în intervalul orar 10 – 16, când razele UV sunt mai puternice, dar mai ales persoanele cu pielea deschisă la culoare, cu alunițe și pistrui, precum și cele cu un istoric de arsuri solare, pentru că aceste categorii sunt mai vulnerabile.

Daunele cauzate de razele de soare nu se reduc la efectele vizibile imediat după expunere, ci ele se pot manifesta pe termen lung. Și unele sunt, din păcate, realmente grave. Vorbim în primul rând despre îmbătrânirea prematură a pielii prin deteriorarea fibrelor de colagen și elastină din piele, ceea ce duce la apariția liniilor fine, a ridurilor și la pierderea elasticității pielii. Și acesta nu este răul cel mai mare provocat de soare, atunci când se exagerează cu expunerea și pielea nu este protejată. Expunerea excesivă poate crește riscul dezvoltării de pete solare, keratoze actinice și alte leziuni precanceroase. Și, nu în ultimul rând, aceeași expunere frecventă și prelungită la razele UV este principalul factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de piele, inclusiv melanomul, cel mai periculos tip de cancer de piele. Mai este de menționat și un alt aspect: radiațiile UV pot suprima sistemul imunitar al pielii, ceea ce o face mai susceptibilă la infecții și boli cutanate.

Raniseptol® arsuri SOS spumă promovează regenerarea tisulară și are acțiune antiinflamatorie, menținând structura normală a pielii datorită concentrației mari de pantenol (20%), care îngrijește și calmează pielea iritată și înroșită, deteriorată de factorii termici ai soarelui. Pantenolul este absorbit rapid în straturile superioare ale pielii, unde este transformat în acid pantotenic (vitamina B5), al cărui rol este de a activa metabolismul în celulele epidermei, țesutul subcutanat și membranele mucoase, de a accelera formarea de noi celule în schimbul celulelor deteriorate și de a stimula producția de colagen.

Dacă ai stat la soare mai mult decât era cazul și ți s-a înroșit pielea, vino în ajutorul pielii tale cu Raniseptol® arsuri SOS spumă: agită recipientul înainte de utilizare, ține-l în poziție verticală și pulverizează spuma pe pielea iritată de la o distanță de 15 cm. Lasă spuma pe piele până când este complet absorbită și, la nevoie, repetă operațiunea.

Raniseptol® arsuri SOS spumă este un produs care poate fi utilizat atât de adulți, cât și de copiii cu vârste de peste 3 ani.

Măsuri de prevenire

Pentru a preveni arsurile solare și a proteja pielea împotriva daunelor cauzate de razele UV, iată câteva măsuri de prevenire importante:

  1. Folosește protecție solară: Aplică un strat generos de cremă de protecție solară cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30, cu 30 de minute înainte de expunerea la soare și reaplică la fiecare două ore sau după baie.
  2. Îmbrăcăminte adecvată: Poartă haine de protecție, cum ar fi tricouri cu mâneci lungi și pălării cu boruri late pentru a-ți proteja pielea de razele directe ale soarelui.
  3. Evită expunerea în intervalul orar periculos: Încearcă să eviți expunerea la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00, când razele UV sunt cele mai intense.
  4. Caută umbră: În cazul în care petreci timp în aer liber în timpul intervalului orar periculos, caută umbra pentru a-ți proteja pielea.
  5. Evită solarul: Folosirea solarului sau a bronzajului artificial crește expunerea la radiația UV și poate duce la arsuri solare și la riscul de cancer de piele.
  6. Supraveghează alunițele: Verifică periodic alunițele și alte leziuni cutanate pentru a depista orice schimbare. Dacă observi modificări de formă, mărime, culoare sau textură, consultă un medic dermatolog.

Acordarea atenției și respectarea măsurilor de protecție solară sunt esențiale pentru a proteja pielea de arsurile solare și daunele pe termen lung provocate de razele UV. Îngrijirea pielii și adoptarea unui comportament responsabil în timpul expunerii la soare pot ajuta la menținerea unei piele sănătoase și frumoase pe termen lung.

Views: 4

Lasă un răspuns