Perspectiva MiR asupra viitorului roboticii. 6 tendințe principale

Extinderea flotelor de Roboți Mobili Autonomi (AMR) este prima tendință pe care MiR o previzionează pentru viitor. Un număr tot mai mare de companii care se bazează deja pe automatizare vor scala de la câțiva roboți, la mari flote de AMR, rezultând într-o creștere a pietei de 50% pe an. Producătorii vor avea nevoie de automatizare pentru a transfera lucrătorii de la sarcini simple, cum ar fi mutarea componentelor între linii de producție, către locuri de muncă cu valoare adăugată mai mare. Potrivit Eurofound (The European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions), 39% dintre companiile din industria prelucrătoare din Europa de Est suferă din cauza lipsei de muncă, ceea ce este un factor limitativ pentru producție.

A doua tendință este atingerea următorului nivel în mentenanța roboților. Datorită noilor software-uri, roboții AMR pot efectua întreținere predictivă în timpul încărcării. Acest lucru previne repararea costisitoare și timpul lung în care roboții trebuie să fie opriți. Rapoartele de întreținere pregătite de robot însuși permit administratorilor de flote să programeze din timp mentenanța și reparațiile de durată și să evite avariile neprevăzute.

5G-ul industrial va deveni următorul factor major de schimbare pentru viitorul roboticii. Odată ce standardul 5G va fi implementat, infrastructura IT mai puternică și mai rezilientă pe care o aduce va permite companiilor să implementeze și să gestioneze eficient zeci sau chiar sute de roboți. 5G oferă comunicații ultra-fiabile și ultra-rapide cu bandă largă, asigurând stabilitatea implementării unui numar mare de roboți, care funcționează fără întreruperi. Pe măsură ce organizațiile adoptă 5G, care este construit în mod special pentru a transmite mai multe date, mai rapid și mai precis, performanța roboților AMR va face, de asemenea, un salt uriaș, datorită deciziilor mai rapide și mai precise cu privire la traseele pe care aceștia le urmează într-o locație.

Creșterea numărului de dispozitive AMR, uneori de la furnizori diferiți, care funcționează într-o fabrică sau depozit va crea nevoia unor platforme software pentru gestionarea fiabilă a flotelor. Prin urmare, Mobile Industrial Robots crede că interoperabilitatea va deveni o altă caracteristică importantă a automatizării. Deși MiR are o interfață deschisă care poate fi integrată cu sisteme de gestionare a flotei de la terți, compania crede că software-ul de gestionare a roboților și a flotei, cum ar fi MiR Fleet, este încă esențial pentru a asigura performanța roboților AMR și va fi așa pentru mulți ani de acum înainte.

A cincea tendință a viitorului va fi inteligența artificială. Această tendință subliniază, de asemenea, puterea software-ului încorporat în mașinile AMR. Următorii ani vor aduce roboți mai inteligenți care pot învăța să execute sarcini care erau anterior dificile sau imposibile fără codare costisitoare și timp consumator. Astăzi, roboții AMR avansați folosesc inteligența artificială pentru a oferi capacități cum ar fi identificarea obiectelor cu o precizie mai mare și manevrare sigură în medii aglomerate, totul folosind mai puțină energie. Comportamentul autonom al roboților AMR, care se deplasează dintr-un punct în altul fără a ști ce se întâmplă în jurul lor, va continua să fie îmbunătățit.

Ultima tendință observată de experții MiR este estomparea diferențelor dintre AMR și alte aplicații automate. Cunoștințele și experiența acumulate în lucrul cu Roboții Mobili Autonomi rezultă în noi aplicații, cum ar fi combinarea AMR-urilor cu roboții colaborativi (coboți) sau dezvoltarea de noi aplicații și echipamente de cooperare. Pe baza unor soluții complet personalizate, producătorii pot crea un angajat robot complet automatizat, care poate susține producția în cazul în care un angajat umane nu este disponibil.

Hits: 7

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: