OxygenOS 14 aduce pe dispozitivele OnePlus o experiență de utilizare îmbunătățită și funcții noi

Brandul global de tehnologie OnePlus a dezvăluit oficial sistemul său de operare OxygenOS 14. Echipat cu cele mai recente tehnologii și algoritmi OnePlus, OxygenOS 14 include o serie de funcții noi care oferă utilizatorilor o experiență digitală mai inteligentă și mai facilă.

„Cu OxygenOS 14, am perfecționat experiența utilizatorului, facând-o mai rapidă și mai fluidă, aducând performanță mai stabilă, design mai elegant și productivitate crescută bazată pe feedback-ul comunității”, a spus Zach Lin, Product Lead OxygenOS. „Având la bază o gamă de algoritmi proprietari, OxygenOS 14 este unul dintre cele mai inteligente produse software din istoria noastră.”

Experiență îmbunătățită

OxygenOS 14 marchează debutul Trinity Engine[1], o platformă proprietară avansată care încorporează șase tehnologii inovatoare ce deblochează în mod inteligent întregul potențial al hardware-ului smartphone-ului. Trinity Engine este conceput pentru a face față mai bine scenariilor solicitante, inclusiv multi-tasking și utilizare pe termen lung.

Nucleul Trinity Engine implică o serie de tehnologii (CPI Vitalization, ROM Vitalization și RAM Vitalization) care alocă inteligent resurse interne ale smartphone-ului pentru a obține performanțe îmbunătățite, durată de viață extinsă a bateriei și experiență fluidă pe termen lung. Mai precis, CPU Vitalization este o tehnologie de planificare a puterii de calcul la nivel de sistem, lider în industrie, care adoptă un model sofisticat de putere de calcul pentru a determina cel mai bun echilibru între performanță îmbunătățită și consum redus de energie pentru a se potrivi diferitelor scenarii. Ca rezultat, CPU Vitalization prelungește durata de viață a bateriei cu 20 de minute fără a compromite performanța pe OnePlus 11 care rulează OxygenOS 14, în comparație cu OxygenOS 13. Pentru a asigura o experiență perfectă în comutarea și lansarea aplicațiilor, RAM Vitalization a fost introdusă pentru prima dată pe OnePlus 11 cu OxygenOS 13. Această tehnologie de optimizare a performanței memoriei este actualizată pe OxygenOS 14 pentru a oferi o îmbunătățire cu 10% a fluidității în timpul utilizării de zi cu zi și pentru a păstrarea în fundal până la 72 de ore a aplicațiilor utilizate frecvent. ROM Vitalization contribuie la oferirea unei experiențe rapide și fluide dispozitivelor OnePlus chiar și după 48 de luni de utilizare obișnuită. Acesta abordează eficient problemele de degradare a performanței care apar în urma utilizării pe termen lung a smartphone-urilor prin încorporarea unor tehnici precum algoritmi de compresie eficienți, defragmentarea fișierelor și accelerarea memoriei.

Totodată, experiența de gaming pe mobil devine mai captivantă și mai fluidă pe OxygenOS 14 datorită tehnologiilor HyperRendering, HyperTouch și HyperBoost. HyperRendering[2] este un algoritm intern de optimizare a graficii care ajută la generarea unei calități grafice mai bune în jocurile mobile. HyperTouch[3] asigură o experiență tactilă precisă și stabilă prin optimizarea logicii tactile astfel încât să prevină atingerile accidentale. Pentru a aborda consumul mare de energie fără a compromite experiența de utilizare, HyperBoost încorporează învățarea automată AI, controlul inteligent al performanței și tehnici de aranjare a elementelor grafice.

Securitate îmbunătățită

OxygenOS 14 integrează algoritmi și funcții de Securitate hardware, software și la nivelul datelor colectate.

Caracteristica fundamentală este Device Security Engine 3.0, care se bazează pe Trusted Execution Environment (TEE). Această caracteristică asigură o consolidare eficientă a securității dispozitivului. Centrul de securitate primeșteupgrade-uri pentru o nouă interfață unică, care facilitează gestionarea stării de securitate a dispozitivului și a opțiunilor de confidențialitate pentru utilizatori.. În plus, pe OxygenOS 14 este introdusă o tehnologie de criptare de securitate la nivel de cip numită Strong Box[4], alimentată de cip de securitate eSE (Embedded Secure Element) care asigură parolele salvate pe dispozitiv.

Totodată, funcția Auto Pixelate a fost actualizată pentru OxygenOS14. Cu Auto Pixelate 2.0, informațiile sensibile precum datele de contact sau detaliile cardului bancar pot fi pixelate atunci când sunt transmise în screenshot-uri.

Design nou

OxygenOS 14 continuă designul Aquamorphic natural și simplificat introdus pentru prima dată pe OOS 13. Cea mai proeminentă caracteristică nouă a Aquamorphic Design 2.0 este Fluid Cloud care prezintă notificări în bule, capsule și panouri într-un mod natural.

Productivitate și funcții inteligente

OxygenOS 14 oferă o serie de funcții inteligente pentru a eficientiza fiecare scenariu de utilizare. Caracteristica File Dock permite colectarea, analiza și partajarea informațiilor globale prin Dock sau alte aplicații pur și simplu prin gesturi. Caracteristica Note este, de asemenea, actualizată pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului prin îmbunătățirea gradului de utilizare și oferind capacități de editare mai convenabile, îmbogățite și mai inteligente pe OxyegnOS 14.

Când utilizați același cont pe telefoanele OnePlus și pe alte dispozitive, cum ar fi tabletele care rulează OxygenOS 14, acestea se pot conecta perfect între ele mai rapid și mai intuitiv.

OnePlus intenționează să lanseze versiunea oficială a OxygenOS 14 mai întâi pe OnePlus 11 5G la mijlocul lunii noiembrie, iar apoi să aducă OxygenOS 14 pe mai multe dispozitive eligibile.

Despre OnePlus

OnePlus este un brand global de tehnologie mobilă care provoacă conceptele convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive cu design rafinat, cu o calitate de construcție premium și hardware de înaltă performanță. OnePlus prosperă cultivând legături puternice și crește împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani.


[1] Trinity Engine este o platformă care încorporează tehnologii OnePlus proprietare pentru a oferi o experiență mai rapidă și mai fluidă. Acesta va fi echipat numai pe modele selectate și poate include tehnologii diferite pe dispozitive diferite.

[2] HyperRendering va fi disponibil numai pe dispozitivul OnePlus selectat.

[3] HyperTouch va fi disponibil numai pe dispozitivul OnePlus selectat.

[4] Pentru a activa funcția Strong Box, dezvoltatorul unei anumite aplicații terță parte trebuie să o integreze in procesul de dezvoltare a aplicației.

Views: 0

Lasă un răspuns