O experienta completa cu monitorul AOC I2472PWHUT la review

Cum poate fi mai bine decat atunci cand ataci un monitor cu touchscreen performant atunci, cand faci editare de foto atingand ecranul exact acolo unde “te doare”…mai rau sau mai bine…e greu de spus. Dar inginerii de la AOC au speculat la maxim obisnuintele utilizatorilor de tablete iesind cu doua monitoare extrem de utile, de la care a ajuns in teste la mine AOC I2472PWHUT, despre care am scris deja doua articole aici si aici.

Monitorul primit de mine FullHD cu diagonala de 23.6″ (59.9 cm) s-a dovedit de mare ajutor pentru ca eu sunt deja familiarizat cu SMART-urile ce au preinstalat Windows 8 si practic mi s-a parut o bagatela sa operez pe un ecran cu muuult mai mare dar si cu mai multa precizie.

De cand l-am primit si i-am realizat unboxingul mi-am dat seama ca am de-a face cu un monitor extrem de robust, privind nu numai prin prisma greutatii cat a calitatii materialelor ce mi-au dat o siguranta a utilizarii, chiar daca prin natura functionarii acesta are grade mari ale unghiurilor de inclinare, ceea ce ii confera o ergonomie buna.

Mi-a placut si linia un pic retro dar sobra, office cu care am fost intampinat, pentru ca sigur aceasta este destinatia AOC I2472PWHUT. Rama de 2 inch din jurul ecranului face sa se simta frumos si este pe placul ochiului. Daca ai un astfel de monitor este clar ca trebuie sa ai si un birou ceva mai mare pentru a-l putea aduce in pozitie aproximativ orizontala unde poti avea un control destul de bun asupra multitouch-ului in 10 puncte, si o experienta recomandata, cam in stilul unei tablete, pentru ca, unghiurile de vizualizare IPS sunt foarte bune dar, si luminozitatea de 250 cd/m² la cei 1920 x 1080 pixeli nu te lasa prea mult sa gresesti. In timp ce un monitor obisnuit ar oferi libertate doar printr-un reglaj in inaltime.
Pe partea din spate a monitorului, veti gasi o pereche de porturi HDMI MHL-activat, audio-in si o mufa pentru casti, 2 porturi USB 2.0, un slot D-SUB. AOC a inclus, de asemenea, 3 porturi USB 3.0 pe partea dreapta a monitorului, care pot actiona ca o sursa de alimentare pentru a incarca dispozitivele electronice. Partea buna este ca nu aveti nevoie ca PC-ul sa fie pornit pentru a incarca dispozitivele ce intentionati a le incarca.
Pe ecran OSD-ul este accesibil printr-o serie de butoane sensibile la atingere situate la dreapta de jos a ecranului. Va iesi un meniu translucid unde puteti gasi cele mai multe dintre setarile disponibile pentru un monitor. Aceasta include, de asemenea, o caracteristica numita Overdrive, care stimuleaza un timp de raspuns de pixeli, Frame Bright care subliniaza sau lumineaza doar partea selectata a ecranului. AOC a facut o treaba excelenta cu I2472PWHUT cu privire la butoanele sensibile la atingere. Ele sunt super receptive si sunt bine situate.
Productia de culoare al I2472PWHUT este suficienta, in general, desi poate parea supraluminata, uneori, desi poate fi calibrata folosind setarile. Setarile ofera presetari, cum ar fi Standard, Internet, Jocuri etc. dar ele sunt utilizate la minim. O setare recomandata ar fi de luminozitate la 50, la 40 contrastul si temperatura de culoare la “Cool”.

Monitorul are o performanta a ecranului buna si ofera un timp de raspuns de 5 ms, care este in standard cu cele mai multe dintre panourile IPS. Nu este construit pentru sarcini specifice de performanta, cum ar fi jocuri de noroc, care ar necesita modificari rapide, monitorul va prezenta schimburi notabile de culoare in special pe fundaluri intunecate pentru ca monitorul se lupta pentru a schimba pixelii in timp. Exista, de asemenea un decalaj semnificativ de intrare si va fi foarte incomod pentru a juca jocuri bogate in grafica. Pentru a va putea lamuri va pot prezenta mai jos si cateva teste de culoare efectuate.

AOC a facut acest monitor special pentru scoli si institutii de dezvoltare, in cazul in care un ecran tactil poate oferi o experienta mai captivanta si creativitate mai buna decat un monitor obisnuit. Windows 8 este recomandat pentru compatibilitate maxima. Monitorul are in carcasa, de asemenea, difuzoare stereo de 2W, care sunt cam slabe sonor si lipsite de orice bas. Dar un sistem de boxe separat ar fi capabil să faca o auditie mai buna sau chiar si niste casti.

In concluzie AOC I2472PWHUT nu este intr-adevar cel mai ieftin monitor disponibil. Totusi, ce l-ar recomanda in continuare, este un monitor de birou si functiile touchscreen de mare ajutor in lucrul cu Windows 8.1 va face casa buna in utilizare.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: