PD Neurotechnology, un start-up MedTech pentru pacienții care suferă de boala Parkinson, vizează 500.000 EUR în runda de finanțare deschisă de SeedBlink

  • Această rundă de investiții seria A de 5.000.000 EUR este condusă de CIC Capital Partners
  • Co-investiția de la CIC Capital Partners și BigPi este de 4.500.000 €
  • Evaluarea pre-bani a PD Neurotechnology este de 30.000.000 EUR
  • Fondurile strânse în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru producție, studii clinice și pentru a stimula creșterea companiei pe noi piețe.

PD Neurotechnology, un start-up MedTech pentru pacienții care suferă de boala Parkinson, aflată pe locul doi în topul bolilor neurologice cu cea mai mare răspândire din lume, vizează 500.000 de euro în runda de finanțare deschisă de SeedBlink, platforma europeană de investiții în startup-uri de tehnologie.

Această rundă Seria A, de 5.000.000 EUR, este condusă de CIC Capital Partners, iar co-investiția de la CIC Capital Partners și BigPi este de 4.500.000 EUR. Evaluarea pre-bani a PD Neurotechnology este de 30.000.000 EUR.

Fondurile strânse în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru producție, studii clinice și pentru a stimula creșterea companiei pe noi piețe.

PD Neurotechnology pune la dispoziția persoanelor care suferă de boala Parkinson și de alte tulburări de mișcare articole medicale portabile, ușor de utilizat, precum și software de inteligență artificială avansat pentru monitorizare și tratament, care pot fi aplicate acasă sau în condiții non-clinice. Echipa PD Neurotechnology include 40 de specialiști în dispozitive biomedicale, neurologie, asistență medicală, logistică, inteligență artificială și boala Parkinson și dispune de un consiliu consultativ format din oameni de știință de talie internațională, specializați în neurologie și boala Parkinson.

Primul produs realizat de PD Neurotechnology, PDMonitor, este un dispozitiv medical din clasa IIa marcat CE și constă din dispozitive de monitorizare/articole medicale portabile care captează și afișează date primare legate de mișcare din diverse zone prestabilite ale corpului, oferă un Smart Box, care prelucrează datele de mișcare și extrage simptomele PD, precum și un PD Monitor Cloud, care combină simptomele și informațiile transmise de aplicația mobilă într-o bază completă de informații, eficientizând, astfel, managementul pacientului. Instrumentul pentru medici, Physician tool, este un instrument performant de gestionare a bolii, ce realizează o arhivă electronică cu informațiile aferente pacientului, pe care medicul curant le accesează, ceea ce ajută la stadializarea bolii și optimizarea tratamentului.

Nikos Moschos, fondator și director de afaceri al PD Neurotechnology a declarat: „Suntem foarte mândri de soluțiile noastre cu o abordare multisenzorială, precum și de arhitectura sistemului, care asigură monitorizarea continuă a tuturor simptomelor bolii Parkinson și sunt ușor de utilizat, facilitând asistența rapidă și optimizarea tratamentului. Dintotdeauna ne-am dorit să dezvoltăm soluții inovatoare și non-invazive pentru a-i ajuta pe pacienți să se simtă în mai mare siguranță și pentru ca relația medic-pacient să fie strânsă și eficientă. Avem planuri solide de viitor, căutăm mereu noi surse de creștere și lucrăm continuu la diversificarea și îmbunătățirea soluțiilor pe care le oferim.”

Ionuț Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development la SeedBlink, a declarat: „Este important să-i susținem pe inovatorii din domeniul MedTech, pentru că produsele dezvoltate de aceștia nu numai că au un impact asupra economiei, dar fac ca viața oamenilor să fie mai bună. Trebuie să le consolidăm capacitatea de a oferi soluții eficiente. Inovațiile în folosul oamenilor fac ca investițiile noastre să fie cu atât mai valoroase. Ne bucurăm că produsele PD Neurotechnology există și susținem creșterea acestei afaceri.”

PD Neurotechnology este o companie grecească de sănătate digitală fondată la Londra în 2015, de către Prof. Dimitris Fotiadis – Director Tehnic, Prof. Dr. Spyridon Konitsiotis – Director Medical, Medic, Nikos Moschos – Director de Afaceri și Tassos Manos – Membru în Consiliul de Administrație

Hits: 12

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: