OPPO lansează ColorOS 11 la nivel global. Personalizare fără precedent în primul val al lansării Android 11

OPPO, una din cele mai mari companii la nivel internațional din piața de tehnologie, a lansat astăzi ColorOS 11 prin intermediul unei conferințe de presă online. OPPO marchează un punct important in istorie, brandul fiind primul producător de sisteme de operare originale (OEM OSes) care oferă utilizatorilor cea mai recentă versiune Android 11. Datorită conceptului „Make Life Flow/ O viață cursivă”, ColorOS 11 păstrează caracteristicile îndrăgite oferite de Android, în timp ce completările special dezvoltate de OPPO ale interfeței îmbunătățesc experiența utilizatorilor. Lansarea rapidă a ColorOS 11, care urmează după anunțul Google Android 11, este rezultatul unei strânse colaborări între cele două companii.

Personalizarea interfeței oferă mai multe posibilități de explorare

ColorOS 11 oferă un nivel fără precedent al customizării interfeței, prin intermediul căreia utilizatorii au posibilități nenumărate de explorare și își pot personaliza experiența. Astfel, utilizatorii își pot seta propriul mod Always on Display, wallpapers, fonturi, iconițe sau tonuri de apel. De asemenea, cea mai recentă versiune completează stocul modului de noapte oferit de Android datorită celor trei scheme de culori și niveluri de contrast. În același timp, OPPO Relax 2.0 permite utilizatorilor să își creeze propriul mix white noise/de sunete relaxante și oferă o colecție amplă și imersivă de sunete din orașele din întreaga lume.

„Atenția versiunii ColorOS 11 pentru customizarea interfeței se bazează pe dorința utilizatorilor de a avea parte de o experiență unică”, a declarat Lynn Ni, Design Project Lead al OPPO ColorOS. „Echipa ColorOS a ținut cont de feedback-ul utilizatorilor cu privire la o mai mare personalizare a interfeței, care să cuprindă o gamă largă de caracteristici.  Astfel, le oferim acestora un spațiu vast în care să își valorifice creativitatea și să își exerseze controlul asupra propriului smartphone.”

Eficiență îmbunătățită

ColorOS 11 este echipat cu o serie de caracteristici robuste care imbunătățesc atât eficiența de lucru, cât și cea a vieții. Printre acestea se numără funcția traducere instantanee prin apăsarea ecranului cu 3 degete, disponibilă prin Google Lens, prima funcție creată de OPPO și Google. Aceasta surpinde și traduce texte cu ajutorul unui singur screenshot realizat folosind trei degete.

Flexdrop, o altă funcție nouă, oferă o soluție simplă și intuitivă pentru multi-tasking. Utilizatorii pot astfel să urmărească un videoclip și să scrie un mesaj în același timp, lucru extrem de util pentru gameri și pasionații de conținut video. De asemenea, utilizatorii pot controla și comuta între diferite dispozitive inteligente pentru acasă prin intermediul noului meniu Device Control, fără a fi nevoiți să își instaleze aplicații suplimentare.

Pentru a eficientiza nivelul disponibil al bateriei, noul mod Super Power Saving oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și alege șase aplicații care să ruleze atunci când nivelul bateriei este scăzut. În același timp, Battery Guard previne daunele cauzate de încărcarea prelungită la o tensiune instabilă prin învățarea obiceiurilor utilizatorului. Pe timpul nopții, încărcarea este oprită atunci când ajunge la 80% și este reluată înainte ca utilizatorul să se trezească.

„Make Life Flow/O viață cursivă” – funcționalitate fără defecte

Deși rata de împrospătare a imaginii din ce în ce mai rapidă reprezintă un avans al industriei, ca rezultat, smartphone-urile se confruntă deseori cu probleme de lag. Pentru a combate acest lucru, ColorOS 11 a introdus funcția UI First 2.0, care combină motorul de reducere a lag-urilor dezvoltat de OPPO și Quantum Animation. Aceasta mărește utilizarea memoriei RAM cu 45%, îmbunătățind rata de răspuns cu 32% și frame rate-ul/rata de cadre cu 17%.

AI App Preloading învață obiceiurile utilizatorului pentru a preîncărca cele mai utilizate aplicații, minimizând astfel timpul de așteptare. De asemenea, SuperTouch identifică scenariile de utilizare și optimizează viteza timpului de reacție în mod corespunzător, îmbunătățind totodată cursivitatea sistemului.

Atenție sporită față de securitatea și confidențialitatea datelor

ColorOS 11 încorporează cele mai noi opțiuni de stoc ale versiunii Android 11 și creează în același timp o serie de caracteristici suplimentare de protecție a confidențialității și securitate a datelor. Private System dublează aplicațiile și datele, creând o copie independentă a informației originale, care poate fi accesată doar prin intermediul unei scanări a amprentei sau a unei parole suplimentare.

Noul shortcut către App Lock permite utilizatorilor să își blocheze aplicațiile cu ajutorul unei parole, a unei amprente sau recunoașterii faciale. De asemenea, sistemul de permisiuni a fost îmbunătățit prin permisiunile temporare, care resetează accesul la cameră, microfon și locație atunci când aplicația este închisă. În același timp, funcția de auto-reset restabilește setările implicite de permisiune ale unei aplicații, atunci când aceasta nu a mai fost folosită un timp îndelungat. Pentru a preveni accesul unor aplicații malițioase la datele altor aplicații, spațiul de stocare limitat restricționează accesul aplicațiilor la datele telefonului, solicitând permisiunea utilizatorului.

Cea mai rapidă și amplă lansare din istoria ColorOS

Lansarea actuală a versiunii beta ColorOS 11 invită utilizatorii cu experiență în tehnologie să exploreze noile funcții si să ofere un feedback, versiunea oficială urmând să fie lansată în săptămânile următoare.

ColorOS 11 va fi lansat folosind abordarea batch-by-batch, începând cu seriile Find X2 și Reno3. Lansarea completă va cuprindemodele de smartphone-uri din seriileFind, Reno și A.

14 septembrie 2020, București – OPPO

Hits: 1

%d blogeri au apreciat: