Parada recompenselor dulci cu Lino Lada

Specialiștii – în speță psihologii și experții în terapie comportamentală – sunt de părere că, în educația pe care părinții încearcă să le-o construiască celor mici, pun prea mult preț pe două instrumente: pedeapsa și recompensa. Și că amândouă, atunci când sunt duse la extrem, au efecte negative. Tot ei afirmă că sunt eficiente doar pe termen scurt și că se va putea spune că au fost cu adevărat educative abia atunci când copilul ajunge să își poată evalua singur acțiunile, încercând să le repete pe cele pozitive și abținându-se de la cele negative. Altfel, înseamnă că cel mic alege să facă lucrurile bune de frică sau pentru a fi recompensat, fără ca alegerea lui între bine și rău să fie asumată. Cu alte cuvinte, va proceda exact ca un cățeluș la dresaj. Și tot psihologii susțin că recompensele materiale ar trebui să se afle pe ultimul loc, după cele sociale (laude, încurajări, manifestări ale bucuriei față de reușitele lui) și acordarea de privilegii (permisiunea de a folosi tableta un sfert de oră în plus, petrecerea timpului într-un spațiu de joacă amenajat sau în parc).

Ei bine, noi nu suntem psihologi. Și nici nu încurajăm recompensele materiale, mai ales dacă sunt extravagante. „Dacă ești cuminte la grădiniță îți cumpăr mașinuță electrică.” „Dacă iei note mari primești ultimul tip de Iphone.”  Noi am zice că preferăm recompensele… dulci. Mai cu seamă că ele sunt reprezentative pentru vârstele copilăriei. Pentru că – orice ar zice experții – copilului trebuie totuși să îi arătăm că apreciem ceea ce face bine. Ce poate fi rău sau exagerat într-un premiu care constă într-o lingură generoasă de cremă tartinabilă Lino Lada cu alune de pădure, de exemplu?! Sau una de Lino Lada Cocos? Unde mai pui că aceste produse sunt nu doar delicioase ci și echilibrate din punct de vedere nutrițional, bogate în vitamine și minerale.

Chiar așa! De ce n-am răsplăti copilul cu ceva dulce pe gustul lui? De ce n-am avea întotdeauna pregătite, pentru el, bunătăți cu care să fie răsplătit atunci când considerăm că merită? (În rest își va lua și singur, dar să ne prefacem că nu observăm:) Hai la bucătărie să facem magie! Nici mai mult, nici mai puțin decât cornuri umplute cu cremă Lino Lada Lapte (cu lapte integral 18% și alune) sau Lino Lada Duo, o delicioasă combinație de cacao plină de antioxidanți, lapte bogat în calciu și alune, o excelentă sursă de vitamine și minerale.

Ai nevoie de: pentru aluat – jumătate de kilogram de făină, 250 ml de lapte, 50 g de unt, 30 g de drojdie proaspătă, trei linguri de zahăr, un ou întreg, un gălbenuș de ou și un praf de sare; pentru ungerea cornurilor la exterior – un gălbenuș de ou și două linguri de lapte.

Mod de preparare

Cerne făina (cornurile vor ieși mai pufoase!) și apoi încorporează în ea zahărul, untul topit, oul întreg și încă un gălbenuș. Adaugă un praf de sare și amestecă bine toate ingredientele. Separat, dizolvă drojdia în lapte călduț și toarnă peste aluat. Unge-te pe mâini cu ulei și începe să frămânți aluatul până când acesta nu se mai lipește de mâini. Acoperă vasul cu aluat cu folie alimentară și lasă-l la crescut, într-un loc cald, circa o oră. Întinde aluatul dându-i formă rotundă și apoi taie-l în triunghiuri, ca și cum ai tăia pizza. În mijlocul fiecărui triunghi pune cremă tartinabilă Lino Lada și începe să rulezi de la baza triunghiului către varf, apoi îndoaie ușor pentru a-i da formă de corn.

Pune cornurile în tava presărată cu făină și mai lasă la crescut încă jumătate de oră. Amestecă gălbenușul de ou cu cele două linguri de lapte și, cu o pensulă de silicon, unge fiecare corn. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Gata recompensele dulci!

Pentru realizările cu totul excepționale ale piciului tău, pentru ocazii speciale, există Lino Lada Gold, standardul de aur al gamei. Cu 16% alune de pădure mărunțite și coapte și cacao de cea mai bună calitate, această cremă este… trofeul de consumat direct din borcan, cu lingura!

Views: 0