Pachet Xiaomi Mi Home Security – review

Din curiozitatea de a face testing mai riguros in ecosistemul Xiaomi care a sosit pe canalele comerciale am decis sa vad cum se comporta un pachet Xiaomi Mi Home Security in confortul conjugal si pana unde as putea sa ma extind atunci cand nu sunt prezent fizic, in culcusul meu cotidian.

Pachetul testat de mine cuprinde urmatoarele deviceuri: Mi Smart Home Hub, Mi Smart LED Bulb (warm white), Mi Smart LED Bulb Essential (white and color), Mi Light Detection Sensor, Mi Motion-Activated Night Light 2, Mi Window and Door Sensor, Mi Wireless Switch, Mi 360 Home Security Camera 2K Pro, care nu mai sunt chiar o noutate dar isi fac treaba inteligenta pentru utilizatorul casnic sau pentru small office. Ce devine extrem de util in lucrul de acasa, atunci cand parasim locatia si avem nevoie de informari pe terminalul personal prin aplicatia Mi Home ce ne ofera conectarea unui mic ecosistem.

Marca Xiaomi permite mai mult decat echipamente smart home. Smartphone-urile emblematice si mai putin cunoscute lansate in colectiile Mi, Redmi si Pocophone s-au bucurat de o mare popularitate. In timp ce variantele mai ieftine sunt de obicei o propunere de buget, cele mai recente modele concureaza calm cu marci mult mai recunoscute, chiar si in ceea ce priveste camerele sau performanta. Un dispozitiv mobil este, de asemenea, necesar pentru a opera setul de casa inteligenta. Configurarea setului de senzori inteligenti deschide noi posibilitati de control al casei inteligente folosind aplicatia. Este de remarcat faptul ca marca chinezeasca ofera elemente de iluminat, aspiratoare, vehicule electrice, echipamente pentru bucatarie si baie, routere si multe, multe alte dispozitive pe care le veti conecta intr-un singur sistem de casa inteligenta, gestionat de la distanta si automatizat. Dispozitivul este setat si functioneaza pe serverul de Europa. Pentru a accesa o gama mai varianta de senzori dispozitivul trebuie setat pe serverul de China. Permite conectarea tuturor aparatelor inteligente Mi Home conectate in retea, in baza a 3 protocoale de comunicare fara fir: WiFi, Bluetooth si ZigBee

Fiecare sistem de automatizare a locuintei are nevoie de un Hub, un dispozitiv care va permite sa va conectati si sa comunicati cu toate dispozitivele inteligente. Cu acest nou Xiaomi Mi Smart Home Hub, te poti bucura de cea mai buna capacitate de conectivitate in casa ta inteligenta. Hub-ul ofera un nivel suplimentar de automatizare acasa. Puteti defini regulile de control ale dispozitivelor, actiunile si scenele se vor activa in functie de diferitii senzori. Mi Smart Home Hub este un gateway in forma de pastila, cu mufa incorporata chiar in dispozitivul insusi. De asemenea, nu mai are mufa incorporata si nu vine cu difuzor si nici cu lumina de noapte. Acest model are nu mai putin de 3 standarde pentru a va asigura ca puteti conecta orice tip de dispozitiv. Hub-ul foloseste Zigbee 3.0, astfel incat sa puteti conecta tot felul de senzori, cum ar fi diversi senzori Aqara, de exemplu. Cu toate acestea, Mi Smart Home Hub poate actiona si ca un hub pentru dispozitivele Bluetooth. In cele din urma, toate celelalte dispozitive din ecosistemul tau Xiaomi le poti conecta la telefon, dar cu acest gateway le poti controla si prin WiFi prin hub.

Cu Xiaomi Smart Home Hub, puteti controla pana la 32 de dispozitive. La fel ca orice ecosistem bun de casa inteligenta, aplicatia va permite, de asemenea, sa stabiliti reguli si rutine, desi obtinerea lucrurilor sa functioneze in afara platformei Mi (chiar daca se mentioneaza compatibilitatea Alexa) este adesea mai dificila decat merita. Acest Gateway este compatibil si cu Apple Homekit. Gateway-ul Smart Home stie WiFi Dual Band (2,4 Ghz si 5 Ghz). Puteti conecta Smart Home Hub oriunde in casa datorita sursei convenabile de alimentare USB. Distanta de transmisie este de 10 metri. Acest model are 4 tipuri de protectie cu alarma si un mod de supraveghere. Cele patru tipuri de securitate constau in Basic, Home, Away si Sleep, astfel incat sa le puteti utiliza in diferite circumstante. Dupa schimbarea limbii aplicatiei in engleza, apar traduceri ale optiunilor individuale. La inceput exista patru moduri de alarma:

  • Basic – aplicatia functioneaza non-stop si la aceasta se conecteaza senzori care detecteaza pericolul fara intrerupere. Ca parte a setului de senzori inteligenti de la Xiaomi, de ex. sunt disponibili senzori de inundatii sau detectoare de fum.
  • Acasa – senzori pentru declansarea alarmei cand suntem acasa. De exemplu, o camera incuiata
  • Away (away from home) – senzori care declanseaza o alarma atunci cand sunteti departe de casa. Acestia pot fi senzori pentru deschiderea usilor si ferestrelor (comutatoare cu lame) sau senzori de miscare.
  • Sleep (in timp ce dormim) – senzori care trebuie sa declanseze o alarma atunci cand dormim. De asemenea, pot fi senzori pentru deschiderea usilor si ferestrelor (comutatoare cu lame) sau senzori de miscare.

Trebuie sa adaugam senzori corespunzatori fiecarui mod de alarma, in plus putem controla volumul si declansarea pentru fiecare dintre ei. In Aqara Hub a functionat automat, nu a trebuit declansat nimic.  Mai sunt doua optiuni sub alarma. Jurnalele, o colectie de actiuni care au fost declansate si adaugarea de dispozitive „copii”.

In partea setarilor gateway putem, printre altele, sa setam optiuni pentru fiecare mod de functionare si sa fortam disparitia cu HomeKit. In afara de aceste doua optiuni, nu exista nimic mai mult decat optiunile Xiaomi. Xiaomi Smart Home vede Aqara Hub ca pe o alarma si de aceea il putem arma in acest fel. Xiaomi Gateway 3 este pentru Xiaomi Smart Home Kit o poarta care este invizibila.  Asocierea dispozitivelor cu Xiaomi Smart Home Kit este fara probleme. Singura problema este lipsa senzorilor de apa de inundatie. Toti ceilalti senzori pot fi vazuti.

Mai apoi  din ratiuni de testare am tinut sa pun in functiune tandemul de becuri inteligente: Mi Smart LED Bulb (warm white) si Mi Smart LED Bulb Essential (white and color) chiar daca nu am avut nevoie de hub sa o fac.

In colaborare cu Yi Technology, rivalul Philips Hue al lui Xiaomi, cu o gama de temperatura a culorii de la 1700K la 6500K, aceste lumini – precum Lifx – nu necesita un hub separat și pot fi controlate folosind Alexa si Google Assistant. Exista o aplicatie Yeelight dedicata pentru comenzi, desi functioneaza bine si in aplicatia Mi Home.

Odata instalate pe Mi Home becurile s-au conectat imediat si au functionat ok atat ca luminozitate cat si ca variatie de culoare unde a fost cazul prin reglaje direct de pe ecranul smartphone-ului.

Apoi am conectat Mi Light Detection Sensor. Deoarece acesta este de fapt un dispozitiv destul de mic, ambalajul acestuia este la fel de mic. Atat de mult, incat vine chiar si cu un suport in partea de sus, astfel incat sa poată fi „atarnat” pe rafturi de afisare atunci cand este necesar. Acesta este, de fapt, un dispozitiv Zigbee 3.0, care se distinge de lotul actual de senzori disponibil in prezent de Aqara sau Mijia. Exista, de asemenea, cateva litere mici in partea de jos, care se traduce prin „Acest produs trebuie utilizat cu dispozitive compatibile cu gateway Zigbee 3.0”, ceea ce este interesant prin faptul ca nu se specifica Mi Smart Gateway in special.

Partea frontala a dispozitivului este din plastic translucid, care ascunde senzorul de lumina ambientala. De asemenea, acopera un mic LED albastru pe care il vedeti cu adevarat doar atunci cand conectati dispozitivul initial. Daca sunteti familiarizat cu versiunile Mijia sau Aqara ale senzorului de miscare, veti fi observat ca plasticul translucid care protejeaza senzorul este destul de flexibil. Partea frontala a senzorului de lumina este destul de rigida si, prin urmare, este mult mai durabila. Partea din spate a dispozitivului are un capac din spate rotativ care tine bateria CR2450 in pozitie. Cu capacul scos, ai acces la compartimentul bateriei, care dezvaluie si doi magneti mici. Deoarece are magneti, il puteti monta pe orice suprafata magnetica adecvata, cum ar fi usa frigiderului, de exemplu. Daca nu aveti o suprafata magnetica unde doriti sa o plasati, puteti utiliza in continuare autocolantul circular cu doua fete furnizat. Totusi, are suficient pentru a-l impiedica sa cada, desi simt ca ar putea fi doborat cu usurinta pe podea din neatentie, motiv pentru care este la fel de bine ca partea din fata a dispozitivului sa fie cu atat mai durabila. Alternativ, deoarece are o baza plata, il puteti lasa pur si simplu pe orice suprafata orizontala. Singura alta parte functionala a dispozitivului este butonul de resetare/imperechere din partea de sus. Daca aveti Mi Smart Gateway, puteti adauga senzorul si acesta va aparea atat in ​​aplicatia Mi Home, cat si va fi expus la HomeKit, care va aparea in aplicatia Apple Home. Procesul este ca si cu adaugarea oricarui alt dispozitiv la aplicatia Mi Home.

Indiferent daca sunteti conectat la aplicatia Aqara sau nu (Mod HomeKit), puteti adauga in continuare acest dispozitiv si va aparea si ca dispozitiv in aplicatia Aqara Home odata adaugat. De asemenea, va fi expus la HomeKit si la aplicatia Home in mod normal. Pentru a accesa datele de citire luminoasa sau pentru a crea automatizari in aplicatia Aqara, va trebui sa fiti conectat la aplicatie. Odata conectat, puteti pur si simplu sa atingeti pictograma senzorului si o fereastra se va derula la jumatate, afisand o diagrama pentru citiri luminoase in format zilnic sau saptamanal. aceasta fereastra poate fi trasa complet in jos pentru a o face sa umple ecranul.

Mi Motion-Activated Night Light 2 este urmatorul device cu care m-am jucat.

Pur si simplu desurubati „capacul” si introduceti bateriile. Odata ce este facut, exista o setare de luminozitate langă. Puteti decide intre cele doua niveluri de luminozitate printr-un glisor. Apoi insurubati capacul inapoi. Banda adeziva este atasata la spate, asa ca este mai bine sa plasati baza bine facuta direct in locul potrivit. Baza este o baza magnetica. Folosesti pentru a atasa veioza de perete, partea din spate se lipeste de perete prin banda adeziva. Cealalta parte este concava, astfel incat lumina de noapte rotunjita sa se potriveasca magnetic in ea. Astfel, ai mai multa flexibilitate deoarece poti regla individual unghiul de iluminare. Lumina de noapte functioneaza cu doi senzori, un senzor cu infrarosu si un senzor de lumina. Cu senzorul cu infrarosu, lumina de noapte detecteaza miscarea si se aprinde. Cu toate acestea, acest lucru se intampla doar atunci cand nu exista, adica noaptea sau cand luminile din casa sunt stinse. Senzorul acopera un unghi de 120° in care inregistreaza miscarile. Daca dispozitivul nu detecteaza nicio miscare timp de 15 secunde, se opreste automat.

Spre deosebire de prima generatie, Xiaomi Mijia Night Light 2 ofera ceva mai multa luminozitate cu o putere de 0,34 W, dar durata de functionare va fi putin mai scurta ca urmare. Lumina de noapte este portabila. O poti scoate cu ușurinta oricand daca ai nevoie de o mica lumina secundara, de exemplu pe noptiera.

Mai apoi inca doi senzori importanti: Mi window and door sensor.

Este un dispozitiv simplu si foarte ieftin ca pret, dar functioneaza surprinzator de bine. Scopul principal al utilizarii acestui dispozitiv este acela de a fi alertat cu privire la deschiderea sau inchiderea unei usi sau ferestre. Acest lucru se obtine prin trimiterea de notificari sau redarea alarmei cu dispozitivul. Daca utilizatorul este departe de casa si usa este deschisa, alarma va fi declansata. Daca la dispozitiv este conectata o camera IP, aceasta va incepe automat inregistrarea imaginilor video in cazul deschiderii bruste a usii. Acest lucru este foarte convenabil si eficient impotriva patrunderii, unde utilizatorul poate obtine un raspuns imediat si poate lua masurile necesare. De asemenea, efectueaza arderea rapida. Existenta doar a unui senzor, dar fara CPU il face sa functioneze mai rapid cu calcule simple. Structura mica il face usor invizibil in utilizarea de zi cu zi si asigura astfel o mai buna securitate. Este un dispozitiv alb de forma ovala din plastic. Structura usoara ii permite sa se ataseze cu usurinta de perete si sa isi pastreze pozitia. Cu aplicatia MI Home, senzorul poate fi setat sa dea notificari de fiecare data cand usa sau fereastra se inchide si se deschide. De asemenea, poate reda tonuri de apel dintr-o varietate de optiuni muzicale. In plus, acest dispozitiv inteligent poate fi sincronizat cu alte accesorii inteligente pentru casa de la Xiaomi, cum ar fi lampa inteligenta, filtrul de aer etc. Dispozitivul este impartit in doua parti. Cel mai mare contine senzorii si alte circuite, iar partea mai mica contine doar un magnet. Cele doua piese se lipesc cu ajutorul benzii si autocolantei prevazute cu aparatul, una cu usa si cealalta cu peretele intr-o amplasare apropiata de primul. Dispozitivul este, de asemenea, echipat cu o baterie cu celule CR1632 care dureaza o perioada necesara de timp si alimenteaza senzorul. Cand este pornit, senzorul detecteaza separarea si proximitatea magnetului si anunta utilizatorul daca magnetul este deplasat din pozitia initiala sau nu. O deplasare poate avea loc numai prin deschiderea sau inchiderea usii. Acelasi mecanism functioneaza si pentru ferestre.

Mi Wireless Switch este sub lupa. In interiorul cutiei, primesti comutatorul in sine, impreuna cu un manual de utilizare si un autocolant de rezerva.

Punand un comutator langa patul tau, poti rula regimul de somn cu un singur buton inainte de a te odihni sau punand scenariul pe ecran alaturi de controlul televizorului. Evitati sa va deplasati cu un singur clic mic pentru a porni sau opri mai multe becuri. Aceasta suita include senzori de temperatura si umiditate, senzori pentru usi si ferestre, senzori de protectie cu detectarea miscarii si intrerupatoare inteligente fara fir, toate acestea vor conecta senzorul inteligent multifunctional Xiaomi.

Comutatorul vine cu un plasture adeziv deja montat pe spate, asa ca daca trebuie sa mutati comutatorul dupa ce l-ati plasat deja undeva, puteti folosi cel de rezerva. Mi Switch este rotund, cu o sectiune de buton convexa. Corpul comutatorului este realizat din acelasi plastic cu finisaj mat pe care sunt fabricate multe dintre celelalte produse Xiaomi si asta nu este deloc rau, ceea ce il face rezistent la amprentele digitale. Are o pictograma „luminoasa”, afiseaza un LED albastru foarte mic care se prezinta numai atunci cand se afla in modurile de asociere sau de resetare, asa ca, in afara de aceste ocazii, nu veti vedea nimic aici, mai ales daca este lipit de un perete. Scoaterea carcasei din spate va dezvalui din nou aceleasi doua gauri, cu „LINK” si „LED” langa gaurile respective. Exista un locas pentru o baterie CR2032. Bateria ar trebui sa tina pana la 2 ani, in functie de utilizare. Cand vine vorba de utilizarea acestui lucru cu aplicatia Apple Home, veti avea nevoie de Aqara Hub ca poarta de acces pentru a-l expune la HomeKit. Ca si in cazul tuturor dispozitivelor Mi/Aqara Zigbee, acesta trebuie sa treaca prin hub.

Toate fiind instalate a urmat si cireasa de pe tort si anume Mi 360 Home Security Camera 2K Pro ce a obtinut Certificarea Kitemark pentru device-uri rezidentiale IoT din partea British Standard Institution (BSI), pentru aplicatii digitale sigure, inclusiv standardul EN303645 emis de European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Camerele existente la 360 de grade de la Xiaomi ofera multe dintre aceleasi caracteristici fara un pret mai mare. Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea unei camere de securitate de inalta rezolutie usor de utilizat, Camera de securitate Mi 360 Home 2K Pro este o optiune de calitate, la un pret rezonabil.

Camera de securitate pentru acasa Mi 360 2K Pro actualizata de la Xiaomi se refera la senzorul de imagine actualizat si la un design hardware reimprospatat. Desi setul de caracteristici nu este drastic diferit fata de modelul anterior, noua camera ar trebui sa poata surprinde mult mai multe detalii. Noul senzor permite, de asemenea, camerei sa captureze imagini pline de culoare pe timp de noapte. Intreaga constructie este din policarbonat alb cu un motor de rotatie de 360 de grade incorporat in baza. Este destul de silentios si, odata montat, abia mai auzi camera miscandu-se. Miscarea verticala a camerei este controlata printr-un modul central care ofera 110 de grade de vizibilitate.

Camera de securitate Xiaomi Mi 360° 2K Pro vine cu o camera de 3 megapixeli cu deschidere f/1.4. Sarcina principala a acestei camere de securitate este de a oferi un flux live al camerei sau zonei ceea ce o face surprinzator de bine. Intr-un mediu bine iluminat, fie ca este in interior sau in aer liber, obtineti un flux video grozav cu o cantitate decenta de culori si partea cea mai buna este ca totul arata clar. Claritatea este la punct si daca doriti sa imbunătatiti calitatea, exista o setare Wide Dynamic Range (WDR) care imbunatateste cadrul si il face sa para mai putin spalat.

Camera de securitate Mi ofera un camp vizual orizontal de 360 ​​de grade si un FoV vertical de 118 grade. camera poate inregistra la rezolutie 2K (rezolutie 2304 x 1296 pixeli), 360p si Auto. Cea mai buna parte a camerei de securitate este vederea pe timp de noapte in infrarosu, care vine cu lumina infrarosie de 940 nm, care ii permite sa inregistreze videoclipuri si in conditii de intuneric total.

Aparatul accepta carduri de memorie de pana la 32 GB, iar slotul pentru card este ascuns sub obiectivul camerei. Va trebui sa ridici modulul camerei in sus, fie utilizand aplicatia, fie impingand-o manual in sus pana la slotul cardului. Nu este cea mai convenabila solutie, dar garanteaza un minim de securitate, avand in vedere ca nimeni nu poate extrage cardul fara a fi in cadrul de vizualizare al camerei. In cele din urma, in spate, veti gasi un slot micro-USB pentru a porni camera. Xiaomi a pus un adaptor de alimentare in cutie impreuna cu un cablu micro-USB suficient de lung, care ar trebui sa va permita sa rulati camera la o distanta suficienta de o priza. Baza are patru picioare cauciucate distantate uniform in jurul circumferintei sale, ceea ce il ajuta sa ramana stabil pe o suprafata plana. Camera are o dimensiune de 122 x 78 x 78 mm si cantareste in jur de 349 de grame. Totul este destul de simplu camera poate fi chiar si montata pe tavan folosind un suport inclus. Toate conexiunile sunt incluse in cutie si va trebui doar sa gauriti doua orificiii pentru a-l monta. Camera de securitate Mi 360 Home 2K Pro acceseaza aplicatia standard Mi Home, la fel ca toate produsele ecosistemului Xiaomi. Configurarea este simpla, iar aplicatia a detectat automat camera prima data cand am pornit-o.

Odata ce porniti camera inteligenta, veti vedea un indicator LED care va semnaliza camera  pornita si gata de asociere. Acum, tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati aplicatia Xiaomi Home, care este disponibila pe platformele Android si iOS. Cu toate acestea, este important sa retineti ca pentru a utiliza aplicatia, trebuie sa va conectati cu un cont Mi. Desigur, puteti crea unul chiar din aplicatie.

Odata ce v-ati autentificat, iata ce trebuie sa faceti:

  • Faceți clic pe opțiunea Adaugare dispozitiv si apoi plasati telefonul aproape de camera.
  • Trebuie sa selectati o camera video din optiune. Veti vedea Mi 360-degree Home Security Camera 2K Pro in lista, selectati-o si faceti clic pe Urmstorul.
  • Selectati reteaua WiFi dorita si introduceti parola. Camera accepta WiFi dual-band, ceea ce inseamna ca o puteti conecta la ambele – benzile de 2,4 Hz si 5 Hz.
  • Setarile WiFi, selectati hotspot-ul camerei. Dispozitivul va fi adaugat cu succes la aplicatia Xiaomi Home.

Dupa aceea, a fost nevoie doar de scanarea codului QR de la baza camerei pentru a-l adauga la lista mea de dispozitive. Aplicatia transfera automat ultimul SSID Wi-Fi si parola salvate pe camera.

In setarile camerei, puteti activa avertismentele privind utilizarea datelor, puteti programa blocarea fizica a obiectivului, care va ascunde obiectivul camerei pentru confidentialitate. De asemenea, puteti selecta setari imagine pentru a activa marcajul de timp si eroarea de distorsiune a obiectivului, impreuna cu activarea modului de gama dinamica larga si optiunea de a roti imaginea daca ati montat-o invers. Mergand mai departe, puteti, de asemenea, sa activati setarile de vedere pe timp de noapte si sa alegeti intre culoarea plina cu modul de lumina scazuta sau modul simplu de vedere pe timp de noapte. In afara de aceasta, puteti alege si modul de urmarire uman si safaceti calibrarea camerei.

Urmeaza setarea Supraveghere, unde puteti selecta setarea de sensibilitate a detectarii miscarii si puteti activa notificarile push ale detectarii miscarii. De asemenea, puteti selecta si perioada de supraveghere la domiciliu din aceste setari. In plus, din setari, puteti seta automatizarea, adaugati o parola si multe altele.

Camera ofera o calitate construita robusta, iar configurarea este destul de simpla. Calitatea generala a videoclipului inregistrat  este buna, iar modul de vedere pe timp de noapte a fost imbunatatit. Camera inca se lupta cu unele aspecte precum detectarea umana. De asemenea, obtineti o detectie agresiva a miscari. Mi 360° Home Security Camera 2K este probabil unul dintre cele mai bune gadget-uri pe care le obtineti in acest segment de pret.

Hits: 59

%d blogeri au apreciat: