OVES Enterprise lansează IXXERA, prima platformă de securitate din lume pentru rețele de drone și avioane bazată pe blockchain și AI
- IXXERA este disponibilă sub formă de SaaS (Software as a Service) și oferă soluții avansate de criptare, de monitorizare a rețelelor de drone și intervenție rapidă în caz de alerte de securitate
- OVES Enterprise intră în parteneriat cu Direcția Națională de Securitate Cibernetică a României pentru îmbunătățirea securității cibernetice în domeniul UAV
OVES Enterprise, companie românească de dezvoltare de software, lansează IXXERA, prima platformă de securitate din lume destinată rețelelor de drone ce asigură securizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) împotriva atacurilor cibernetice bazată pe tehnologie blockchain și AI.
Platforma software IXXERA oferă soluții avansate de criptare și monitorizare a rețelelor de drone și intervenție rapidă în caz de alerte de securitate. Toate datele sunt protejate printr-un sistem blockchain descentralizat, oferind, astfel, un nivel înalt de securitate. IXXERA poate fi accesată sub formă de SaaS, dar și accesată de catre producătorii din domeniul aeronautic, guverne și instituții de securitate la nivel global.
„Într-o lume în care dronele devin tot mai prezente, de la câmpurile de luptă, până la livrările comerciale, securitatea nu este doar o opțiune, ci o necesitate. Prin platforma IXXERA, ne asigurăm că dronele nu sunt doar instrumente eficiente, ci și extrem de sigure. Cu ajutorul tehnologiei noastre avansate de criptare și monitorizare, oferim o soluție de securitate complexă, care protejează atât datele, cât și integritatea fizică a dronelor”, spune Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise, menționând că, în contextul creșterii accelerate a interesului pentru drone, angajamentul companiei este de a ridica și stabili standarde noi de securitate în industrie.
Platforma IXXERA înglobează un ecosistem de securitate cibernetică și funcționează atât ca un mecanism de detecție rapidă a amenințărilor cibernetice asupra rețelelor de drone, cât și ca o echipă de intervenție rapidă, asemănătoare unei unități SWAT, care neutralizează orice atac cibernetic asupra rețelei de UAV.
Caracteristici Cheie ale platformei IXXERA:
- Transport de date critice în medii de telecomunicații publice;
- Stocare de date critice în cloud-ul public;
- Gestionarea identității;
- Acces segregat la date;
- Registru Blockchain inalterabil;
- Criptare de nivel militar;
- Audit al întregii structuri și a tuturor componentelor.
„Unul dintre cele mai mari atuuri ale soluției noastre de securitate pentru drone este scalabilitatea. IXXERA este ușor adaptabilă la nevoile variate ale clienților, fie că este vorba de un singur aparat zburător sau de o flotă întreagă. În plus, sistemul nostru este construit pentru a fi infailibil, eliminând vulnerabilitățile asociate unui punct central de eșec. Această arhitectură descentralizată nu numai că sporește securitatea, dar este și ideală pentru aparate autonome și flote mari de drone, oferind, astfel, o soluție complexă și flexibilă pentru gestionarea și protejarea activelor aeriene în orice context operativ”, mai spune Mihai Filip.
Parteneriat cu Direcția Națională de Securitate Cibernetică a României
Având în vedere creșterea rapidă a utilizării dronelor în diverse aplicații, securitatea acestor dispozitive devine o preocupare majoră. În acest context, OVES Enterprise intră în parteneriat cu Direcția Națională de Securitate Cibernetică a României pentru îmbunătățirea securității cibernetice în domeniul UAV. Acordul subliniază angajamentul reciproc de a dezvolta și disemina informații și cunoștințe relevante, precum și de a evalua, testa și promova noi tehnologii și soluții de securitate cibernetică.
IXXERA, a doua lansare OVES Enterprise într-o lună în segmentul de drone
IXXERA este a doua investiție a OVES Enterprise în industria de drone, după ce, luna trecută, a anunțat o investiție de peste 500.000 de euro în producția de drone, atât pe segmentul hardware, cât și software.
OVES Enterprise dezvoltă, în prezent, 9 modele de drone, de diferite dimensiuni, atât cu rotoare, cât și cu aripi fixe. Toate produsele sunt finanțate din fonduri proprii, compania asigurând și partea de cercetare și dezvoltare, cu focus pe inovație și pe identificare de noi modalități de utilizare a dronelor.
Views: 1