Panasonic Lumix DC-FT7 review cu parfum de vacanta

Cu cat astepti mai mult ca vacanta sa soseasca, cu atat mai mult iti faci planuri pentru reusite si noi aventuri.

Atunci cand am aflat ca voi pleca in insulele grecesti, mi-am si profilat in subsidiar peripetiile pe care mi le voi putea permite si ca de fiecare data voi imortaliza pentru a putea retrai in viitor scenele de baie, plaja si colind prin jurul malurilor verzi imbogatite de smaraldul apelor atat de limpezi si imbietoare.

Desigur imi trebuia un aparat cat mai portabil, de vacanta, care sa imi asigure o oarecare siguranta in conditii dificile de exploatare, si in niciun caz sa nu faca rabat la calitatile imagistice.

Este rezistent la apa pana la 31 de metri, rezistent la socuri de la o inaltime de 2 metri, congelare pana la -10 grade si rezistenta la strivire pana la 100 kg. Dispune de asemenea de un senzor Live MOS de 20,4 megapixeli, plus un obiectiv cu zoom optic de 4,6x, cu o distanta echivalenta a distantei focale de 28-128 mm.

Specificatiile le puteti regasi pe siteul F64 aici.

Ceea ce m-a atras la acest compact a fost lipsa unui obiectiv care ar fi atras atentia celorlalti excursionisti si posibilitatea de a realiza foto fara a atrage atentia, adica asa cum imi place mie sa le zic, instantanee. Si natura incalzita de soare de la rasarit pana la apus ofera destula generozitate si spectaculozitate incat sa cauti mereu si sa descoperi inefabilul.

La mine unboxingul si primele impresii s-au desfasurat in jurul insulei, la bordul unei masini de inchiriat. Pentru ca asa sunt preferintele mele de vacanta. In afara ofertelor all inclusive care dupa parerea mea iti salveaza cantitativ burta insa te priveaza de frumusetea cadrelor naturale si specifice locurilor pe care vrei sa le vizitezi si sa le descoperi.

Cutia nu dezvaluie ceva semnificativ deosebit, insa te ajuta sa ai tot ceea ce este necesar cat mai repede, introducand cardul SD din dotare pentru a trece la treaba in cat mai scurt timp.

FT7 include specificatii interesante cum ar fi conectivitatea Wi-fi, moduri 4K Video si 4K Photo, filtre digitale, etichetarea geografica (prin intermediul dispozitivului inteligent), plus o serie de caracteristici tip “aventura” utile, cum ar fi compasul, altimetrul si functia de lanterna.

Panasonic a adaugat un vizor electronic la Lumix DC-FT7. Acest dispozitiv de 0,2 inch, 1170 k exista pentru astfel de momente cand fotografiati in lumina puternica a soarelui va poate impiedica sa utilizati ecranul de 3,0 inch, de 1040 k.

Caracteristicile dure ale camerei compacte Panasonic Lumix DC-FT7 o fac sa se simta robusta si solida in utilizare. Este usoara si prietenoasa pentru buzunar, dar suficient de linistit pentru a face sa se simta ca o piesa solida rezistand la cateva lovituri sau cazaturi.

Practic nu am incercat aceste atribute extreme ale carcasei, pentru ca nu apreciez persoanele care nu manifesta grija in utilizare, si de aceea imi impun sa ma comport cat mai corect, si cu simt de raspundere, in special ca in spate stiu ca exista destule componente care in timp s-ar putea deteriora, chiar daca pe moment nu arata ca ar fi posibil sa se intample.

In partea de sus a camerei este un buton de declansare foarte mare. Acest lucru ar putea fi neobisnuit pentru o camera standard, dar cand trebuie sa gasiti declansatorul cand mainile sunt foarte reci sau daca faceti o fotografie sub apa, este mult mai sensibil.

Majoritatea butoanelor de pe partea din spate a aparatului Panasonic Lumix DC-FT7 sunt grupate in partea dreapta, ceea ce face din nou mai usoara operarea camerei in conditii dificile, sau daca o utilizati cu o singura mana. Butoanele sunt putin rigide, dar este un bun indiciu pentru cat de bine este sigilata camera.

Butoanele de aici includ un buton de mod pentru alegerea diferitelor moduri de expunere oferite. Nu exista o mare varietate de optiuni, dar exista cateva moduri de scena, auto inteligent, modul program, modul manual, control creativ. Exista, de asemenea, un buton pentru accesarea directa a optiunii Panasonic 4K Photo, iar alta pentru schimbarea optiunii de afisare sau pentru redarea imaginilor. Butonul de stergere se dubleaza ca buton rapid de meniu, ceea ce va ofera acces la cele mai frecvent utilizate setari pe care probabil ca doriti sa le schimbati in mod regulat.

Pentru a mari obiectivul, va trebui să utilizati comutatorul basculant de pe partea din spate a aparatului Panasonic Lumix DC-FT7, care este marcat cu un W si un T. Butonul de telecomanda poate fi usor de apasat atunci cand strangeti camera si puneti degetul mare. Nu este vorba de o problema atunci cand folositi aparatul foto cu setari obisnuite.

Incarcarea Panasonic Lumix DC-FT7 are loc prin portul care este ascuns in spatele unei usi de acces. Pentru a deschide usa trebuie mai intai sa glisati un intrerupator de blocare si apoi sa glisati un zavor ceea ce va asigura ca nu il deschideti accidental in conditii precare, cum ar fi sub apa sau in mijlocul unei furtuni de nisip. In mod util, puteti incarca camera prin USB – aceasta este minunata pentru camping si cum ar fi in cazul in care este posibil sa nu aveti o priza adecvata, ci sa o puteti incarca utilizand un acumulator.

O caracteristica noua a FT7 este adaugarea unui vizor electronic. Este util sa aveti daca ecranul reflecta intr-adevar lumina puternica si trebuie sa apasati un buton pentru a activa.

Noul ecran LCD de 1040 k ofera o imagine clara, dar, la fel ca toate ecranele, poate fi putin dificil de vazut in lumina puternica a soarelui. Care este locul unde noul vizor electronic de 1170 k devine foarte util. Pentru a fi sincer, totusi, o s-o utilizati pe uscat sau in conditii foarte calme, deoarece este aproape imposibil de utilizat daca sunteti in apa. Acestea fiind spuse, imaginea este clara, luminoasa si constanta si este minunat pentru utilizarea in lumina soarelui si pentru urmarirea subiectului atunci cand este complet micsorat. Nu exista niciun senzor de ochi pentru EVF, o singura apasare a butonului LVF spre stanga comuta intre acesta si ecranul LCD.

Obiectivul Panasonic Lumix DC-FT7 cu zoom optic de 4,6 X ofera o gama focala de 28-128mm.

Unghiul de vizualizare cu Lumix FT7 marit pana la 128mm. Obiectivul FT7 are o deschidere maxima de f3.3 la setarea unghiului larg, inchizand pana la f5.9 cand este complet micsorat. Sub apa si in lumina slaba, vei fi filmat la setari de sensibilitate ISO mai ridicate cu imagini mai slabe ca rezultat.

Blitul incorporat Panasonic Lumix DC-FT7 include patru moduri atunci cand fotogrfiati in modul Imagine normala: Auto, Auto / Red-Eye, Blit fortat activat si Flash fortat.

In modul auto Progam, Lumix FT7 / TS7 nu poate alege cea mai larga diafragma, in special in conditii luminoase, deci daca doriti sa estompati fundalul va trebui sa comutati la modul de expunere manuala. Acest lucru va permite sa selectati una din doua setari de diafragma si sa modificati viteza obturatorului. Nu exista niciun mod de prioritate Aperture sau Shutter, numai manual. Aici FT7 a vrut sa aleaga f10 in modul Auto Program, asa ca am trecut la Manual, am selectat f3.3 si am concentrat pe tabloul de bord.

Panasonic Lumix DC-FT7 are o viteza maxima de fotografiere de 4 secunde, care nu este suficient de lunga pentru majoritatea fotografiilor de noapte.

Pentru exemplificare ca de fiecare data va invit sa vizionati galeria foto / video realizata cu ocazia utilizarii insulare.