Notebookul Lenovo Flex2 15 in doua moduri la review

Notebookul in doua moduri Lenovo Flex 15 a ajuns la test&review pentru ca eu m-am indragostit de acest mod de operare cu display sensibil si ma ajuta foarte mult atunci cand scriu articole pe blog, incat nu as fi dispus sa renunt atat de usor. Cat despre Lenovo stiti deja ca este un brand obisnuit la mine acasa si la serviciu si sunt multumit de cum ma ajuta deviceurile Lenovo atunci cand am destul de mult de lucru in stilul cel mai serios si mai precis cu putinta.

Sa nu credeti ca ii laud asa pentru ca probabil sunt generosi cu mine, dar pur si simplu de cand utilizez deviceuri fie server, desktop, laptop, tablete Lenovo made, nu mi-au creat probleme serioase, asa cum am avut cu altii si nu vreau sa nominalizez aici.

Ce m-a impresionat la acest laptop cu două moduri, unic, subtire si usor, care se rabateaza 300 de grade din configuratia de laptop in cea de support, a fost marimea displayului care pentru mine 15,6”, a parut a fi perfect, pentru ca are o arie destul de generoasa de vizualizare, fie atunci cand iti propui sa vezi un videoclip, fie daca ai grafice pentru la serviciu, sau editezi texte, fotografii sau daca testezi vreun joc nu prea ai ce sa reprosezi. Cateva dintre caracteristici pot fi gasite aici.

Desigur caracteristica principala este balamaua Flex 2 care a si dat denumirea laptopului, desigur ofera confortul mecanic pe baza caruia s-a construit intreg mecanismul notebookului si a permis functionarea in stil dual mode.

Flex 2 este dotat cu un capac neted, simplunegru, cu un Lenovo logo de argint reflectorizant la stanga-sus. Partea inferioara este la fel de simplu, cu doua guri de aerisire lungi in centru cu un finisaj subtil.

La cele 2,3 kg declarate de producator, dimensiunile par incredibile si materialele extrem de potrivit acestui model care poate fi manipulat cu maxima usurinta oriunde ti-ai propus sa te insoteasca, pentru ca sigur vei deveni remarcat atunci cand il vei scoate din geanta de voiaj.

Indiscutabil designul este unul dintre punctele forte care a dus si la castigarea a peste 100 de premii internationale, este perfect sustinut in fapt de fiecare produs Lenovo.

Flex 2 ofera jumatate din modurile de afisare din seria Yoga Lenovo, care se sprijina, de asemenea in modul cort dar este intalnit si la tablete. Flex 2 poate fi utilizat din punct de vedere tehnic îi mod cort, dar nu exista nici un dop de cauciuc pentru a mentine notebook-ul asigurat in cazul in care incercati sa ii schimbati orientarea.

Cateva dintre specificatiile tehnice le veti vizualiza aici.

Eu mi-am facut datoria si le-am verificat cu un utilitar “hwinfo” si ce am obtinut apare mai jos.

Propulsat de un procesor Intel Core i5-4210U 1,7 GHz, Flex 2 ofera o performanta de divertisment solida pentru pretul sau de buget. Notebook-ul nu a avut nici o problema de streaming chiar cu 12 file deschise pe Chrome și o alta duzina care rulau pe Internet Explorer.

Flex 2 a acumulat un punctaj  referinta de 5176 de Geekbench 3, o aplicatie care masoara performanta generala. Aceasta marca a invins scorul de 4227 de la Aspire E15 (1,9 GHz Intel Core i3 4030U), dar a cazut scurt la 6114 fata de Inspiron 15 (3.1GHz Intel Core i7-4510U).

Ecranul Flex 2 a produs 200 de niti lumina, ușor peste stralucirea 193nit Aspire E15, dar care se incadreaza in spatele Inspiron 15 (244 nits) și media 257nit fata de notebookurile de masa. Ecranul acestui laptop a reprodus doar 55,5 la suta din gama de culori sRGB. Asta e un pic mai putin decat Aspire E15 (59,5 %), si mult mai putin decat Inspiron 15 (94,7%) iar media de categorie este de 80%.

De asemenea, am testat acumulatorul in conditii de navigare pe internet prin Wifi la conexiunea mea de la Telekom si am obtinut o medie de 5 ore ceea ce mi se pare conform asteptarilor pentru displayul de 15,6 inch.

Lenovo a infuzat  aplicatii pentru Flex 2 cu o portie sanatoasa de productivitate si divertisment pentru a completa astfel Windows 8.1. Pilonii ar fi Skype și Xbox Music. Lenovo Companion este hub software de baza al notebook-ului, permitandu-va sa descarcati actualizari Windows. Veti gasi aplicatii, jocuri si accesorii de market, toate dintr-o singura locatie. “Lenovo recomanda” este un instrument activat in mod automat, care ofera sugestii de aplicatii care pot fi descarcate de fiecare data cand se trece pe laptop. Lenovo ofera o multime de instrumente pentru nevoile dvs. de file-sharing, incepand cu Hightail. Proiectat pentru transferul de atasamente mari, Hightail va permite sa stocati documente pe net, si sa le accesati de pe PC sau dispozitiv mobil, si pentru a trimite fisiere care sunt de pana la 10 GB in dimensiune. Standard, gratuit ca membru va ofera 2GB de stocare in cloud iar pentru nelimitat este 16 dolari pe luna, dar pentru utilizatorii de Lenovo ajunge la 5GB pentru inceput.

Una dintre aplicatiile remarcabile  de telefon este Companion, care aduce apeluri, texte si imagini telefonului Android direct pe desktop. Folosind un Moto X, se poate scana un cod QR, descarcati Companion APK si introduceti manual adresa IP Flex 2 in cadrul aplicatiei Telefon Companion (app este proiectat pentru a gasi in mod automat PC-uri Lenovo in retea). De ce nu exista nici telefon Companion drept app in magazinul Google Play este dincolo de intelegere. Apelurile primite si textele aparute pe ecranul Flex 2 este instantaneu, complet cu notificari, in cazul in care aveti aplicatia minimizata. Am reusit sa trimit mesaje text de pe laptop, precum si a initia apeluri telefonice.

Am testat si mai mult performanta la jocuri. League of Legends, cel mai popular joc de PC din lume. In detaliu mediu, avem o medie de 35 de cadre pe secunda, cu un maxim de 42, si un minim de 26. Creșterea detaliului la foarte mare a scazut in medie la 26 FPS, cu un maxim de 32, si un minim de 19.
Aceste rezultate nu sunt ideale, dar amintiti-va, acest sistem are un ecran 1080p. Acest lucru necesita mai multa putere. Reducerea rezolutiei la 1366 × 768 va face ca cele mai multe jocuri sa poata fi redate, desi s-ar putea sa fie nevoie pentru a utiliza setarile mici sau medii de detaliu.

Boxele audio de la Flex2 se aud foarte puternic iar sistemul Dolby Digital Plus isi face foarte bine treaba, aducand fidelitatea sunetului la ea acasa.

Sporting este un set negru, de taste netede, curbe de tip insula in varful unei baze de cauciuc flexibil. Tastatura Flex 2 este AccuType si este o bucurie pentru dactilografe la atingere. Tastele din randul de sus dubleaza comenzile rapide pentru reglarea volumului si a luminozitatii, inchiderea ferestrelor, si trecerea prin aplicatii, si-au lasat sa faca acest lucru fara a tine si tasta Fn apasata. Iluminarea de fundal de culoare alba este suficient de luminoasa. Lenovo a declarat ca a omis acest iluminat pentru a obtine un pret de buget al notebook-ului.

Ca o masina de buget, Lenovo Flex 2 15 ofera cateva plusuri foarte mari, unde multi altii se clatina. Utilizatorii nu vor gasi multe alte optiuni la notebook-uri de 700 de dolari care sa se compare cu Flex2. Cel mai mare plus, desigur, este de flexibilitatea de a rasturna sistemul in modul stand atunci cand starea de spirit te loveste. Modul stand este mai util decat in ​​modul tableta fullmonty la masinile Yoga Lenovo. Cu Flex, puteti sa-l puneti pe o masa sau un birou si sa va concentrati pe distractie si touch-screen.

Pentru mine a fost o experienta foarte buna in editarea de texte si fotografii pentru blog pentru ca de multe ori touchul mi-a fost de mare ajutor atat la a urmari detalii cat si de a ajunge cat mai rapid la acestea.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: