Parteneriatul Huawei Leica – magia din spatele sistemului dual-camera

Camerele foto integrate în smartphone-uri au evoluat de la dispozitive simple, limitate, cu rezoluție mică, la soluții avansate, care pot concura cu aparatele foto tradiționale. Cu toate acestea, producătorii de smartphone-uri au încercatsă dezvolteși mai multcapabilitățile foto ale dispozitivelor, ținând cont de faptul cădimensiunile reduse ale unui smartphone limitează atât dimensiunea senzorului cât și a lentilelor. Huawei, în parteneriat cu Leica, brand-ul legendar asociat cu fotografia de mai bine de 100 de ani, a găsit o soluție care reinventează tot ce știai despre fotografierea cu telefonul: un sistem dual-camera.

21

Pentru a accelera dezvoltarea fotografiilor realizate cu smartphone-ul, era nevoie de o soluție care putea fi integrată în7mm, căci exact atât a fost grosimea primului smartphone cu lentile Leica, Huawei P9. Soluția a fost utilizarea a două lentile paralele și a doi senzori diferiți, complementari. Care este avantajul soluției Huawei? Unul dintre senzori surprinde o imagine color, la fel ca orice alt smartphone, în timp ce al doilea surprinde detaliile alb-negru, cu ajutorul senzorului monocrom.

Senzorii monocrom nu sunt utilizați doar în smartphone-uri

Conceptul unui senzor monocrom nu este nou și a fost pus în aplicare într-o cameră foto de top care face fotografii doar alb-negru – Leica M Monochrome. Astfel, nu este deloc surprinzător că parteneriatul dintre Huawei și Leica a condus la dezvoltarea primului smartphone ce integrează un senzor monocrom dedicat. Acesta poate fi utilizat cu un mod special Monochrome, care, pentru prima dată, nu aplică doar un filtru de software, ci utilizează un senzor separat, ceea ce a determinat surprinderea unor fotografii alb-negru într-un mod unic, indisponibil în cazul celorlalte smartphone-uri disponibile pe piață la momentul actual.

Beneficiile se extind și când vine vorba de surprinderea culorilor din imagini. Nu este o pură întâmplare că Huawei P9 și alte smartphone-uri Huawei high-end, precum Mate 9 Pro, integrează doi senzori în loc de unul. Pentru a profita din plin de capacitățile hardware, Huawei combină informațiile obținute de la ambii senzori și le reunește într-o singură imagine. Prin aplicarea algoritmilor potriviți, dezvoltați împreună cu Leica, și utilizând ambii senzori, fotografiile color surprind mai multe detalii decât cele realizate doar cu un singur senzor.

Ce oferăîn plus sistemul dual-camera

Cele două camere pot fi deasemenea folosite pentru a simula efectul blur, întâlnitpână acum în cazulDSLR-urilor. Smartphone-ul este capabil să calculeze cu exactitate adâncimea de câmp șieste capabil să estompezedoar fundalul, nu și subiectul fotografiei. Această caracteristică este utilă mai ales în fotografierea portretelor, atunci când subiectul trebuie să iasă în evidență.

O cameră foto cu o multitudine de funcții

Sistemul dual-camera integrează o gamă largă de moduri și funcții, care îi ajută pe fotografii creativi să își exprime personalitatea în imaginile pe care le surprind. În afară de funcția Light Painting, creearea unui film cu ajutorul funcției Time Lapse este foarte simplu de făcut. Utilizatorii trebuie doar să activeze funcția și să lase telefonul să își facă treaba: Huawei P9 face fotografiile și le convertește într-un film. Există, de asemenea,și alte moduri, precum modul HDR, modul Beauty sauPanorama.

Evoluția în materie de fotografie

Huawei lucrează constant pentru îmbunătățirea soluției dezvoltate în parteneriat cu Leica. Lansat recent, Huawei Mate 9 Pro integrează un senzor monocrom cu o rezoluție ce a crescut de la 12MP la 20MP. În plus, s-a adăugat stabilizarea optică și posibilitatea de-a înregistra clipuri video formate din cadre de o rezoluție de 8 MP fiecare. Rezultatul? Nimic nu poate sta încalea de-a surprinde instantaneu o fotografie în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate acestea, tehnologia de bază asistemului dual-camera, integrat pentru prima oară în modelul Huawei P9, a rămas neschimbată și oferă aceleași capabilități.

Ce ne așteaptă în viitor

Unul din cei mai importanți producători de smartphone-uri și legenda în domeniul fotografiei și-au unit forțele pentru a crea o soluție cu adevărat unică.Huawei a ridicat astfel ștacheta, oferind o gamă mai largă de tonuri, fotografiere alb-negru unică și fotografii colorate cu mai multe detalii surprinse. Efectul bokeh (blurarea fundalului), făcut posibil datorită sistemului dual-camera, a fost cireașa de pe tort, iar faptul că toate aceste funcționalități au fost realizate fără a creste grosimea smartphone-ului, care a fost de doar 7mm, a impresionat atât presa de specialitate, cât și utilizatorii, care au ales în număr mare modelele Huawei din gama P, lansate în anul 2016.

Iar viitorul se prefigurează la fel de bun, având în vedere dedicarea Huawei în a aprofunda tehnologiile care stau la baza camerele foto pentru smartphone-uri, odată cu inaugurarea centrului Max Berek în colaborare cu Leica, în toamna anului trecut, și recent anunțatele colaborări cu Saatchi Gallery și Institutul Pantone Color. Ce înseamnă asta? Că viitoarele smartphone-uri Huawei vor impresiona cu siguranță prin calitatea fotografiilor surprinse, precum și prin alte tehnologii inovatoare puse la dispoziția utilizatorilor din întreaga lume!

Huawei – 23.02.2017

Hits: 18

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: