Oracle VM VirtualBox 5.0 este disponibilă – oferă securitate sporită cu criptare şi performanţă îmbunătăţită

Oracle VM VirtualBox 5.0 este un instrument cheie pentru dezvoltatori şi utilizatori, ce creează aplicaţii locale şi cloud, fără a avea costurile de utilizare ale unui server complet, operând pe desktop x86 şi pe laptopuri standard. Software-ul permite utilizatorilor să creeze multi-platforme pentru maşini virtuale, pentru dezvoltare de software, testare şi eficientizare a virtualizării sistemului de operare (OS), cu criptare de execuţie opţională. Inginerii pot dezvolta software pentru tehnologiile cloud din cadrul Oracle VM VirtualBox VMs (Docker şi OpenStack), direct de pe aparatura proprie – Windows, Mac OS, Linux şi Oracle Solaris – uşurând procesul de creare de aplicaţii multi-tier cu un laptop standard. Oracle VM VirtualBox permite utilizatorilor să creeze si să actualizeze maşini virtuale la nivel local, inclusiv sisteme de operare şi aplicaţii, care apoi să fie transformate într-un format de fişier la standardele industriei pentru o distribuţie şi implementare cloud uşoară, în concordanţă cu Serverul Oracle VM şi alte soluţii de virtualizare de server. Oracle VM VirtualBox permite utilizatorilor să folosească aproape orice sistem de operare standard x86 pentru a rula aplicaţii ce nu sunt disponibile în sistemele proprii.

11046194_968330749845858_405610662955377693_o

“Crearea, testarea şi implementarea aplicaţiilor, fie ele cloud, on premises sau software pentru computere desktop, pot prezenta provocări semnificative pentru dezvoltatori şi organizaţii, având în vedere că pentru a rula este necesar un amestec complex de medii de sisteme, interfeţe şi sisteme de operare.”, a declarat Wim Coekaerts, Senior Vice President al Linux şi Virtualization Engineering, Oracle. “Oracle VM VirtualBox 5.0 se adresează acestor provocări, oferind posibilitatea utilizării cu uşurinţă a unei game largi de medii de maşini virtuale de pe desktop sau laptop şi o simplă implementare a soluţiilor de virtualizare de server, ceea ce face dezvoltarea şi livrarea de aplicaţii o experienţă mai uşoara şi mai rapidă.”

Varianta 5.0 sprijină cele mai noi sisteme guest sau host operating, inclusiv Mac OS X Yosemite, Windows 10, Oracle Linux, Oracle Solaris, precum şi alte sisteme de operare Linux, inclusiv sistemele de operare mai vechi.

Noile caracteristici Oracle VM VirtualBox 5.0:

  • Suport paravirtualizare pentru utilizatorii Windows şi Linux: îmbunătăţeşte semnificativ performanţele vizitatorului OS prin virtualizarea suportului built-in pe sisteme de operare cum ar fi Oracle Linux 7 şi Microsoft Windows 7.
  • Îmbunătăţirea utilizării CPU: expunerea unui set mai larg de instrucţiuni CPU către sistemul de operare guest, permiţând aplicaţiilor să foloseasca cele mai recente seturi de instrucţiuni hardware pentru o performanţă maximă.
  • Suport pentru dispozitive USB 3.0: sistemele de operare guest pot recunoaşte în mod direct dispozitivele USB 3.0 şi le pot opera direct. Sistemul de configurare guest poate fi configurat pentru a sprijini USB 1.1, 2.0, 3.0.
  • Suportul Bi-Directional Drag and Drop pentru Windows: pe toate platformele gazdă, Windows, Linux şi Oracle Solaris oaspeţii beneficiază acum de “drag and drop” de conţinut între host şi guest. Caracteristica drag and drop permite transparenţa în copierea sau deschiderea de fişiere.
  • Disk Image Encryption: Datele pot fi criptate pe hard disk în imagini virtuale în mod transparent în timpul rulării, folosind algoritmul AES la standard industrial, cu chei de criptare a datelor de până la 256 de biţi. Aceasta ajută la asigurarea securităţii şi criptării datelor în orice moment, chiar dacă VM nu este folosit pe aparatura unui utilizator sau pe un server, sau este activ şi în uz.

10 iulie 2015 – Redwood Shores, California – Oracle

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: