NVIDIA lansează la SIGGRAPH un nou update NVIDIA Omniverse, noi plăci grafice NVIDIA RTX A2000 pentru desktop, dar și driverul Studio pentru luna august

NVIDIA Omniverse se extinde și aduce suport Blender USD, plugin-ul 3D Adobe Substance, dar și extensia GANverse3D

Viitorul graficii 3D va fi prezentat la conferința virtuală SIGGRAPH 2021, acolo unde NVIDIA Studio a expus beneficii exclusive pe care tehnologiile NVIDIA RTX le aduc creatorilor și profesioniștilor care obișnuiesc să lucreze cu formate 3D.

Unul dintre ele este NVIDIA Omniverse, o lume virtuală imersivă interconectată unde artiștii pot să construiască scene digitale unice, modele 3D perfecte, să proiecteze clădiri excepționale și multe altele, bucurându-se de posibilități creative nesfârșite. Platforma Omniverse continuă să se extindă, adăugându-se astfel suportul Blender USD, un nou plugin Adobe Substance 3D și o nouă extensie GANverse 3D – special gândite pentru a face mai ușoară modelarea 3D cu ajutorul algoritmilor AI.

Omniverse este disponibilă acum în varianta open beta și poate fi accesată gratuit de utilizatorii NVIDIA RTX și de cei care lucrează pe plăci GeForce RTX. Odată cu lansarea noi plăci NVIDIA RTX A2000 , milioane de artiști 3D și creatori de conținut vor avea ocazia să exploreze capabiliățile platformei.

Cele mai recente update-uri creative, alături de Omniverse și de plăcile din seria RTX A2000, vor avea un nivel îmbunătățit de suport odată cu Driverul Studio NVIDIA din luna august, disponibil pentru descărcare chiar acum.

Omniverse extinde Metaverse 3D în SIGGRAPH

NVIDIA a anunțat că Blender, cea mai importantă aplicație open-source pentru animații 3D, va include suport pentru Universal Scene Description (USD) de la Pixar, odată cu lansarea Blender 3.0, permițându-le artiștilor să folosească aplicația alături de fluxurile de producție Omniverse.

Framework-ul de lucru open-source 3D le oferă partenerilor software și artiștilor multiple feluri de a extinde conexiunea Omniverse prin intermediul adopției USD, implementând un plugin sau extensia/aplicația Omniverse Connector.

Această prezentare necesită JavaScript.

NVIDIA a dezvăluit și o nouă ramură Blender alpha 3.0 USD care include USD avansat și suport pentru materiale și care va fi disponibilă în curând pentru utilizatorii Blender din întreaga lume.

În plus, NVIDIA și Adobe colaborează pentru realizarea unui nou plugin Substance 3D care va permite suport Substance Material în Omniverse.

Cu ajutorul acestui plugin, materialele realizate în Adobe Substance 3D sau importate din Substance 3D Asset Library pot fi ajustate direct în Omniverse. Artiștii 3D vor economisi timp prețios atunci când vor realiza schimbări în proiectele lor, pentru că nu vor mai fi nevoiți să exporte și să încarce din nou asset-urile din Substance 3D Designer și Substance 3D Sampler.

De asemenea, am lansat și o nouă extensie Omniverse, GANverse3D – Image2Car, care face modelarea 3D mai ușoară, cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta este prima dintr-o serie de extensii care vor compune Omniverse AI Toy Box.

GANverse3D a fost realizat pe baza unei rețele generative adversariale antrenată pe fotografii 2D, sintetizând perspectivele multiple a mii de obiecte pentru a proiecta forme 3D, texturile potrivite și structuri de segmentare. Acest proces ar putea transforma o singură fotografie a unei mașini într-un model 3D care se poate deplasa pe o scenă virtuală, completat de faruri realiste, de lumini de semnalizare și roți.

Extensia AI Toy Box le permite artiștilor cu mai puțină experiență să creeze cu ușurință scenele dorite, iar celor care au deja multe proiecte în spate să aducă îmbunătățirile pe care le doresc, prin faptul că pot folosi fluxuri de lucru multiple integrate în aplicație: https://www.youtube.com/watch?v=nUFRguNyefA&ab_channel=NVIDIAOmniverse (GANverse3D în acțiune, cu un flux de lucru Omniverse care rulează Omniverse Create, Reallusion Character Creator 3 și  Adobe Photoshop).

Pentru informații și mai detaliate referitoare la cele mai noi inovații 3D, inclusiv Omniverse, vizualizați aici clipul special NVIDIA de la SIGGRAPH.

Omniverse joacă un rol foarte important în multe proiecte creative, precum keynote-ul GTC cu CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang.

Vedeți felul în care o mică echipă de artiști a putut realiza un proiect în care granițele dintre randări și realitate au fost estompate: https://www.youtube.com/watch?v=f_Lv8BOjs4E

Artiști de top din întreaga lume folosesc NVIDIA RTX și Omniverse pentru a realiza lucrări excepționale și pentru a construi lumi incredibile. Puteți afla direct care este experiența lor cu aceste instrumente, în cadrul celei de-a doua ediții a NVIDIA RTX All Stars, un e-book gratuit care pune accentul pe poveștile profesioniștilor din industriile creative.

Mai multă putere RTX, mai multă libertate creativă 3D

NVIDIA RTX A2000 se alătură seriei RTX, drept cea mai puternică și mai compactă placă grafică dual-slot pentru creatorii 3D. Noua placă pentru desktop integrează tehnologiile inovatoare RTX din arhitectura NVIDIA Ampere, precum:

  • Nuclee RT de generația a doua pentru real time ray tracing și o performanță de 5 ori mai mare comparativ cu generația anterioară cu RTX ON.
  • Nuclee Tensor de generația a treia, pentru stimularea și accelerarea funcționalităților creative bazate pe inteligența artificială
  • 2x PCIe de generația a patra pentru accelerarea fluxurilor de date și până la 6GB memorie ECC, pentru randarea și exportarea fișierelor mari.

Sistemele bazate pe RTX A2000 vor fi disponibile începând din luna octombrie.

Pentru creatorii aflați mereu în mișcare, soluția poate fi reprezentată de laptopurile cu NVIDIA RTX A2000 – adică majoritatea laptopurilor Studio disponibile, precum Lenovo ThinkPad P17 Gen 2 — cel mai eficient laptop profesional cu placă RTX din punctul de vedere al consumului de energie, care aduce ray tracing și capabilități AI stațiilor de lucru ușoare și compacte.

Plăcile grafice NVIDIA RTX A2000 suportă o varietate mare de fluxuri de lucru creative, inclusiv realizarea de modele 3D și Omniverse, fie de la un desktop, fie din orice loc în care artiștii își pot lua laptopul de lucru.

Luna august aduce noi actualizări ale aplicațiilor creative și cel mai recent driver Studio

Recent au fost introduse și noi actualizări pentru aplicațiile creative de top, iar driverul Studio al lunii august, disponibil începând de astăzi, îmbunătățește suportul pentru toate acestea.

Topaz Sharpen AI v3.2 oferă acum rafinări suplimentare ale modelelor AI accelerate de plăcile grafice RTX și de nucleele Tensor, adăugând un grad de motion blur crescut de 1,5 ori, dar și funcțiile Too Soft/Very Blurry, pentru reducerea artefactelor în imagine.

Procesul in-app masking a fost, de asemenea, îmbunătățit cu procesare în timp real și personalizarea butoanelor pentru gestionarea layer-ului de lucru.

Reallusion Character Creator v3.43, prima aplicație third-party cu integrare Audio2Face, le permite acum artiștilor să exporte personajele din Character Creator în Omniverse ca fișiere USD, în rețelele compatibile Audio2Face. Acest lucru permite realizarea animațiilor faciale și reproducerea mișcării buzelor integral prin folosirea algoritmilor de inteligență artificială, doar prin informațiile obținute din redarea vocii, indiferent de limbă, simplificând procesul de animare a unui personaj 3D: https://www.youtube.com/watch?v=Q64C4CWOV8s>

Capture One 21 v14.3.0 adaugă un nou instrument Magic Brush, pentru realizarea unor editări de imagine complexe într-o singură secundă, lucrând direct pe imaginea procesată aflată la baza proiectului, din fișierul raw. Acest proces este accelerat de hardware și este de până la 3 ori mai rapid la folosirea plăcii grafice, comparativ cu utilizarea procesorului: https://youtu.be/xAGN5IRR_U0.

Suportul pentru actualizările acestor aplicații, alături de noi funcționalități în Omniverse sunt acum la doar un click distanță.

Descărcați aici noul Driver Studio din luna august.

Cele mai bune laptopuri Studio pentru fluxuri de lucru 3D

Fluxurile creative de lucru 3D variază de la scene ce reproduc imagini în timp real, cu lumini și umbre complexe, până la vizualizarea minunilor arhitecturale, în Omniverse sau pe alte canale, prin exporturi masive de date. Acestea necesită o putere computațională foarte mare și tehnologii NVIDIA RTX avansate, alături de plăci grafice GeForce RTX, pentru a îndeplini rapid și cu succes toate sarcinile.

Aceste laptopuri Studio sunt construite pentru a gestiona fluxuri creative 3D extrem de solicitante:

  • Lenovo P1 Gen 4 este un laptop elegant și ușor, cântărind mai puțin de 1,8 kilograme. Acesta este disponibil în multiple configurații, inclusiv cu GeForce RTX 3070 și 3080, dar și cu plăcile grafice pentru laptopuri RTX A4000 și A5000.
  • Dell Precision 7760 este cel mai subțire, mai mic și mai ușor laptop al producătorului, o stație de lucru mobilă de 17 inci. Cu o configurație care integrează inclusiv RTX A5000 și 16GB memorie video, este extraordinar pentru gestionarea modelelor masive 3D sau a fluxurilor de lucru în aplicații multiple.
  • Acer ConceptD 7 Ezel integrează balamaua patentată Ezel și are un display touchscreen 4K de 15.6 inci, validat de PANTONE. Disponibil începând din luna august, acesta vine și cu o placă grafică pentru laptop GeForce RTX 3080 și cu 16GB memorie video.

Gata să devină vedetă în acest an este și modelul HP Zbook Studio G8. Realizat pentru gestionarea activităților 3D complexe, este foarte bine echipat, având configurații până la RTX A5000 sau placă grafică pentru laptopuri GeForce RTX 3080, perfect pentru proiectele creative oricând, oriunde.

Accesați NVIDIA Studio Shop pentru și mai multe opțiuni de top.

Rămâneți conectați cu noutățile Studio și abonați-vă la newsletter-ul NVIDIA Studio, și urmăriți-ne pe Facebook, Twitter și Instagram.

Hits: 13

%d blogeri au apreciat: