Notebook-ul ACER Swift 3 (N19H4) cu procesor i5, 8 GB de memorie RAM si 512 GB stocare la review
De cateva zile am vazut ca din „materialul de testat” mi-a disparut unul micut, dragut si usor, atat cat poate sa intre intr-o poseta. Cand ce sa vezi. „colega de apartament” l-a arestat. Cand m-am uitat de ce a facut ea oare treaba asta. Am primit un raspuns imediat din History. Numai siteuri de fashion accesate la greu.
Asta inseamna sa fii tester de #Acer #Swift3, nu sa il lasi in asteptare si in teste sintetice. Cred ca incepe sa infloreasca ideea unui parteneriat de testing. Asa v-am „advertizat” pe grupul de Facebook GADGETARUL ROMAN atunci cand am dorit sa incep testele unui notebook, atat de simpatic si portabil, pe care l-am adoptat imediat activitatii de blogger, la concurenta cu utilizatorul meu conjugal de conjunctura, si sa vedem de ce am ramas atat de impresionati.
Dintre specificatii:
- Sistem de operare Windows 10 Home pe 64 de biti
- Procesor: procesor Intel Core i5-1035G1, turbo pana la 3,6 Ghz
- Ecran: display de 14 „cu tehnologie IPS, Full HD 1920 x 1080, luminozitate ridicata Acer ComfyView TM TFT LCD retroiluminat
- Memorie: 8 GB memorie de sistem LPDDR4 de la bord
- Stocare: 512 GB, PCIe Gen3 8 Gb / s pana la 4 benzi, NVMe
- Design: 1,19 kg , 1,59 cm grosime
- 13 ore de autonomie a bateriei
- Porturi și conectivitate:
- 1x USB Type-C 3.1 (3.1 Gen 2), Thunderbolt 3, DisplayPort, HDMI
- 1x USB Type-A 3.0 (3.1 Gen 1), Sleep and Charge
- 1x USB Type-A 2.0
- HDMI
- Wi-Fi Intel Wi-Fi 6 AX201 (2×2 MU-MIMO)
- Bluetooth 5.0
- Jack audio 3.5mm audio jack
- Caracteristici:
- cititor de amprente
- Camera web HD 720p (SHDR)
- Tastatura cu iluminare
- Difuzoare
- Unitate optica
- Slot de blocare de securitate Blocare Kensington
Cu o greutate de doar 1,19 kg si dimensiuni 319.5 x 217 x 15.95 mm, datorita sasiului din aluminiu si magneziu-aluminiu este extrem de portabil. Prin utilizarea placilor subtiri de 4,37 mm si un raport ecran-corp de 84%, utilizatorii vad mai mult din ecranul IPS de 14 inci FHD. Pentru o imbunatatire a culorilor, Swift 3 include si Acer Color Intelligence si Acer ExaColour Technology. Cu un „G” delicat la sfarsitul numelui sau, care simbolizeaza placa grafica dedicata inclusa cu modelul specific. In primul rand, acest notebook dezvaluie o continuitate deosebita in ceea ce privesc functiile de design, plus cateva lucruri recent implementate.
Capacul Acer Swift 3 declanseaza un sasiu gri de otel din aluminiu si aliaj de magneziu care poarta pe centru un logo Acer reflectorizant argintiu. Deschideti capacul si veti gasi „Swift” marcat cu stil pe balama.
Swift 3 este generos cu porturi si poate chiar prea ofertant. O mufa de intrare continua pentru un adaptor de curent alternativ, de exemplu, ar putea fi un pic de prisos atunci cand utilizatorii pot opta pentru portul USB tip-C mai rapid pentru incarcarea laptopului.
In partea stanga a laptopului, veti gasi o mufa DC-in, un port HDMI, un port de tip A 3.1 USB 1 Gen si un port USB Type-C, care accepta DisplayPort, Thunderbolt 3 si livrare de energie. Aceasta inseamna ca va puteti bucura de rate de transfer mai rapide si va puteti conecta la mai multe afisaje.
In partea dreapta, veti descoperi un jack pentru casti / microfon, un port USB 2.0 de tip A si un slot de blocare Kensington.
Nu exista slot pentru carduri microSD, dar puteti obtine iîntotdeauna un cititor extern microSD sau statii de andocare pentru laptop-uri sau hub-uri USB tip C.
Acer a echipat Swift 3 cu un Wi-Fi 6 Intel AX200, ce este un modem Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac, dar este noul standard de top. In plus, AX200 ofera functionalitate Bluetooth 5.0.
Toate acestea se adauga unui laptop extrem de portabil, care se potriveste aproape in fiecare rucsac si s-ar putea sa nu-l observati chiar si acolo.
Din pacate, capacul nu poate fi deschis cu o singura mana. Cu toate acestea, pe partea stralucitoare, este suficient de puternic pentru a rezista la o anumita masura a flexarii. Dupa cum puteti vedea din fotografii, unitatea vine cu un finisaj de afisare mat si un cadru din plastic in jurul sau.
Am folosit Swift 3 intr-un parc, soarele lovind direct ecranul. Datorita stratului mat Imaginea era inca suficient de clara deoarece acel finisaj imprastie reflexiile. Puteti chiar sa jucati jocuri sau sa vizionati videoclipuri in lumina directa a soarelui, la o luminozitate maxima. Swift 3 nu are ecran tactil, dar afisajul se intoarce in jurul valorii de 180 de grade complete. Iar unghiurile de vizualizare sunt minunate, datorita panoului IPS.
Mai jos este tastatura. Mi se pare destul de confortabil de utilizat si extrem de rapid pentru a ne obisnui. In ceea ce priveste capacitatea de utilizare, cursa tastelor nu este prea scurta, in timp ce feedback-ul este simplu. Acest dispozitiv nu este dotat cu retroiluminare a tastaturii.
Ceea ce este ciudat, insa, este plasarea tastelor sageata (care sunt incredibil de mici) si apropierea butoanelor „Page up” si „Page down”. Este aproape inevitabil sa le apasati in loc de tastele sageata din cand in cand.
In plus, exista un cititor de amprente care nu este cel mai rapid acolo. Cu toate acestea, este rapid si precis, ceea ce il face usor si sigur pentru utilizare. Apoi, touchpadul se simte rapid si receptiv, desi nu suntem foarte multumiti de zona sa moarta la ambele colturi inferioare. De asemenea, rigiditatea materialului de baza pare sa fie pe masura, deoarece exista o flexibilitate foarte putin vizibila cand apasati asupra lui.
Touchpadul multi-touch ocupa o suprafata de aproximativ 10,5 x 6,5 cm. Aceasta înseamna ca exista o multime de spatii pentru a efectua controale de gesturi. Touchpadul are un finisaj neted, ceea ce face usor pentru alunecarea degetelor pe suprafata sa. Unitatea ramane precisa in colturile sale, In timp ce butoanele integrate ale mouse-ului au o cursa definita si puncte clare de presiune.
In mod traditional, gratarele de ventilatie si decupajele difuzoarelor sunt pe partea inferioara, In timp ce aerul fierbinte este expulzat din partea de baza si capacul laptopului.
Swift 3, in general, va oferi o experienta audio decenta pentru utilizatorii care cauta o mica pauza de dans cu Spotify. Muzica emanata de difuzoarele duale de jos, s-a straduit sa umple camera. Cu toate acestea, in ciuda sunetului gol, parea sa iasa din laptop din toate unghiurile. Audio era oarecum subtire pentru ca ii lipsea calitatea completa, luxurianta pe care o auzi pe difuzoarele premium.
Cu toate acestea, ofera mai mult decat suficienta putere de calcul pentru toate programele si utilizarile obisnuite. Mai jos testele sintetice doveditoare: CPU-Z, HWINFO 64, Novabench.
Acer Swift 3 nu este laptop pentru jocuri, dar puterea de calcul adaugata procesorului Intel UHD Ghraphics adica GPU inseamna ca puteti juca jocuri precum Alien Isolation si Skyrim la 1080p destul de confortabil. Graficele laptopului la incalzire nu sunt chiar atat de rele cum au fost odata.
Veti vedea diferenta cand incercati sa jucati un joc ceva mai provocator precum Shadow of the Tomb Raider. Pentru a putea fi redat în Swift 3, a trebuit sa scad rezolutia la 900p si sa utilizez cea mai mica setare grafica. Swift 3 cu un Nvidia MX350 s-ar putea descurca la 1080p, cu setari grafice medii.
Testul de temperatura cu termometrul electronic plasat chiar inspre grila de evacuare a aerului cald din timpul testului sintetic PCMark 8 ne arata ca lui ACER Swift 3 nu prea ii pasa de caldura din exterior.
Pentru a fi mai concludent atasez si rezultatele testarii CPU cu Cinebench R15 si PCMark 8
De asemenea testele mediului de stocare cu aplicatia ATTO Disk Benchmark.
Acer spune ca bateria Swift 3 dureaza pana la 10 ore. Rezultatele din lumea reala nu sunt la fel de bune, la fel ca aproape toate afirmatiile despre bateriile laptopului. Transmiterea unui videoclip YouTube cu o luminozitate de 50%, Swift 3 dureaza in jur de sapte ore si jumatate. Acesta este si tipul de longevitate pe care il veti vedea atunci cand scrieti documente sau de navigare web. Incepeti sa faceti ceva mai intens cu procesorul si bateria se va descarca mult mai rapid.
Views: 15
Pingback: ACER SWIFT 3 SF314-59 – review – Cristian Nicolau
Pingback: ACER SWIFT 3 SF314-59 – review | Cristian Nicolau