Olympus PEN-F, mirrorless Micro Four Thirds, disponibil la F64

F64,  a prezentat noul model mirrorless Olympus PEN. Acesta este o cameră foto performantă, cu un design retro și elegant, fiind construit cu materiale şi finisaje de cea mai înaltă calitate. Noul mirrorless ar putea fi descris cel mai bine astfel: pasiune pentru stil într-un pachet cu eleganţă fără precedent.

Olympus 2

Creatorii Olympus PEN-F au regândit toate elementele, de la calitatea senzorului la nivelul ridicat al finisajelor, acestea sporind la rândul lor ergonomia cu care compania și-a obișnuit utilizatorii. Cu senzor Micro Four Thirds Live MOS de 20 de megapixeli și stabilizare optică pe cinci axe, Olympus PEN-F oferă performanţele optice excepţionale într-un pachet care încape, la propriu, în palmă. Se poate spune, totodată, că Olympus PEN-F este un produs de colecţie și o unealtă fotografică dezirabilă de către toți iubitorii acestei arte și tehnologiei ca întreg.

F64 a prezentat Olympus PEN-F într-un eveniment special susținut în sala expozițională din Bulevardul Unirii nr. 45, unde fotograful Cristian Crisbășan a vorbit despre capabilitățile tehnice și experiența sa cu această cameră foto.

Cristian Crisbăşan a absolvit Școala de Televiziune BBC în 1994, iar în 2007 a fost inclus în Antologia Taschen „The New Erotic Photography“, în care sunt reuniți cei mai buni 82 de fotografi contemporani de nud. Povestea fotografului în lumea mirrorless a pornit odată cu primul mirrorless Olympus, iar acum a ajuns la cel mai elegant și performant model.

Olympus 1

„Cea mai bună cameră este aceea care servește pe deplin scopul pe care vrei să îl atingi. Unealta potrivită este aceea care îți oferă cea mai mare libertate de a-ți exprima viziunea personală asupra lumii, iar apariția tehnologiei «mirrorless», pe care am descoperit-o în primul Olympus PEN digital, adică EP­1, a fost ca o gură de aer pentru mine. În vara lui 2009 l-­am achiziționat și, după doar câteva luni, am făcut o expoziție întreagă cu imaginile produse cu acel PEN­. Cadre din aceasta au fost incluse într­-o antologie internațională de fotografie.

Olympus a continuat dezvoltarea gamei PEN și, recent, a lansat modelul PEN-­F, marcând un moment istoric, cred eu, în istoria brandului și a evoluției camerelor foto. Repetă astfel povestea de succes din anii ’60 a PEN­-urilor analogice, pe film, dar cu o arhitectură digitală potrivită acestor vremuri“, a declarat Cristian Crisbășan.

Olympus 3

Revenind la dotările tehnice ale Olympus PEN-F, vizorul electronic are o rezoluție excelentă de 2,36 milioane de pixeli, camera dispune de conectivitate wireless integrată pentru a transfera rapid imaginile pe smartphone sau laptop, iar fotografierea în rafală se poate face cu o cadență de până la 10 cadre pe secundă. De asemenea, sensibilitatea ISO este într-un interval extins de la 80 până la 25.600, oferind acel plus de luminozitate necesar și în cele mai dificile situații. În plus, cântărind doar 427 de grame, Olympus PEN-F e camera foto pentru care nu mai pot fi găsite scuze ca să fie lăsat acasă.

București, 18 martie 2016 – F64

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: