NVIDIA lansează o platformă de microservicii bazată pe persoane digitale, deschizând calea pentru viitorul avatarurilor cu inteligență artificială generativă

NVIDIA a anunțat astăzi disponibilitatea generală a NVIDIA ACE, zonă dedicată microserviciilor pe bază de inteligență artificială generativă, cu scopul de a accelera următorul val de oameni digitali, precum și noi descoperiri în materie de inteligență artificială generativă care vor fi lansate în curând pe platformă. Companiile din domeniul relațiilor cu clienții, al jocurilor și al asistenței medicale sunt primele care vor adopta tehnologiile ACE pentru a simplifica crearea, animarea și operarea de persoane digitale realiste, atunci când vine vorba despre interacțiunea cu utilizatorii, telemedicină, gaming și divertisment.

 

Pachetul NVIDIA ACE dedicat tehnologiei pentru dezvoltarea persoanelor digitale pe bază de inteligență artificială generativă, disponibil acum la nivel general, include:

● NVIDIA Riva ASR, TTS și NMT – pentru recunoașterea automată a vorbirii, conversie text-to-speech și traducere

NVIDIA Nemotron LLM – pentru înțelegerea limbajului și pentru generarea de răspunsuri contextuale

● NVIDIA Audio2Face – pentru animații faciale realiste bazate pe surse audio

● NVIDIA Omniverse RTX – pentru piele și păr realiste și path-traced, în timp real

 

Printre noile tehnologii anunțate se numără:

● NVIDIA Audio2Gesture – pentru generarea de gesturi corporale pe bază de surse audio, disponibilă în curând

● NVIDIA Nemotron-3 4.5B – un nou model de limbaj mic (SLM) construit special pentru a reduce latența la inferența cu PC-uri AI RTX AI PC

 

„Persoanele digitale vor revoluționa industriile”, a declarat Jensen Huang, fondator și CEO NVIDIA. „Progresele în modelele de limbaj mari multimodale și în domeniul graficii neuronale – furnizate de NVIDIA ACE către ecosistemul nostru de dezvoltatori – ne aduc mai aproape de un viitor al computing-ului care are la bază intenții clare, în care interacțiunea cu computerele este la fel de naturală ca și interacțiunea cu oamenii.”

 

Persoanele digitale ajung pe 100 de milioane de PC-uri RTX AI

Până în prezent, NVIDIA a furnizat ACE ca microservicii NIM pentru ca dezvoltatorii să le utilizeze în centrele de date. Acum, NVIDIA construiește microservicii ACE PC NIM pentru implementare destinată întregii baze de utilizatori de de 100 de milioane de PC-uri și laptopuri RTX AI.

Printre acestea se numără NVIDIA Nemotron-3 4.5B, primul model mic de limbaj al companiei (SLM), care a fost construit special pentru a rula pe dispozitive cu niveluri similare de precizie și acuratețe precum modelele lingvistice mari (LLM) care rulează în cloud. Nemotron-3 4.5B SLM este acum disponibil în early access. Serviciile NVIDIA Audio2Face și NVIDIA Riva ASR on-device vor fi și ele disponibile curând în early access.

Noul kit de dezvoltare software NVIDIA AI Inference Manager simplifică procesul de implementare a ACE pe PC-uri. Acesta preconfigurează PC-ul cu modelele AI necesare, motoare și dependențe, implementând în același timp în mod fluid inferența AI între PC-uri și în cloud.

O versiune actualizată a demo-ului tehnic Covert Protocol, dezvoltată în colaborare cu Inworld AI, este prezentată în cadrul târgului COMPUTEX. Utilizând Audio2Face și Riva ASR – care rulează local pe PC-uri GeForce RTX – demonstrația le permite jucătorilor să interacționeze și să influențeze personaje digitale-umane non-playable (NPCs), printr-un limbaj conversațional, pentru a-și îndeplini misiunea.

 

Ecosistemul persoanelor digitale se extinde cu cele mai recente tehnologii ACE

Soluțiile ACE i-au impresionat deja pe dezvoltatorii care construiesc o varietate de aplicații de la companii precum Aww Inc., Dell Technologies, Gumption, Hippocratic AI, Inventec, OurPalm, Perfect World Games, Reallusion, ServiceNow, Soulbotix, SoulShell și UneeQ.

Aww Inc., o companie-pionier în domeniul dezvoltării de persoane virtuale, cu sediul în Japonia, a lansat prima sa celebritate virtuală, Imma, în 2018. De atunci, Imma a devenit imaginea unor importante branduri globale în peste 50 de țări. Acum, Aww Inc. intenționează să beneficieze de avantajele oferite de microserviciile ACE Audio2Face pentru realizarea de animații în timp real, permițând o comunicare extrem de interactivă cu utilizatorii săi.

 

Perfect World Games, companie dezvoltatoare și publisher de jocuri video, adoptă ACE în noul său demo tech ce surprinde subiectul sălbăticiei mitologice, numit Legends. Jucătorii pot interacționa cu un NPC AI complet interactiv, realist, multilingv, atât în engleză cât și în mandarină. Folosind NVIDIA Audio2Face NIM, răspunsurile audio ale personajului generează pe loc animații faciale realiste.

 

Inventec, o companie importantă din domeniul tehnologiei care investește masiv în AI, folosește NVIDIA Audio2Face NIM pentru a-și îmbunătăți asistentul de inteligență artificială în domeniul sănătății din cadrul platformei VRSTATE. Integrarea oferă o consultație virtuală mai interactivă și mai confortabilă. La COMPUTEX, Inventec prezintă un asistent AI care îi poate ajuta pe pacienți să acceseze informații despre sănătatea lor.

 

ServiceNow, platforma de inteligență artificială pentru transformarea afacerilor, a prezentat recent o implementare a ACE NIM într-o demonstrație a unui agent de servicii AI generativ dedicat experienței Now Assist Gen AI, evidențiind potențialul avatarurilor digitale de a îmbunătăți interacțiunile cu angajații și clienții în sectoare precum retail, turism și multe altele.

 

Dell Technologies a prezentat soluția sa de ultimă generație numită Dell Generative AI Solution for Digital Assistents (Soluția Dell pentru asistenți digitali pe bază de inteligență artificială generativă) la Dell Technologies World, luna trecută. Aceasta le permite afacerilor să valorifice asistenții digitali inteligenți care interacționează cu clienții prin intermediul unor conversații naturale, în diverse industrii precum retail, cea a sănătății sau a relațiilor cu clienții

 

NVIDIA celebrează startup-urile dedicate persoanelor digitale umane, la COMPUTEX 2024

Echipele artistice NVIDIA au folosit instrumente de inteligență artificială generativă bazate pe ACE, inclusiv Synthesia și Hour One, pentru a produce un „avatar digital Jensen” care a fost obținut în format video, prin utilizarea de text. Avatarul multilingv a surprins vocea și stilul unic al lui Huang, generate de tehnologia de vorbire și voce proprietară proprietară a ElevenLabs, pe bază de AI, atât în chineza mandarină, cât și engleză. NVIDIA a colaborat, de asemenea, cu Voicemod, un membru NVIDIA Inception specializat în tehnologia vocală AI, pentru a compune tema muzicală care a încheiat prezentarea lui Huang.

 

Microserviciile ACE NIM sunt acum disponibile

Microserviciile NVIDIA ACE NIM pentru implementări de servere, inclusiv Riva și Audio2Face sunt acum în producție, la care se adaugă software-ul NVIDIA AI Enterprise pentru ca dezvoltatorii să primească asistență de nivel enterprise. Înregistrați-vă pentru acces anticipat la microserviciile ACE NIM care rulează pe PC-uri RTX AI.

Views: 13

Lasă un răspuns