O calatorie de-a lungul Dunarii

O calatorie de-a lungul Dunarii trebuie sa inceapa neaparat la Clisura Dunarii (sau Defileul Dunarii) care este cuprinsa intre Moldova Noua si Gura Vaii, partea cea mai pitoreasca constituind-o Orsova si “Cazanele Dunarii”, situate pe raza localitatilor Eselnita si Dubova. “Cazanele” sunt impartite – venind dinspre Orsova – in Cazanele Mici (pe raza Eselnitei), in mijlocul acestora deschizandu-se pitoreasca vale a Mraconiei, dominata de bustul sapat in stanca al regelui dac Decebal, si Cazanele Mari, dincolo de Golful Dubovei, dominate de inaltimile Ciucarului Mare.

Oriunde, pe teritoriul Clisurii, te poti opri sa admiri paradisul. Pe o parte, dealuri stancoase, cu parcurile si rezervatiile naturale, cu padurile seculare protejate cu soiuri de plante si pasari unice in lume. Iar pe cealalta, firul lenes al Dunarii. Iubitorii naturii vor fi incantati de copacii si arbustii rari, de coloniile de lastuni.

Dun

Clisura Dunarii (sarba Banatska Klisura, Банатска Клисура) este o regiune geografica situata de-a lungul malului nordic al Dunarii, in sudul Banatului. Regiunea este limitata de raul Nera la vest si de Cazanele Dunarii la est.

Cele mai mari asezari din Clisura Dunarii sunt municipiul Orsova si orasul Moldova Noua. Tot din Clisura Dunarii fac parte si comunele Socol, Pojejena, Coronini, Garnic, Sichevita, Berzasca din judetul Caras-Severin, precum si Svinita, Dubova, Eselnita, Ilovita si Breznita-Ocol din judetul Mehedinti.

Regiunea este locuita de romani si de sarbi, unele localitati avand o majoritate sarba. Acestia sunt majoritari in Socol, Pojejena si Svinita. Mai exista si o comunitate de cehi, mai ales in jurul localitatii Garnic, mai precis in localitasile Bigar si Eibenthal. Un numar important de germani putem intalni si in Orsova.

Istoric, regiunea a apartiunt frontierei militare banatene si era impartita in sectorul “vlahilor” (romani) si cel al ilirilor (sarbi).

Aceasta pagina cu atractii turistice iti poate asigura lesne o destintie superba pe malul Dunarii, acolo unde este mai superb.

Daca doresti cel mai bine ar fi sa parcurgi intreg canalul Dunarii si vei ramane cu amintiri de neuitat. Desigur iti va ajunge o singura zi de navigat insa este bine inainte de a ajunge la capatul calatoriei sa cauti din timp un loc de cazare.

Hotel Triumph Braila

Gaseste aici un hotel in Braila pentru a-ti usura cautarile. Hotel Triumf este un hotel clasificat la 3 stele, construit recent in anul 2003 si face parte dintre cele mai bune hoteluri brailene. Structura de cazare este alcatuita din : 51 camere double, 6 camere matrimoniale si 7 apartamente. Camerele sunt dotate cu : tv cablu, aer conditionat, telefon, minibar, baie proprie cu cada. Hotelul mai dispune de room service, telefon, sala fitness, pastrare obiecte de valoare, teras, parcare interioara supravegheata. In plus exista si o sala de conferinte cu 80 de locuri, dotata cu : aer conditionat, televizor, videproiector, video player, internet wireless.

 

 

Hits: 27

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: