OnePlus Nord CE 5G – review
GADGETARUL ROMAN s-a aflat in posesia unui terminal foarte corect ca raport calitate/pret, (atat ca functionalitate cat si ca design), timp de cateva luni pentru a putea sa ofere o concluzie cat mai apropiata de impresiile de utilizare reale, de fiecare zi.
Si asa cum stiti la lansare, odata cu primirea kitului de presa a pornit cu un review video pe contul sau de YouTube, urmand si testele de utilizare care fac deliciul oricarui tester de produse.
Cat este de midrange killer OnePlus Nord CE 5G? Acesta este construit pe baza elementelor esentiale ale experientei Nord si ofera feature-uri performante la un pret redus – totul intr-un design nou. Nord CE nu este un succesor al originalului Nord, ci mai degraba o versiune redusa a acestuia din urma, de unde si numele CE, care inseamna „Core Edition”. Telefonul pastreaza cateva dintre specificatiile de baza pe care le-a adus originalul Nord, inclusiv designul, care este aproape indistinct de primul Nord. Nord CE dispune de cele mai bune caracteristici hardware din segment, precum un sistem triplu de camere versatil de 64 MP, un ecran AMOLED fluid de 90Hz, un procesor puternic Snapdragon 750G 5G si tehnologia de incarcare Warp Charge 30T Plus imbunatatita. Acestea sunt combinate cu sistemul de operare OxygenOS 11 rapid si fluid. OnePlus Nord CE 5G are o baterie mare de 4.500 mAh, insa cu tehnologia imbunatatita de incarcare Warp Charge 30T Plus, bateria se incarca la aceeasi viteza ca Nord-ul original, de la 0 pana la 70% in doar o jumatate de ora. La fel ca toate dispozitivele OnePlus, Nord CE limiteaza timpul petrecut de baterie la 100%, pentru a mentine sanatatea acesteia in timp ce se incarca peste noapte.
Despre caracteristicile lui OnePlus Nord CE 5G (EB2103) ati reusit sa aflati cate ceva in videoul publicat:
Corp: 159,2×73,5×7,9mm, 170g; Fata din sticla, cadru din plastic, spate din plastic.
Afisaj: 6.43 „fluid AMOLED, 90Hz, rezolutie 1080x2400px, raport de aspect 20: 9, 410ppi.
Chipset: Qualcomm SM7225 Snapdragon 750G 5G (8 nm): Octa-core (2×2,2 GHz Kryo 570 & 6×1,8 GHz Kryo 570); Adreno 619.
Memorie: 256GB, 12GB RAM; UFS 2.1.
Sistem de operare / software: Android 11, OxygenOS 11.
Camera din spate: principala: 64 MP, f / 1,8, 26mm, 0,7µm, PDAF; unghi ultra larg: 8 MP, f / 2.3, 119˚; adancime: 2 MP, f / 2.4.
Camera frontala: 16 MP, f / 2.5, (lată), 1 / 3.0 „, 1.0µm.
Captura video: camera din spate: 4K @ 30fps, 1080p @ 30/60 / 120fps, giroscop; Camera frontala: 1080p @ 30 / 60fps.
Baterie: 4500mAh; incarcare rapida 30W, 70% in 30 de minute.
Diverse: Cititor de amprente (sub afisaj, optic); NFC; mufa de 3,5 mm.
Terminalul vine intr-o cutie de vanzare destul de standard, care contine manualele obisnuite de utilizare, un incarcator de 30W, un cablu USB-A la USB-C si o carcasa transparenta.
In ceea ce priveste designul, OnePlus Nord CE 5G este foarte asemanator cu OnePlus Nord de 6,44 inci si 184 grame. Core Edition este putin mai mic la 6,43 inci si apartine specimenelor deosebit de usoare ale acestui factor de forma la 170 grame. Sasiul sau subtire de 7,9 milimetri il face, de asemenea, cel mai subtire smartphone OnePlus. Cu toate acestea, nu are o certificare IP. Asa cum stiti de la alte modele, ma impresioneaza existenta pe husa a unui dop ce acopera conectorul USB C atat timp cat ar putea exista contact cu praful si apa, protejand intr-un anumit mod util. Nu este rau deloc.
Constructia usoara este posibila prin renuntarea la metal si sticla. Chiar daca nu il vedeti in exteriorul OnePlus Nord CE 5G, carcasa acestuia este din plastic. Cu toate acestea, omiterea materialelor „impresionante” nu este un dezavantaj deoarece sasiul este de inalta calitate si stabil. Mai mult, OnePlus se simte bine in mana datorita capacului sau din spate mat si este in mare parte imun la amprente.
OnePlus ofera smartphone-ul sau de gama medie in albastru (Blue Void), negru (Charcoal Ink) si argintiu (Silver Ray). Lumina este reflectata usor diferit pe capacul din spate, in functie de unghiul de vizualizare, ceea ce face ca albastrul sa devina violet la marginile lungi ale dispozitivului nostru de testare albastru, de exemplu. Acest aspect arata sic si contribuie la aspectul general bun.
Un display plat, cu colturi rotunjite si camera frontala decupata in coltul din stanga sus, butoanele fiind pozitionate clasic, butonul Power on/off/standby este pozitionat pe latura din dreapta, in timp ce butoanele Volum +/- sunt dispuse pe partea stanga. Tot aici gasim si tavita SIM-urilor, in timp ce latura superioara adaposteste doar microfonul secundar. Luminozitatea atinge varfurile de aproximativ 400cd / m², ceea ce este important, daca nu chiar exceptional. Raportul de contrast este perfect, asa cum v-ati astepta de la un afisaj AMOLED, cu niveluri de negru cerneala si luminozitati superbe si vii. Echipat cu un difuzor principal pentru convorbiri, pozitionat deasupra ecranului, in timp difuzorul secundar este pozitionat pe latura inferioara, impreuna cu conectorul USB-C, microfonul secundar si jack-ul audio. Sa nu ne asteptam la sunet Stereo pe speakere pentru ca nu-l vom reintalni decat pe casti, desi se paote spune ca se aude foarte bine si asa, iar calitatea video este indiscutabil una foarte buna. Avem si un terminal de multimedia, atractiv.
Dupa cum arata deja numele smartphone-ului OnePlus, un modul 5G face parte din echipamentul sau in afara de NFC si Bluetooth 5.1. Aceasta ofera o acoperire de frecventa solida cu un total de 12 benzi. Pentru conexiunile 4G, sunt disponibile 19 benzi. Rata de radiatie de 0,99 W / kg (SAR pentru cap) si 1,28 W / g (SAR pentru corp) nu este nici deosebit de ridicata si nici scazuta. In retelele WLAN, OnePlus comunica cu viteza WiFi-5 activata. Ratele de transfer ale datelor sunt stabile. OnePlus Nord CE 5G isi determina locatia utilizand serviciile de navigatie prin satelit GPS (L1, L5), GLONASS (L1), Galileo (E1, E5a) si BeiDou (B1, B2a). functioneaza la o precizie de 3 metri.
OnePlus Nord CE 5G ofera o calitate vocala buna. Vocile sunt clare si usor de inteles prin intermediul castii interne, precum si in modul hands-free. Cu toate acestea, uneori trebuie sa vorbiti putin mai tare atunci cand difuzorul este activat, astfel incat comunicarea sa functioneze. Sunt acceptate VoLTE si VoWiFi.
Datorita ecranului sau de 90 Hz si a procesorului Snapdragon 750G, OnePlus Nord CE 5G poate fi operat foarte rapid in utilizarea de zi cu zi. In acelasi timp, panoul AMOLED este foarte receptiv si implementeaza intrarile practic fara intarziere. Butoanele fizice au un punct de presiune clar si lasa o impresie de inalta calitate.
Senzorul de amprenta de sub afisaj isi face treaba bine si a deblocat in mod fiabil smartphone-ul in timpul testelor. Cei care prefera sa utilizeze recunoasterea faciala pot face si acest lucru. Aceasta metoda de autentificare biometrica functioneaza bine la lumina zilei, dar isi atinge limitele in intuneric. In acest caz, OnePlus poate lumina automat ecranul la conectare, ceea ce imbunatateste semnificativ rata de recunoastere in lumina ambianta slaba.
OnePlus Nord CE 5G se bazeaza pe SoC Snapdragon 750G cu opt nuclee si este acceptat pana la 12 GB RAM LPDDR4X. Alternativ, smartphone-ul este disponibil cu 6 si 8 GB RAM. Indiferent de configuratia memoriei, accelerarea grafica este gestionata de Adreno 619. Cu Snapdragon 750G, OnePlus Nord CE 5G se afla intre OnePlus Nord (Snapdragon 765G) si OnePlus Nord N10 5G (Snapdragon 690), prin care trio-ul arata o performanta destul de similara. OnePlus Nord CE 5G se bazeaza pe stocarea rapida UFS 2.1, care obtine un scor mare de date. Performanta OnePlus este buna cu Adreno 619, o unitate grafica de nivel mediu care ruleaza jocurile curente fara probleme in cea mai mare parte. Cu toate acestea, ar putea fi necesar sa reduceti putin nivelul de detaliu in jocurile solicitante pentru a evita balbaielile.
Un alt domeniu in care s-ar parea ca OnePlus a redus este gama de camere. In loc de patru camere din spate, avem trei aici: o camera principala de 64MP (f / 1.8), o camera ultra-larga de 8MP (f / 2.3) cu un camp vizual de 119 grade si o camera mono de 2MP pentru a va ajuta imagini alb-negru. Ii lipseste camera macro a modelului Nord original, nu are OIS, iar camera frontala este la jumatate din rezolutie, desi as sustine ca oferta de 16MP oferita aici este suficienta.
Deci, cum functioneaza? De fapt, este perfect decent, iar in testele se mentin in principal, in special in conditii de iluminare bune. Camera principala capteaza imagini detaliate si ambalate in culori, care arata excelent, iar avand la indemana camera ultra-larga este utila pentru a face fotografii de grupuri mari de oameni din apropiere sau peisaje. Cel putin modul de inregistrare video OnePlus Nord CE este decent, utilizand EIS (stabilizare electronica a imaginii) pentru a captura imagini 4K stabile la 30 fps. In general, camerele sunt ceea ce va asteptati la acest pret: nu exceptionale, dar perfect acceptabile.
OnePlus Nord CE 5G este foarte restrans in ceea ce priveste consumul de energie. Cu o medie de 1,32 wati in regim de ralanti si 3,82 wati sub sarcina. Bateria de 4500 mAh poate fi încărcata rapid prin sursa de alimentare inclusa de 30 de wati (5V / 6A). In test, dureaza doar 22 de minute pana cand bateria descarcata anterior ajunge la 50% si exact o ora si un minut pana cand ajunge la 100%. OnePlus nu accepta incarcarea fara fir. Smartphone-ul OnePlus realizeaza durate de rulare peste medie datorita consumului redus de energie, desi bateria sa mAh nu este unul dintre cei mai mari furnizori de energie cu 4500 mAh. OnePlus Nord CE 5G dureaza mai mult de 15 ore in timpul navigarii pe web simulate si chiar mai mult de 20 de ore sn timpul redarii video continue. Am determinat orele cu un afisaj activat de 90 Hz. Chiar si rezultate mai bune ar trebui sa fie posibile, cu o rata de reimprospatare setata la 60 Hz.
OnePlus Nord CE 5G este un smartphone mid-range bun si ieftin, cu un design sic si caracteristici solide.
OnePlus de 6,43 inci obtine scoruri cu un panou AMOLED receptiv cu 90 Hz, un modul 5G si NFC, până la 12 GB RAM, 256 GB spatiu de stocare si o camera de 64 MP care, de asemenea, face fotografii decente la lumina zilei. Operatiunea de economisire a energiei asigura o durata lunga de functionare a bateriei si o incarcare completa dureaza doar 1 ora. Datorita Snapdragon 750G, performanta sistemului este de asemenea corecta.
Daca sunteti in cautarea unui smartphone de nivel mediu cu functii de lux, nu puteti gresi cu OnePlus. Doar cateva compromisuri trebuie facute. Cu toate acestea, lipsa unui slot microSD, viteza medie Wi-Fi si luminozitatea maxima a panoului AMOLED sunt limitari certe.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.