OPPO Reno 10 5G cu durata de viata interesanta a bateriei si o camera teleobiectiv de top – review

Calitatea camerei unui telefon conteaza si atunci Reno 10 5G merita o privire. Imbina o tehnologie excelenta a camerei cu un ecran luminos si colorat pentru a crea un telefon cu un raport calitate-pret excelent. In topul caracteristicilor pe care pasionatii de tehnologie din Romania le apreciaza cel mai mult la OPPO Reno10 se enumara ecranul AMOLED de 6,7 inci cu rata rapida de refresh de 120Hz si incarcarea ultra rapida SuperVOOC de 67W. Camera de 32 MP telephoto si tehnologia Portrait Mode, care permite surprinderea de portrete naturale, iar 17 durata lunga de viata a bateriei, posibila si datorita tehnologiei Battery Health Engine sunt atuuri pe care orice utilizator si le-ar dori.

Este un telefon cu aspect frumos, cu partile argintii si un spate albastru care se completeaza bine. Nu e prea gros, nici prea mare. Constructia solida si bine sigilata te face sa te intrebi de ce nu vine cu un rating oficial de IP6, dar aceasta certificare costa suplimentar. 

Telefonul are un cadru din plastic cu un finisaj metalic lucios si un spate din sticla colorata pentru a-i conferi un aspect si o senzatie eleganta. Modelul Ice Blue prezinta un albastru stralucitor, care se schimba in lumina, sau puteti opta pentru gri argintiu mai subtil. Sticla mata din spate arata si se simte mult mai premium decat ar sugera pretul si, mai bine, ascunde efectiv petele de amprenta. Alte protectii sunt mai putin impresionante, telefonul fiind doar IPX4 pentru rezistenta minima la stropire. Butonul de pornire se afla in partea dreapta, aproape de centrul receptorului, cu butoanele de volum deasupra, pentru a reduce riscul ca acesta sa se supraechilibraze in mana cand intindeti mana spre butoane. Un compromis pentru dimensiune este ca cititorul de amprenta de pe ecran este putin micsorat pentru a fi accesat confortabil cu degetul mare. Este realizabil, dar s-ar putea sa va fie mai usor sa deblocati receptorul cu degetul mare sau cu degetul aratator pe cealalta mana. Reno 10 este destul de usor, fara mufa de casti de 3,5 mm sau slot microSD. Marginea dreapta adaposteste tastele de alimentare si de volum, in partea de jos se afla portul USB-C, tava SIM si unul dintre difuzoarele stereo, iar difuzorul opus poate fi gasit in partea de sus. Deblocarea faciala si a amprentei sunt prezente si fiecare functioneaza suficient de eficient; camera selfie m-a recunoscut cu si fara ochelari, iar cititorul de amprente de sub afisaj mi-a scanat corect degetul mare din diferite unghiuri.

Ecranul este cu 0,3 inci mai mare decat cel al lui Reno 8, dar doar o crestere marginala a rezolutiei (2.412 x 1.080 fata de 2.400 x 1.080) inseamna ca densitatea totala a pixelilor scade usor la aproximativ 394ppi. Chiar si asa, afisajul este frumos si clar, cu rata de reimprospatare de 120 Hz, care face ca derularea si schimbarea intre aplicatii sa se simta fluide si eficiente. Luminozitatea maxima a fost inregistrata la 467 cd/m 2 , dar apasarea automata a reglajului si luminarea unei faclii pe senzorul de lumina ambientala a impins aceasta limita pana la un vârf solid de 760 cd/m 2 . Exista doua moduri de culoare din care puteti alege, Natural si Vivid, primul producand cele mai precise nuante, iar cel de-al doilea oferind culori mai saturate. Pe Natural, am masurat o acoperire impresionanta de 100% a gamei sRGB, cu un volum total de 110%. Scorul mediu de variatie a culorilor Delta E a revenit la doar 1,28. In cele din urma, avand in vedere ca acesta este un panou AMOLED, contrastul este cat se poate de aproape de perfect.

Dimensity 7050 din interiorul lui Reno10 are doua nuclee CPU ARM Cortex-A78, tactate la pana la 2,6 GHz si alte sase Cortex-A55, care functioneaza la pana la 2,0 GHz. Acestea sunt asociate cu 8 GB de RAM si 128 GB sau 256 GB de stocare extensibila UFS 2.2. Pe partea GPU, exista un Mali-G68 MC4. Din nou, nu este nimic spectaculos, dar suficient pentru jocurile ocazionale.

Sa incepem lucrurile cu cateva teste CPU si GeekBench. De aateptat, Dimensity 7050 functioneaza aproape de Dimensity 1080 la sarcini CPU. 7050 din interiorul lui Reno10 functioneaza, de asemenea, bine in conformitate cu alte cipuri 7050 din telefoanele concurente. Cu siguranta puteti obtine dispozitive cu performante mai bune in acest interval de pret. Mai jos testele sitetice AnTuTu, Aida 64, CPU-Z, 3DMark, PCMark, GeekBench, Devinfo, GFX.

Oppo Reno 10 5G ruleaza Android 13, personalizat cu propria interfata ColorOS a lui Oppo. ColorOS adauga o serie de modificari, un meniu de setari rapide reconfigurat si optiuni suplimentare pe afisajul mereu activ. Oppo spune ca telefonul va primi trei actualizari ale sistemului de operare Android si patru ani de corectii de securitate. ColorOS are un aspect elegant, dar, la fel ca toate interfetele de utilizator se poate simti putin umflat si intruziv daca sunteti obisnuit sa stocati Android Vanilla favorizat de alti producatori de telefoane. Sub carcasa, Reno 10 5G are cipul mediaTek Dimensity 7050 octa-core, insotit de 256 GB spatiu de stocare si 8 GB RAM. Puteti adauga inca 8G de memorie RAM virtuala datorita tehnologiei de extindere a memoriei Oppo, care va permite sa convertiti temporar o parte din spatiul de stocare de la bord în RAM. Telefonul are difuzoare stereo, dar audiofilii ar putea fi mai impresionati de gama mare de suport pentru codec Bluetooth, inclusiv AAC, aptx, aptx-HD, LDAC si LHDC. Aplicatiile multimedia, cum ar fi Fotografii, Muzica si Videoclipuri, sunt toate oferite de ColorOS. Exista, de asemenea, un Manager de fisiere reinnoit si o aplicatie Manager de telefon pentru a tine evidenta bateriei, stocarii, permisiunilor aplicatiei si altele. Aplicatia IR Remote este, de asemenea, disponibila, astfel incat sa puteti folosi blasterul IR imediat din cutie.

Reno 10 5G are o baterie generoasa de 5000 mAh care ar trebui sa poata functiona cu usurinta mai mult de 24 de ore inainte de reincarcare, daca nu o impingeti prea tare. Cand trebuie sa reincarcati, poate profita de incarcarea cu fir SUPERVOOC de 67 de wati, folosind incarcatorul voluminos de CA furnizat, care dureaza aproximativ 47 de minute pentru a ajunge la incarcare de 100%. Nu exista suport pentru incarcarea wireless, ceea ce este putin surprinzator, dar este un compromis pe care oamenii ar putea fi pregatiti sa il faca pentru a obtine alte imbunatatiri, cum ar fi camera.

Teleobiectivul este cu siguranta vedeta suitei de camere, dar sunt multe de placut si la obiectivul principal. Este un senzor de 64MP (f/1.7), dar, ca standard, face fotografii de 16MP, grupand patru pixeli intr-unul singur. Chiar si fara a trece la modul de rezolutie completa, imaginile sunt bogate in detalii, cu multa definitie in zonele umbrite de sub promenada din imagini. Chiar si atunci cand lumina scade, camera principala ofera o imagine puternica. Luminozitatea artificiala este colorata uniform si relativ lipsita de zgomot, iar sursele de lumina stralucitoare sunt temperate eficient, tinand la distanta efectele extravagante ale lentilelor. Teleobiectivul de 32 MP (f/2) este desemnat ca mod portret in aplicatia pentru camera si, din motive intemeiate – portretele realizate cu zoom-ul optic de 2x au o adancime grozava de camp si tonuri de piele produse in mod natural – dar sunt bune pentru mai multe decat doar oameni. Acest pod era pregatit pentru prim-plan, iar camera a surprins un nivel excelent de detaliu producand in acelasi timp culori puternice in graffiti. Obiectivul final din spate este mai putin remarcabil decat colegii sai, dar senzorul de 8MP (f/2.2) inca functioneaza suficient de bine. Cand fotografiati spre soare, cerul este complet spalat si luminile sunt putin peste varf, dar daca trebuie neaparat sa largiti unghiul, acest obiectiv isi face treaba. Videoclipul poate filma in 1080p pana la 60fps sau 4K la 30fps si, inca o data, este destul de decent. Modificarile de expunere sunt compensate suficient de rapid si, desi stabilizarea este doar electronica, nu exista tremuraturi excesive care distrag atentia in filmare

Oppo Reno10 are o baterie destul de mare de 5.000 mAh la bord. Este o capacitate destul de impresionanta, avand in vedere profilul de 8 mm al lui Reno10. Telefonul ruleaza pe un chipset MediaTek Dimensity 7050 de 6 nm. Din punct de vedere tehnic, este un chipset foarte nou, dar de fapt, 7050 este doar un Rebranded Dimensity 1080. Acesta din urma are o reputatie destul de decenta pentru eficienta bateriei, iar Dimensity 7050 nu dezamageste nici in acest sens. Reno10 a obtinut un rating total de rezistenta de 116 ore. Reno10 s-a descurcat grozav atat in ​​testul standby, cat si in testul video, dar nu s-a descurcat la fel de bine in testul browserului web. Reno10 accepta incarcare rapida de pana la 67 W. Standardul sau principal de incarcare este SuperVOOC, desi telefonul accepta oficial si PD3.0 (9V/2A), evident la o rata de incarcare mai mica.

Oppo Reno10 vine intr-o cutie standard de carton gros din doua piese. Nu este deosebit de atragator, dar este destul de robust si are un suport intern din plastic pentru a tine telefonul pe loc. Nu prea sunt completi la capitolul accesorii. Nu primiti o husa sau altceva in plus, dar telefonul vine cel putin cu un cablu USB de tip A la Type-C si un incarcator SuperVOOC de 67W. Cablul nu este standard si are un pin suplimentar, asa ca ar trebui sa il urmariti daca doriti sa utilizati viteza de incarcare completa a lui Reno10.

Views: 87

Lasă un răspuns