O eră nouă pentru smartphone-urile Nokia

HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete, şi operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”, a prezentat, astăzi, o nouă generaţie de smartphone-uri Nokia. Întreaga gamă stabilește un nou standard de design, calitate şi experienţă a utilizatorului. Aşteptat cu mare interes, portofoliul global include trei produse: noul model Nokia 6, care furnizează performanţe şi entertainment de clasă în cadrul unui design premium şi extrem de robust; Nokia 5, un smartphone elegant, care se potriveşte perfect în palma utilizatorului; şi Nokia 3, care oferă un nivel de calitate fără precedent la un preţ accesibil. Toate smartphone-uriledin noua gamă Nokia se bazează pe sistemul Android™ Nougat şi oferă o experiență în utilizare pură, securizată şi actuală, şi toate dispozitivele vor dispune de Google Assistant. Totodată, în cadrul evenimentului, a fost marcată revenirea unui dispozitiv clasic modernizat – celebrul model Nokia 3310, renăscut cu accente moderne din punct de vedere al designului.

Nokia 3310 range

Familia de produse anunţate demonstrează convingerea că fiecare consumator ar trebui să aibă acces la produse de calitate premium nu doar acei care îşi pot permite dispozitive de top. Fiecare componentă tehnică a fost cu mare atenţie gândită şi integrată în designul final al dispozitivului pentru a aduce cele mai mari beneficii în viaţa cotidiană a utilizatorilor- prin combinarea unei filozofii de design axată pe îmbunătăţirea experienţei cu smartphone-ul la toate nivelurile. Noua gamă de produse este proiectată pentru o nouă generaţie de fani, continuând renumele Nokia legat de calitate, simplitate şi fiabilitate.

Datorită angajamentului de a furniza un mediu Android pur, utilizatorii se pot aştepta la o experienţă simplă, curată şi lipsită de probleme. Dispunând de cele mai noi servicii Google, ca şi de actualizări lunare de securitate, smartphone-urile Nokia vor fi în siguranţă şi permanent actualizate. Noile smartphone-uri Nokia dispun de Google Assistant, cea mai recentă inovație Google. Echipele noastre lucrează împreună pentru a se asigura că Google Assistant este integrat, permițând desfășurarea conversațiilor cu uşurință pe smartphone-urile Nokia.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie s-a anunţat că faimosul joc Snake îşi va croi şerpuind drumul înapoi către inimile oamenilor, printr-o nouă versiune disponibilă de jucat pe Messenger, parte a experienţei de entertainment asigurate de platforma Instant Games de la Facebook. Noul joc gratuit Snake este proiectat pentru a fi jucat cu grupuri de prieteni, fapt care va face jocul şi mai îndrăgit decât a fost în trecut.

Această prezentare necesită JavaScript.

Noua gamă de smartphone-uri Nokia bazate pe Android lansată, astăzi, în cadrul  Mobile World Congress include:

Nokia 6, la nivel global –combină producţia de calitate superioară şi designul distinct cu o soluţie audio inovatoare şi un ecran Full HD de 5,5″ impresionant de strălucitor şi de plin de culoare. Nokia 6 furnizează o experienţă smartphone cu adevărat premium. Corpul monobloc al dispozitivului este croit din blocuri compacte de aluminiu seria 6000. Amplificatorul audio inteligent cu difuzoare duale permite consumatorilor să asculte sunetele joase la un nivel mai profund, cu o claritate fără egal, în timp ce soluţia Dolby Atmos oferă o experienţă de entertainment care cucereşte. Disponibil în patru culori – Matte Black, Silver, Tempered Blue şi Copper – noul Nokia 6 se va vinde în magazine la un preţ mediu global de 229 euro.

Nokia 6 Arte Black Limited Edition –Vârful portofoliului Nokia 6 la nivel mondial este modelul Nokia 6 Arte Black Limited Edition. Acesta dispune de capacitate de stocare date de 64GB şi de 4GB de RAM și reuneşte cele mai bune caracteristici ale familiei Nokia 6, într-o carcasă negru metalizat surprinzător şi se va vinde la un preţ global mediu de 299 euro.

 –un smartphone zvelt şi elegant care se „cuibăreşte” în mâna utilizatorului. Nokia 5 a fost construit, cu precizie, din blocuri compacte de aluminiu seria 6000 pentru a se crea o carcasă perfectă care înconjoară ecranul laminat Corning Gorilla Glass IPS HD de 5,2 ţoli. Dotat cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 430 şi procesorul grafic Qualcomm Adreno 505, Nokia 5 dispune de integritate structurală robustă, atenţie la detalii şi calitatea unui dispozitiv de top pentru oricine. Disponibil în patru culori, Matte Black, Silver, Tempered Blue şi Copper, dispozitivul Nokia 5 va fi vândut la preţul mediu global de 189 euro.

Nokia 3 –un nou smartphone impresionant, proiectat pentru a furniza o experienţă deosebită şi o valoare fără precedent. Cu un cadru construit cu precizie dintr-o singură bucată de aluminiu, un ecran sculptat şi laminat Corning Gorilla Glass de 5 ţoli şi dispunând de camere foto perfect integrate, cu deschidere largă, de 8MP (frontală şi dorsală), Nokia 3 ascunde o experienţă smartphone de calitate cu adevărat premium în cadrul formei sale compacte şi elegante. Disponibil în patru culori distincte, Silver White, Matte Black, Tempered Blue and Copper White, dispozitivul Nokia 3 se va vinde la un preţ global mediu de 139 euro.

Au fost, de asemenea, anunţate astăzi următoarele noutăţi:

Nokia 3310 – un dispozitiv modern clasic renăscut. Subţire, uşor şi incredibil de durabil, Nokia 3310 reprezintă o variantă modernă a celui mai bine vândut telefon mobil din toate timpurile. Dotat cu o durată de convorbire incredibilă de 22 ore şi durată de viaţă a bateriei în mod stand-by de o lună de zile, Nokia 3310 revine în mare vogă prin prospeţime, culoare şi design modern. Telefonul este disponibil în patru culori distincte – Warm Red şi Yellow, ambele metalizate, şi Dark Blue şi Grey, ambele mătuite. Nokia 3310 se va vinde la preţul mediu global de 49 euro.

Accesorii – a fost lansat şi un portofoliu de accesorii Nokia care urmează aceeaşi filozofie a produselor vedetă. Însoţind perfect aceste smartphone-uri, portofoliul de Accesorii Nokia include o gamă de căşti, difuzoare portabile şi Bluetooth, încărcătoare de maşină, cutii şi protectoare de ecran.

Arto Nummela, CEO HMD Global, a declarat:

“Nokia a fost timp de zeci de ani una dintre cele mai emblematice şi cunoscute mărci de telefoane din lume. În scurtul răstimp de când HMD s-a lansat pe piaţă, primirea pozitivă de care am avut parte a fost copleşitoare; pare că toată lumea împărtăşeşte emoţia noastră legată de acest nou capitol din viaţa Nokia. Consumatorii de azi au mai mult discernământ şi mai multe pretenţii ca oricând. Pentru noi ei vor fi întotdeauna pe primul loc. Eforturile noastre de a aduce laolaltă producători, sisteme de operare şi parteneri tehnologici de clasă mondială au acum ca rezultat faptul că lansăm cu mândrie primul portofoliu global de smartphone-uri cu suflet Nokia în interior, furnizând cele mai bune experienţe pentru toată lumea.”

Florian Seiche, Preşedinte HMD Global, a spus:

“Parteneriatele strategice şi semnificative sunt esenţiale pentru succesul nostru, atât în termeni de produse, cât şi de producţie. La fel de dedicaţi suntem pentru construirea de parteneriate corecte la nivel de piaţă, astfel încât să putem ajunge şi să deservim toţi fanii noştri. Încurajarea, suportul şi emoţia resimţită de noi din partea operatorilor şi comercianţilor din întreaga lume au fost copleşitoare. Sentimentul de anticipare legat de prima noastră familie globală de smartphone-uri a fost extraordinar şi suntem încântaţi să oferim fanilor posibilitatea de a-şi marca interesul pentru noua gamă de produse la adresa nokia.com/phones.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global, a spus:

“Telefoanele Nokia generează emoţii reale; oamenii le cunosc pentru designul frumos şi măiestria cu care sunt confecţionate, precum şi pentru calitatea durabilă pe care te poţi baza. Noul nostru portofoliu combină aceste repere Nokia clasice cu cele mai bune performanţe Android şi un nou nivel de măiestrie al construcţiei. În cazul Nokia 3310, pur şi simplu nu am putut rezista. Am vrut să recompensăm fanii Nokia loiali şi să facem astfel o declaraţie prin care să arătăm că moştenirea bogată, inovaţia şi designul modern pot merge mână în mână. În mod fundamental este vorba de a ne asigura că prin întregul nostru portofoliu de produse livrăm această experienţă pură Nokia.

De asemenea, credem că oricine merită să aibă acces la calitate premium şi la atenţia pentru detalii care este, de obicei, rezervată doar modelelor de top. Prin noua noastră gamă de telefoane inteligente Nokia, vrem să democratizăm tehnologia şi să aducem astfel de experienţe oricui.”

Pekka Rantala, Chief Marketing Officer HMD Global, a spus:

“Consumatorii caută astăzi să aibă relaţii cu mărci de produse în care pot avea încredere. Marca Nokia are o istorie de peste 150 de ani, fapt care îi conferă o experienţă autentică, diferenţiatoare, pe care noi suntem mândri să o prezentăm unei noi generaţii de fani. Noul nostru protofoliu de smartphone-uri  Nokia bazate pe Android, împreună cu renaşterea celebrului model Nokia 3310, reprezintă o declaraţie reală legată de ambiţia şi dedicarea noastră pentru onorarea reperelor unei adevărate experienţe Nokia.”

Brad Rodriguez, preşedinte interimar Nokia Technologies, a spus:

“Ceea ce a creat HMD este remarcabil. Suntem emoţionaţi să vedem lansarea unei noi familii de smartphone-uri, construite pe baza standardelor pentru care Nokia este recunoscută. Credem că designul şi calitatea produselor vor atrage fanii Nokia din întreaga lume, iar renaşterea modelului Nokia 3310 ne va face pe toţi să şi zâmbim!”

Enrico Salvatori, SVP şi Preşedinte, Qualcomm EMEA, a spus:

“Suntem mulţumiţi că am colaborat cu HMD la noile smartphone-uri Nokia 6 şi Nokia 5, şi abia aşteptăm să lucrăm îndeaproape cu cei de acolo la alte dispozitive viitoare. Marca Nokia dispune de o moştenire bogată în termeni de tehnologie avansată legată de mobilitate şi vederea noilor smartphone-uri Nokia reprezintă o privelişte binevenită. Ambele dispozitive sunt alimentate de platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 430, care oferă un set bogat de caracteristici special pentru telefoane inteligente: soluţia LTE X6 integrată, tehnologia video de ultimă generaţie cu procesoare de semnal dual-Image şi grafica de generaţie următoare Qualcomm Adreno 505 GPU înseamnă că Snapdragon 430 suportă descărcări şi încărcări rapide, grafică deosebită şi fotografii, fără a consuma excesiv din durata de viaţă a bateriei.”

Noul portofoliu de smartphone-uri şi telefoane clasice Nokia este disponibil pentru vizualizare în cadrul Mobile World Congress. Disponibilitatea pe plan local a dispozitivelor va fi anunţată în trimestrul doi al acestui an. Pentru a testa întreaga gamă de telefoane Nokia, vizitaţi standul HMD din cadrul standului Nokia (Sala 3, standul 3A).

Barcelona, Spania – 26 februarie 2017 – HMD Global

Hits: 11

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: